واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نان مردم به کم فروش ها سپرده شده است؟ تهران - ایرنا - سایت خبری تابناک می نویسد :در برخی از تماس ها با تابناک سخن از افزایش های متفاوت در قیمت نان در شهرستان های مختلف شکایت می شود. به عنوان مثال برخی از افزایش 70 درصدی قیمت نان سنگک در برخی از شهرستان ها گلایه می کنند. برخی از کاهش 100 تا 150 گرمی وزن نان گلایه می کنند.
در روزهای اخیر اقتصاد کشور، با موضوعات مختلفی از جمله پایین آمدن یکباره قیمت نفت و بالا رفتن قیمت دلار در بازار ایران مواجه شده است. در چنین شرایطی که جامعه دچار هیجان و سردرگمی بود، افزایش اسمی 30 تا 34 درصدی قیمت نان، بر این هیجانات افزود و نگرانی های مردم را دو چندان کرد. این افزایش قیمت نان ـ که از سوی خود دولت اعمال شد ـ نگرانی های زیادی در بین قشرهای کم درآمد به وجود آورده است.
به گزارش «تابناک»؛ نمایندگان و مسئولان اجرایی کشور در جلسه علنی چندی پیش مجلس شورای اسلامی در تذکری به رئیس جمهور خواستار صدور دستور رسیدگی به علت گرانی نان و عدم پرداخت یارانه نان شدند که موجب فشار مضاعف بر اقشار ضعیف جامعه شده است. البته تاکنون شاهد واکنشی از سوی دولت نبوده ایم.
اگرچه در آینده نزدیک افزایش قیمت بیش از سی درصدی نان تبعات متفاوتی بر قشر کم درآمد جامعه برجای خواهد گذاشت. اما نکته مهمتر از افزایش قیمت ها عدم نظارت بر روی میزان افزایش قیمت ها براساس قانون و نانواها، شاید مهمتر از خود افزایش بیش از سی درصدی قیمت نان است.
در واقع به فاصله چند روز از صدور مجوز گران کردن قیمت نان از سوی دولت، نرخ این کالا به چنان اوضاع سردرگمی رسیده که اگر بگوییم در کشورمان بی سابقه است، به نظر سخنی به اغراق نگفته ایم؛ اینقدر که اخباری از گرانی 100 درصدی و 200 درصدی انواع نان از نقاط مختلف کشور به گوش می رسد!
حتی در برخی از تماس ها با تابناک سخن از افزایش های متفاوت در قیمت نان در شهرستان های مختلف شکایت می شود. به عنوان مثال برخی از افزایش 70 درصدی قیمت نان سنگک در برخی از شهرستان ها گلایه می کنند. برخی از کاهش 100 تا 150 گرمی وزن نان گلایه می کنند.
این در حالی است که خسرو تاج معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده بود که: «کل صنعت نان نیاز به یک جراحی اساسی دارد تا شرایط رقابتی ایجاد کنیم و در این شرایط نان مورد نظر مردم با کیفیت آردهای مشخصی تولید می شود.»
افزایش نامتعادل قیمت نان و همچنین عدم بازرسی و نظارات بر نانواها باعث شده است که میان مردم نارضایتی های فراوانی ایجاد کند. در واقع نان، کالایی است که تمامی قشرهای مردم مخصوصا دهک های پایین اقصادی جامعه بخش قابل توجهی از معیشت خود را با آن پاسخ می دهند.
انتظار حداقلی مردم از دولت بعد از این همه عدم هماهنگی میان ارکان های مختلف در افزایش قیمت نان رخ داد؛ این است که دولت نظارت مناسبی بر کیفیت و میزان کمی نان داشته باشد که اجحافی در حق مردم نشود.
و از طرف دیگر، با توجه به اینکه در چند ماه گذشته، قیمت آب، برق، بنزین و سایر حامل های انرژی نیز افزایش یافته است، در حالی که هیچ افزایشی در میزان یارانه دریافتی دهک های پایین درآمدی مشاهده نمی شود. دولت در یک اقدام شجاعانه با حذف دهک های پردرآمد و مشخص، میزان یارانه نقدی دهک های کم درآمد را برای جبران بخشی از افزایش قیمت های اخیر در کالاهای مختلف افزایش دهد.
منبع/ تابناک
اول **
16/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]