واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ آذر ۱۳۹۳ (۹:۱۱ق.ظ)
واکنش سازمان نظام مهندسي تهران به تخريب کاخ ورساي ايران سازمان نظام مهندسي ساختمان استان تهران با صدور بيانيه اي به تخريب بزرگترين خانه تاريخي تهران، واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين بيانيه آمده است: به اين وسيله به اطلاع مي رساند به دنبال انتشار خبر تخريب بزرگترين خانه تاريخي تهران، معروف به كاخ ثابت پاسال يا كاخ ورساي ايران، بناي ارزشمند، تاريخي و برجستهاي كه تاكنون دربارهي آن كمتر خبري منتشر شده است، سازمان نظام مهندسي ساختمان استان تهران، بر اساس رسالت فني و حرفهاي خود در قالب و چهار چوب مباحث و مقررات ملي، با مشاهده حذف و زوال خانههاي تاريخي تهران متوجه وجود خلاء و فصل نانوشتهاي در ميان مباحث و آيين نامههاي متعدد شد و آن حفظ الگو فعاليت معماران، شهرسازان و اصحاب انشا بنا گذشته شهر تهران است، تا شايد بتواند تن رنجور و بيمار معماري و شهرسازي سنتي اين شهر و ميراث پدران را احيا نمايد.
سازمان نظام مهندسي ساختمان استان تهران بر اين باور است که هويت فرهنگي و بافت تاريخي شهر با انسانها زنده ميماند و پايدار ميشود و تقليد کورکورانه و غيرکارشناسي از مظاهر تجدد، شهر را به سمت بي هويتي و نابودي سوق ميدهد.
بيشک ساخت برجي ۹ طبقه و با كاربري تجاري، اداري و مسكوني و با تراكم ساختماني ۴۴۰ درصد و حداقل ضريب سكونت ۵۰ درصد، انجام گودبرداري عظيم در اين خانه تاريخي عدم توجه به توصيهي اكيد و چندينباره رهبر معظم انقلاب و نص صريح قانون، مبني بر حفظ و حراست از باغات و فضاي سبز، دست درازي بر مال غير و بيتالمال است.
اگر احياي بناها با تغيير کاربري مناسب صورت گيرد، بيترديد ميتوان اذعان داشت که حفظ و احياي بناهاي تاريخي نه تنها تهديد محسوب نميشود، بلکه از منظر معنوي، هنري، معماري، تاريخي و البته اقتصادي فرصت مناسبي براي کشور محسوب شده و اين تازه نقطه شروع است.
کميسيون ماده ۵ بايد از افتادن به دام مسائل روزمره پرهيز کند تا از هرج و مرج و آشفتگي رفتارها و تصميمات پيشگيري شود، بايد توجه داشت که دگرگون کردن بناهاي تاريخي و فرهنگي، موجب دلزدگي عموم مردم ميشود.
به جا است که ميراث فرهنگي در جهت توسعه فرهنگي عمل کرده و اين امر محقق نميشود، مگر با نگاه تخصصي به اين آثار.
مسوولان امور شهري بايد بدانند با اهميت دادن به آثار و بناهاي تاريخي راه رسيدن به اقتصاد مقاومتي نيز هموار خواهد شد، بناهاي تاريخي بخشي از اقتصاد مقاومتي کشور هستند که ميتوانند جذب توريست و در نتيجه جلب منابع مالي و ايجاد زندگي شاداب براي شهروندان داشته باشند، از همين رو بيتوجهي به حفاظت از بناها و آثار تاريخي پايتخت و تخريب آنان به هيچ وجه پذيرفتني نيست.
سازمان ميراث فرهنگي موظف است، با رسيدگي هر چه سريعتر به موضوع تخريب بناي مذکور، با هدف حفاظت از بناي تاريخي پايتخت، همکاريها و تعاملات خود را با ساير نهادهاي دولتي گسترش دهد.
سازمان نظام مهندسي ساختمان استان تهران، خواستار رسيدگي به پرونده مسببان اينگونه تخريبها است، به عنوان متخصصان و پژوهشگران حوزه معماري و شهرسازي، ضمن توصيه به صاحبمنصبان و مسوولان غيرمتخصص بر ضرورتِ توجه کافي و جدي گرفتن نظرات کارشناسي متخصصان، تأکيد ميکنيم که استمرار اين روند نه تنها منجر به تخريب ريشههاي تاريخي و فرهنگي خواهد شد و روش و منش سوداگرانه را جايگزين رفتارهاي مدني، معنوي، و عقلايي خواهد کرد، بلکه در تشخيص و تأمين نيازها و اقتضائات نسلهاي آينده نيز ناکامي غيرقابل جبراني به بار خواهد آورد.
از همين رو به جا است که مسوولان و نهادهاي تصميم گيرنده و قانونگذار شهر تهران براي حفظ اين سرمايههاي ملّي در برنامهريزيهاي شهري تجديد نظر کنند، لذا سازمان نظام مهندسي ساختمان استان تهران ضمن محکوم کردن تخريب اين بنا آن را ضربهاي جبران ناپذير به فرهنگ معماري قلمداد کرده و از مسوولين امر تقاضاي ثبت اين بنا در فهرست آثار ملي کشور و رفع کاربري اين ساختمان به عنوان مختلط تجاري، اداري، مسکوني در طرح تفصيلي جديد شهر تهران را خواستار است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]