واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مقاومت در مقابل تغییر/ مخالفان میانمار بازداشت می شوند کوالالامپور – ایرنا – دولت میانمار که از هم اکنون با چالش هایی برای پیروزی قاطع در انتخابات سراسری سال آینده مواجه است، با بازداشت یکی از نظامیان حامی مخالفان دولت، مقابل تغییراتی که تحت فشار بین المللی آن را پذیرفته واکنش نشان دهد.
![مقاومت در مقابل تغییر/ مخالفان میانمار بازداشت می شوند](http://img7.irna.ir/1393/13930918/81420044/81420044-6131247.jpg)
به گزارش ایرنا، میانمار از سال 1885 تا زمان استقلال این کشور در سال 1948 مستعمره انگلستان بود و در نهایت روز چهارم ژانویه سال 1948 توانست استقلال خود را به دست آورد و براساس دموکراسی پارلمان محور، به حیات سیاسی خود ادامه دهد.
همزمان با اعلام استقلال میانمار در سال 1948، "سائو شو تایک" به عنوان نخستین رییس جمهوری و "یو نو" نیز به عنوان نخستین نخست وزیر کار خود را آغاز کردند، اما پیش از آن در سال 1947 "انگ سان" معاون شورای اجرایی میانمار که هدایت دولت انتقالی را بر عهده داشت به همراه برخی از اعضای کابینه دولت موقت به دست مخالفان ترور شده بود.
14 سال بعد از استقلال میانمار، "نی وین" در یک کودتا، دولتی نظامی سوسیالیستی برپا کرد و با انحصاری کردن فعالیت های تجاری در این کشور سیاست اقتصادی انحصاری در پیش گرفت.
پس از انجام این کودتا اعتراض های گوناگونی با هدف مخالفت با دولت نظامی شکل گرفت که همواره این اعتراض ها به طور گسترده ای سرکوب شدند، به طوری که در پی اعتراضات دانشجویی در دانشگاه "رانگون" در سال 1962 میلادی 15 دانشجوی کشته شدند.
"نی وین" برای چند دوره پست نخست وزیری و ریاست دولت این کشور را در اختیار داشت و پس از وی "خین نیونت" تا سال 2004 پست نخست وزیری را در اختیار گرفت و در نهایت به نفع "سوئی وین" کنار کشید.
بسیاری از کشورهای غربی از زمان تشکیل دولت نظامی در میانمار تحریم های گسترده ای علیه این کشور اعمال کردند و تنها به دلیل سود شرکت های خود در زمان های کوتاه شرکت های نفتی غرب در میانمار فعال شدند.
اما انتخابات سال 2010 میلادی آغازی برای پایان نظامی گری در میانمار تلقی شد و با اصلاحاتی در قانون اساسی در این سال انتخابات با حضور 40 حزب برگزار و پایان دولت مطلق نظامی رقم خورد.
براساس اصلاحات انجام شده نظامیان همچنان دخیل در امور حکومت بودند و ارتش 25 درصد از کرسی های مجلس را به خود اختصاص داد و حق وتو نیز به نظامیان واگذار شد.
در انتخابات سال 2010 حزب توسعه و همبستگی میانمار از مجموع 330 کرسی 259 کرسی را در اختیار گرفت و جبهه ملی دموکراسی که در انتخابات پیش از آن یعنی در سال 1990 پیروزی قابل توجهی کسب کرده بود، در این دوره از انتخابات شرکت نکرد.
پس از این انتخابات "تین سین" به عنوان هشتمین رییس جمهوری این کشور قدرت را در اختیار گرفت.
در واکنش به این انتخابات کشورهای غربی آن را انتخاباتی ناپاک و غیرعادلانه دانستند، اما کشورهایی از جمله چین و روسیه به ستایش این انتخابات پرداختند.
سپس در انتخابات میاندوره ای این کشور در سال 2012، جبهه ملی برای دموکراسی توانست 43 کرسی از مجموع 44 کرسی که برای رقابت در آن شرکت کرده بودند را از آن خود کند.
موفقیت جبهه ملی برای دموکراسی که توانست مسیر دستیابی "آنگ سان سوچی" را به کرسی پارلمان این کشور فراهم کند، نماد دموکراسی این کشور را پس از یک دوره طولانی حبس خانگی بار دیگر به عرصه سیاسی بازگرداند و زنگ اصلاحات سیاسی را در این کشور به صدا درآورد.
سان سوچی که از مخالفان دولت نظامی میانمار به شمار می آید از اوایل سال جاری با راه اندازی کمپین های مختلف در تلاش است با اصلاح قانون اساسی این کشور مسیر خود را برای حضور در انتخابات سراسری سال آینده این کشور آماده کند.
از جمله اصلاحات مدنظر نماد دموکراسی میانمار، لغو حق وتو نظامیان عضو پارلمان این کشور است و سان سوچی تاکنون توانسته است رای پنج میلیون یا 10 درصد از جمعیت میانمار را کسب کند و در کمپین وی شرکت کرده اند.
با افزایش حامیان اصلاح قانون اساسی میانمار، دولت این کشور برای سنگ اندازی در این مسیر روز گذشته یکی از نظامیان این کشور که جزو امضاکنندگان درخواست آنگ سان سوچی برای محدود کردن قدرت نظامیان در پارلمان بود را بازداشت کرد تا نشان دهد دولت میانمار به رغم انجام برخی اصلاحات همچنان در مقابل تغییر مقاومت می کند.
در صورت ادامه این مقاومت اصلاحات جدید قانون اساسی میانمار برای حضور مخالفان در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده زیر سوال می رود.
آساق**241**1611
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]