واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روزنامه کوبایی:ایران همچنان در برابر فشارها مقاومت می کند مادرید - ایرنا - روزنامه کوبایی "گرانما" با ذکر اینکه "شایستگی ذاتی یک دولت و ملت است که از حق حاکیمت خود دفاع کند"، نوشت: در حالی که غرب تلاش می کند که به شیوه های مختلف مانع از توسعه هسته ای ایران شود، این کشور همچنان در مقابل فشار غرب مقاومت می کند .
این روزنامه در آغاز مقاله ای در این باره به قلم "السون کنسپسیون پرز" نوشت: از روز 9 ژوئن 2010 که شورای امنیت سازمان ملل متحد به فرمان ایالات متحده، قطعنامه 1929 علیه جمهوری اسلامی ایران را به تصویب رساند، مسیری طولانی و پر از موانع، که هنوز هم پاکسازی نشده است، طی شد.
نویسنده در ادامه مقاله خود افزود: چند سال قبل جرج دبلیو بوش رئیس جمهوری وقت ایالات متحده، فرمان داده بود که عراق به دلیل ظن وجود سلاح های کشتار جمعی- که هرگز وجود نداشت - مورد حمله قرار گیرد، بمباران و اشغال شود و رئیس جمهوری کشور را نیز بکشند.
پس از آن تهدیدات را به سوی ایران انتقال داد و دلیلش نیز همان بود: "پیشرفت هسته ای"، هر چند که مهم نیست که اهداف آن صلح آمیز باشد .
هم اکون جامعه بین المللی در انتظار نتایج ملموس (بدون تهدیدات یا تحریم ها) در موضوع دستکاری شده برنامه هسته ای ایران است که غرب از آن به عنوان "سنگ بنا"ی توسعه و اجرای سیاستی که حل و فصل مناقشه را به تاخیر انداخته، استفاده کرده است .
چهار سال پیش در مقاله ای در همین صفحات، سندی را که موجب تسهیل اجرای تحریم های جدید و شدیدتر علیه ایران شده بود، یک اتمام حجت قلمداد کردم .
این قطعنامه ای بود که در متنوعترین بند آن درصدد بود که ایران را به زانو درآورد و آن را مجبور کند که از حقی که هر کشور مستقل برای تولید انرژی هسته ای با اهداف صلح آمیز دارد، بطور کامل دست بردارد.
غرب به تهران فقط 90 روز مهلت می داد تا به تمام شرایطش عمل کند، اقدامی که این کشور، منطقه و دنیا را در خطر آغاز جنگ قرار می داد.
از آن پس تا به امروز دنیا به خطر بروز جنگ از خواب بر می خاست.
اما حال چیزهای بسیاری در این دنیا اتفاق افتاده است. ایران مقاومت کرد و مقاومت می کند. به نظر من شایستگی ذاتی یک دولت و مردم آن است که از حق حاکمیت خود دفاع کنند.
در همان زمان، ایران توسعه یافت، ابداع کرد، به دنبال بازارهای جدید رفت، به آمریکای لاتین نزدیک شد و بر اصول خود بدون ترس از تحریم های بیشتر یا تهدیدات به جنگ، استوار ماند.
ایران قادر به نشستن پشت میز مذاکره با گروه معروف به 5+1 بوده است، چهره به چهره با دوستان و دشمنان صحبت کرد، انعطاف پذیر و در عین حال به باورهای خود پایبند بود، گفتمان خود را تعدیل کرد و بخوبی توانست مخاطبان را به احترام به خود وا دارد.
ایران، ملتی است که نمی توان بدان بی احترامی کرد. جمهوری اسلامی ایران نقش متعادل کننده در ژئوپولیتیک فعلی ایفا می کند و این چیزی است که ایالات متحده و متحدان غربی آن بخوبی می دانند و می خواهند به هر قیمتی از آن جلوگیری کنند.
برای مذاکره و یافتن راه حلی برای وضع جنگی فعلی در سوریه و عراق، باید همکاری ایران را مد نظر داشت، بویژه بخاطر روابط تاریخی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و مذهبی که این ملل را به همدیگر پیوند می دهد.
این مساله تا حدی چنین است که برای پایان دادن به جنگ خطرناک گروه مسلح داعش و همانطوری که روزنامه "ایران دیلی" ابراز کرد، همکاری ایران ضروری است.
به نظر خبرگزاری "ریا نووستی" روسیه تحقق توافقنامه ای در خصوص برنامه هسته ای ایران ، به تمایل آمریکا برای حذف تحریم ها علیه این کشور بستگی دارد.
واشنگتن متعقد است که حذف تحریم ها تدریجی خواهد بود، در حالی که تهران اصرار دارد همه آنها، پس از رسیدن به یک مصالحه، لغو شود.
این عوامل فشار غرب اجازه ندادند که هفته گذشته و همانطور که پیش بینی شده بود توافق نهایی حاصل شود و حالا تاریخ ماه ژوئن سال 2015 نزدیکترین امید به حل و فصل موضوعی است که بیش از حد به تاخیر افتاد است.
گروه 5+1 و ایران در روزهای اخیر در وین به دنبال حل اختلافات برای تهیه یک توافقنامه نهایی بودندکه ماهیت منحصرا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران در عوض حذف تحریم را تضمین کند .
به گزارش اسوشیتد پرس، قدرت های غربی از ایران می خواهند که برنامه هسته ای خود را متوقف کند، زیرا می ترسند از آن در اهداف نظامی استفاده کنند. تهران همواره این اتهام را رد کرده است.
در نوامبر سال 2013، گروه 5+1 خواستار توقف غنی سازی اورانیوم بالا تر از 5 درصد، رقیق کردن کل مواد غنی شده تا 20 درصد (با هدف اجازه ندادن غنی سازی بالاتر از این سطح) و توقف ساخت تاسیسات غنی سازی اورانیوم و غیره شدند.
در همین راستا، خواستار کاهش تعداد سانتریفیوژ شدند. بر اساس برخی منابع، ایران حدود 10 هزار سانتریفیوژ داشت، که آنها می خواستند که فقط حدود یکهزار و 500 دستگاه باقی بماند.
در توافق اولیه که در ماه نوامبر سال 2013 به امضا رسید و در ژانویه 2014 به اجرا در آمد، ایران و گروه 5+1 با دسترسی ایران به 2/4 میلیارد دلار ناشی از فروش نفت که به دلیل تحریم های خودسرانه غرب مسدود شده بود، موافقت کردند.
در طول چند ماه آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری ایران را پس از توافق اولیه که در ماه نوامبر در ژنو به امضا رسیده بود تایید کرد.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، "حسن روحانی" رئیس جمهوری ایران گفت که "... مهم این است که مساله هسته ای غیرقابل برگشت است. به وضع یک سال پیش باز نخواهیم گشت. جهان خسته شده است و می خواهد این مساله پایان یابد و از طریق مذاکرات حل شود".
با این حال، هنوز هم عوامل نامطلوب برای امضای یک توافقنامه وجود دارد و آن را می شود در تقاضای "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسراییل از "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا مشاهده کرد.
نتانیاهو در این راستا مجددا فشار می آورد تا که اوباما برای جلوگیری از اینکه ایران به یک قدرت هسته ای تبدیل شود، در مذاکرات با قدرت اقدام کند.
اروپام *5*491**1479
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]