واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سوئیس نظارت بر فیفا و سایر نهادهای ورزشی را افزایش می دهد تهران- ایرنا- حق ویژه ای که برخی از بزرگترین سازمانهای ورزشی جهان و مسئولان رده بالای آنها در کشور سوئیس از آن برخودارند، در صورت تصویب قوانین جدید در این کشور پایان می پذیرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، قانونگذاران سوئیسی در واکنش به ادعاهایی که در مورد فساد در ورزش مطرح است، آماده تصویب مجموعه قوانینی با نام lex FIFA هستند که نظارت بر حدود 60 نهاد ورزشی را که مقر آنها در سوئیس واقع شده است، سخت تر می کند.
اولین قانون جدید که انتظار می رود جمعه آینده به تصویب مجلس این کشور برسد، بلاتر و سایر مسئولان بلندپایه نظیر توماس باخ رییس کمیته بین الملللی المپیک را به عنوان اشخاص REP درنظر می گیرد. این اصطلاحی است که مسئولان قضایی برای تعریف سمت هایی بکار می برند که امکان سوء استفاده از آنها برای پول شویی وجود دارد.
این امر نظارت مالی بر مسئولان ورزشی را افزایش می دهد؛ چرا که بانک های سوئیس ملزم هستند قبل از پذیرش وجوه مالی اطمینان یابند که از مبداء مشکوک نیستند.
کمپین افزایش نظارت بر نهادهای مهم ورزشی ازسال 2010 توسط رونالد بوچل شروع شد. وی از اینکه خبرهای منفی در مورد این سازمان ها وجهه سوئیس را لکه دار کند، نگران بود.
تازه ترین رسوایی در مورد ادعاهای فساد در فرایند اعطای میزبانی جام های جهانی 2018 و 2022 مطرح شده است که به ترتیب به روسیه و قطر اعطا شد؛ هر چند آنها این ادعاها را رد کرده اند.
مقر 250 میلیون دلاری فیفا در زوریخ واقع شده است. از سال 2010 هشت عضو کمیته اجرایی فیفا به دلیل فساد توسط کمیته اخلاقی فیفا محروم شده اند یا در جریان انجام تحقیقات در مورد آنها استعفا داده اند.
میزبانی سازمانهای ورزشی با وجود امتیازی که از نظر وضعیت مالیاتی برخوردارند، مزایای مالی برای سوئیس به همراه دارند.
نهادهای ورزشی نظیر نهادهای غیر انتفاعی مالیات بسیار کمتری در مقایسه با شرکتهای بخش خصوصی می پردازند. این جایگاه قانونی، فیفا را که سال گذشته 1.4 میلیارد دلار درآمد داشت در زمره طرحهای اجتماعی قرار می دهد.
در عین حال فیفا به ایجاد صدها شغل و ارتقای گردشگری از طریق برگزاری مراسمی مثل توپ طلای فیفا در این کشور کمک کرده است.
با این حال افکار عمومی سوئیس نسبت به فیفا و رییس سوئیسی آن بلاتر بی علاقه شده است. 95 درصد شرکت کنندگان در یک نظرسنجی آنلاین در سوئیس اظهار داشتند که بلاتر باید مسئولیت مشکلات اخیر فیفا را بپذیرد و کناره گیری کند.
یک نماینده مجلس سوئیس گفت: این امر برای کشور واقعا بد است و ضرورتی ندارد.
قانون جدید، فیفا و سایر نهادهای ورزشی را مشمول قانون جدید پول شویی قرار می دهد. در حال حاضر نهادهای ورزشی مستقر در سوئیس مستثنی هستند.
این پیش نویس قانونی قرار است سال آینده به مجلس برود، اما به علت فرایند کند قانونگذاری سوئیس بعید است که تا قبل از سال 2017 اجرایی شود.
در همین حال فیفا در بیانیه ای اعلام کرد از انجام اقدامات برای حمایت از درستی فوتبال و مبارزه با فساد حمایت می کند. فیفا به عنوان یک نهاد ورزشی بین المللی مستقر در سوئیس مذاکرات سیاسی کنونی را با علاقه دنبال می کند و آماده پاسخگویی به قانونگذاران است.
یک سخنگوی کمیته بین المللی المپیک نیز از تلاش برای اینکه فساد در ورزش جرم کیفری قلمداد شود، استقبال کرد.
از جمله نهادهای ورزشی که مقر آنها در سوئیس واقع شده است، شامل سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) و اتحادیه بین المللی دوچرخه سواری است.
ورزشی**1584
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]