تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر (ع):هر چیزی قفلی دارد و قفل ایمان مدارا کردن و نرمی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802763140




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دستاورد مهم، اما بی سر و صدای تیم ایران در مذاکرات هسته ای


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دستاورد مهم، اما بی سر و صدای تیم ایران در مذاکرات هسته ای تهران - ایرنا - سایت خبری تابناک نوشت :از زمان پایان آخرین دور مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5، بحث های مختلفی درباره جنبه های گوناگون مربوط به این موضوع درگرفته که عمدتاً حول چشم انداز مذاکرات پس از ضرب الاجل هفت ماهه جدید و امتیازاتی که احتمالاً از سوی هر یک از طرفین ارائه شده متمرکز است. در این میان، یک دستاورد مهم ایران در مذاکرات به طور گسترده ای نادیده گرفته شده است.


دستاورد مهم، اما بی سر و صدای ایران در مذاکرات هسته ایاز زمان پایان آخرین دور مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5، بحث های مختلفی درباره جنبه های گوناگون مربوط به این موضوع درگرفته که عمدتاً حول چشم انداز مذاکرات پس از ضرب الاجل هفت ماهه جدید و امتیازاتی که احتمالاً از سوی هر یک از طرفین ارائه شده متمرکز است. در این میان، یک دستاورد مهم ایران در مذاکرات به طور گسترده ای نادیده گرفته شده است.
به گزارش «تابناک»، رضا نصری، حقوقدان و عضو موسسه عالی مطالعات بین المللی و توسعه ژنو در مطلبی به بررسی مذاکرات هسته ای اخیر میان ایران و گروه 1+5 پرداخته و یک دستاورد مهم تیم مذاکره کننده ایران را که کمتر مورد توجه قرار گرفته، مورد اشاره قرار داده است.
نصری در این مطلب می نویسد:
مذاکرات هسته ای مثل یک جنگ است که از نبردهای متعددی تشکیل شده است. بعضی از این نبردها حقوقی هستند، بعضی سیاسی.
در بعضی از این نبردها، بُرد و باخت بیشتر بستگی به تبحر، خوشفکری، ابتکار و استراتژی تیم مذاکره کننده دارد. در بعضی از آنها - (مانند نتیجه انتخابات کنگره) - بُرد و باخت بستگی به عواملی دارد که تیم های مذاکره کننده در آن نقریباً هیچ دخل و تصرفی نمی توانند داشته باشد.
یکی از نبردهای مهم حقوقی که تیم دکتر ظریف - علیرغم پیش بینی بسیاری از تحلیل گران - با موفقیت و سربلندی کامل از آن بیرون آمد، نبرد بر سر گنجاندن "برنامه موشک های بالیستیک ایران" در دستور کار مذاکرات بود.
قطعاً همه به یاد دارند که چند ماه پیش، یکی از جدی ترین موانع بر سر راه مذاکرات، شرط خلع سلاح و خواباندن صنایع موشکی ایران بود. استدلال آمریکا و کشورهای غربی عمدتاً این بود که برنامه موشکی ایران در قطعنامه های الزام آور شورای امنیت مطرح شده است، و به همین دلیل نیز باید طرفین نسبت به چگونگی محدودسازی آن، در چارچوب مذاکرات هسته ای گفتوگو کنند. طبعاً، برای تیم ایران نیز بحث بر سر محدود کردن توان دفاعی کشور و همچنین تسری ِ توقعات غربی ها به حوزه های غیرمرتبط با برنامه هسته ای به هیچ عنوان قابل قبول نبود. همین اختلاف نظر می توانست تمام مذاکرات را منتفی کند.
اعتماد به نفس بیش از حد آمریکا و متحدانش در این موضوع از آنجا نشات می گرفت که آنها موفق شده بودند دست کم با همین استدلال دولت صدام حسین را متقاعد سازند که موشک های الصومدش را نابود کند. موشک های الصمود حدوداً 30 کیلومتر بیشتر از 150 کیلومتری که قطعنامه 1441 شورای امنیت برای موشک های عراق مجاز دانسته بود بُرد داشتند و غربی ها این "تخطی قانونی" را برنمی تابیدند! صدام حسین نیز - برای نشان دادن حسن نیت اش - پذیرفت که هرآنچه در زرادخانه اش از این موشک ها زخیره دارد جلوی دوربین ها نابود کند. البته بعد از این اقدام ِ صدام نیز در نهایت حمله نظامی به عراق صورت گرفت!
چند ماه پیش، فشار برای خلع سلاح ایران و اجرای قطعنامه شورای امنیت (البته با تفسیر غربی ها از آن) نیز تا حدی بالا گرفت که در ماه فوریه گذشته خانم وندی شرمن در مقابل سنای آمریکا وعده داد که این موضوع در مذاکرات گنجانده می شود. سخنگوی کاخ سفید نیز چندین بار - با همین استدلال که شورای امنیت خواستار توقف برنامه موشکی ایران است - به کانون های فشار اطمینان بخشید که بحث موشک های بالیستیک در دستورکار مذاکرات قرار دارد.
از طرف دیگر، طرح ِ قانونی در سنا تدوین شد که مطابق آن کاخ سفید موظف می شد که در صورت آزمایش موشک هایی با بُردی بالاتر از 300 مایل (حدود 500 کیلومتر)، تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کند. در همین راستا، رئیس استرالیایی کمیته تحریم های سازمان ملل نیز تحت فشارهای سیاسی رزمایش های نظامی و آزمایش های موشکی ایران را مغایر قطعنامه شورای امنیت دانست.
اما ناگهان، پس از چند دور مذاکره، بحث موشک ها به کل از صدر اخبار رسانه ها حذف شد و امروز کمتر کسی از بین مقامات آمریکایی و اروپایی به آن اشاره می کند. اما جالب اینکه کمتر رسانه ای در داخل کشور نیز این موفقیت و دستآورد ارزشمند - اما ظاهراً نامرئی تیم مذاکره کننده ایران و دکتر ظریف - را مطرح می کند.
معتقدم که در سنجش کیفیت عملکرد تیم مذاکره کننده ایران نمی شود این پیروزی های بی سر و صدا اما حیاتی را نادیده گرفت!
منبع/ تابناک
اول **


17/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن