واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: نسل چهارم موبایل که در بازار با نام LTE یا Long Term Evolution شناخته میشود، از فنآوریهای استاندارد GSM برای دسترسی به اینترنت پرسرعت قابل حمل است و اکنون در 9 شهر کشور امکان استفاده از آن وجود دارد.
نسل چهارم موبایل که در بازار با نام LTE یا Long Term Evolution شناخته میشود، از فنآوریهای استاندارد GSM برای دسترسی به اینترنت پرسرعت قابل حمل است و اکنون در 9 شهر کشور امکان استفاده از آن وجود دارد.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، در بسیاری از کشورهای دنیا، دسترسی به اینترنت موبایل اولین راهکار مردم برای دسترسی به اینترنت و اتصال به دنیای مجازی به شمار میرود. در کشور ما سرعت این دسترسی تا چندی پیش بسیار پایین بود و همین موضوع موجب میشد تا کاربرانی که قصد انجام فعالیتهای متعدد اینترنتی را دارند از راهکار دیگری استفاده کنند.
از ابتدای شهریور ماه، دوره انحصار ۳G برای اپراتور سوم ارتباطی پایان یافت و پس ازآن دو اپراتور اول کشور در شرایطی مجاز به ارائه خدمات نسل سه یا ۳G شدند که به گفته وزیر ارتباطات دیگر از این پس تکنولوژی اسیر بند نبوده و اپراتورها مجازند سرویسهایی از نسلهای بالاتر ارتباطی را نیز ارائه کنند.
۴G چهارمین نسل شبکه تلفن همراه است که در هر نقطه سرویسدهی موبایل، امکان تبادل داده با سرعتهای بالا را میدهد. نسل چهارم ارتباطات موبایل که در سالهای اخیر در دنیا جایگزین نسل سوم آن شده است؛ مهیاکننده سرعت و پهنای باند بسیار بالا برای دسترسی به اینترنت و انتقال دیتاست که علاوه بر گوشی تلفن همراه میتوان با استفاده از مودمهای نسل ۴ سرعت آن را در لپتاپهای دارای مودم وایرلس USB، گوشیهای هوشمند و غیره نیز مورد استفاده قرار داد.
نسل چهارم موبایل که در بازار با نام LTE یا Long Term Evolution شناخته میشود از فنآوریهای استاندارد GSM است و برای دسترسی به اینترنت پرسرعت قابل حمل استفاده میشود. به عبارت دیگر افزایش پهنای باند و سرعت انتقال از طریق تلفیق خطوط رادیویی و بهبود هسته شبکه، مزیت ۴G و LTE نسبت به نسل سوم محسوب میشود و بدین ترتیب LTE نسبت به نسلهای قبلی دامنه وسیعتری را پیش روی سازندگان اپلیکیشنهای اسمارتفون و تجهیزات بیسیم قرار میدهد.
بر اساس نظرسنجیهایی که در آمریکا صورت گرفته ارائه خدمات نسل چهار در نهایت موجب شده است که ۶۷ درصد صاحبان کسب و کار آن را باعث افزایش بهرهوری و ۴۷ درصد آنها ورود ۴G را باعث کاهش هزینههای خود دانستهاند.
این تکنولوژی از سال ۲۰۰۹ در کشورهای مختلف دنیا به تدریج آغاز به کار کرده و به تازگی در ایران نیز اپراتور دوم در ۹ شهر تهران، مشهد، کرج، ارومیه، همدان، تبریز، قزوین، قم و بابل به ارائه آن پرداخته است.
از نظر سرعت نیز اکنون سرعت دانلود در شبکه نسل دو رقمی بین ۱۰ تا ۱۳۰کیلوبیت است که این رقم در شبکه نسل سه به 1تا 5 مگابیت بر ثانیه و در شبکه نسل چهار به حدود ۱۰ تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه میرسد. سرعت آپلود نیز در شبکه نسل دو رقمی مابین هشت تا ۱۳۰ کیلوبیت، در نسل سه بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ کیلوبیت و در نسل چهاررقمی بین یک تا ۱۵ مگابیت خواهد بود.
برای استفاده از خدمات نسل چهار ارتباطی مشترکان ایرانسلی ساکن این 9 شهر، میتوانند پس از تهیه گوشیهایی که قادر به ارائه خدمات نسل چهار ارتباطی هستند، نسبت به تغییر سیمکارت خود و یا تهیه سیمکارتهای نسل ۴ که با عنوان Usim ارائه شدهاند از خدمات نسل چهارم بهرهمند شوند.
در حال حاضر بسته بازگشت Usim ایرانسل برای تبدیل سیمکارت فعلی به Usim با قیمت ۱۰هزار تومان و سیمکارت اعتباری نسل چهارم ایرانسل به همراه ۱۰هزار تومان اعتبار اولیه با قیمت ۲۰ هزار تومان قابل ارائه است و کاربران پس از تهیه این سیم کارت ها با استفاده از گوشی، تبلت و یا مودم با قابلیت پشتیبانی از نسل چهارم، اعمال تنظیمات لازم برای اتصال به شبکه باند پهن همراه ایرانسل از طریق تنظیم APN یا Access Point Name گوشی به mtnirancell بدون نیاز به هیچ مشخصه دیگر، اضافه کردن قابلیت LTE از طریق تنظیمات بخش cellular network یا mobile network گوشی و حضور در مناطق تحت پوشش خدمات ۴G ایرانسل، امکان اتصال و استفاده از این خدمات را خواهند داشت.
تعرفه های دسترسی به خدمات نسل ۴ نیز درحال حاضر همان تعرفه های نسلهای دو و سه یعنی نیم ریال به ازای هر کیلوبایت اینترنت همراه است و راهکار دیگر آن است که کاربران با فعالسازی بستههای اینترنتی از اینترنت همراه با هزینهای به مراتب پائینتر بهرهمند شوند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]