تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى بهشت درى است‏بنام (ريان) كه از آن فقط روزه داران وارد مى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827427348




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سفر یک مقام ترکیه به تهران برای حل مشکل تردد کامیون ها در دو کشور


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفر یک مقام ترکیه به تهران برای حل مشکل تردد کامیون ها در دو کشور تهران - ایرنا - با ایجاد اختلال در عبور و مرور کامیونهای ترک از مرز بازرگان، "طلعت آیدن"معاون وزیر حمل و نقل، دریانوردی و ارتباطات ترکیه به همراه هیاتی به تهران سفر کرده تا مشکلی که خود آنها برای رانندگانشان به وجود آورده را حل و فصل کنند.


به گزارش ایرنا، سالها به استناد موافقت نامه حمل و نقل بین ایران و ترکیه مقرر بود به منظور تامین بخشی از مابه التفاوت قیمت سوخت ارزان قیمت ایرانی، هر کامیون ترکیه ورودی به خاک ایران مکلف به پرداخت 25 یورو در هر 100 کیلومتر پیمایش و مجاز به سوختگیری در پمپ بنزین های ایران بود.
در پی تخلف ترکیه از مفاد توافق صورت گرفته در بخش حمل و نقل جاده ای میان ایران و ترکیه و اقدام یکجانبه آن کشور مبنی بر دریافت عوارض غیرقانونی از کامیونداران ایرانی، مسئولان وزارت راه و شهرسازی کشورمان به درخواست طرف ترک تصمیم گرفتند که از دهم آذر ماه سال جاری عملیات پلمپ سوخت مخازن کامیونهای ترکیه را در ایران آغاز کنند.
با آغاز عملیات پلمپ مخزن سوخت کامیونهای ترکیه در مبادی ورودی کشور، مشکلات کامیونداران این کشور آغاز شد به طوری که در نخستین ساعات بامداد دهم آذر ماه سال جاری بسیاری از رانندگان ترکیه وقتی که با ممنوعیت سوختگیری در پمپ بنزین های ایرانی مواجه شدند و مجبور به بازگشت به داخل ترکیه شدند تا با پر کردن باک خود به مرز بازرگان بازگردند.
با آغاز عملیات پلمپ محازن سوخت کامیونهای ترکیه در ایران مدیرکل ترانزیت و پایانه های مرزی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای کشور گفت: عملیات اجرایی پلمپ مخازن سوخت کامیون های ترکیه از ساعت 12 شب دهم آذرماه سال جاری در تمام مرزهای کشور آغاز شد.
محمد عطرچیان به خبرنگار ایرنا، افزود: با پلمپ مخازن سوخت کامیونهای ترکیه بسیاری از رانندگان این کشور که در مرز بازرگان قصد ورود به خاک ایران را داشتند با اجرای این طرح بار دیگر به ترکیه بازگشتند تا پس از سوختگیری به طرف ایران حرکت کنند.
وی تصریح کرد: موضوع پلمپ مخازن سوخت کامیون های ترکیه به درخواست مقامات ترکیه انجام شده و از این پس هیچ راننده ترکیه ای در زمان تردد در راههای کشورمان مجاز به سوختگیری در ایران نخواهد بود.
عطرچیان اضافه کرد: زمان آغاز عملیات پلمپ مخازن سوخت کامیون های ترکیه را پیش از این به تمام مسئولان این کشور و وزارت امور خارجه ترکیه اعلام کرده بودیم و روز دهم آذرماه سال جاری کامیون های ترکیه با پلمپ مخازن وارد خاک ایران خواهند شد.
با آغاز عملیات پلمپ کامیونهای ترکیه در مبادی ورودی ایران هیچ کامیون ترکیه حق سوختگیری در ایران را ندارد و این اقدام جمهوری اسلامی ایران سبب شده هم اکنون بیش از یک هزار کامیون ترکیه در مرز بازرگان سرگردان شوند.
مقامات ترکیه و رانندگان این کشور انتظار نداشتند ایران با جدیت عملیات پلمپ مخازن سوخت کامیونهای ترکیه را در مبادی ورودی به کشور به مورد اجرا بگذارد و اعلام کند هر راننده ترکیه پلمپ ها را دست کاری کند، پرونده آنان به علت این تخلف قانونی به مراجع قضایی ارجاع خواهد شد.
پس از اجرای این طرح طی پنج روز گذشته عبور و مرور کامیونهای ترانزیتی ترکیه به داخل خاک ایران با مشکلات جدی مواجه شد و مقامات ترکیه که پیش از این به درخواست مذاکره ایران بی اعتنایی کرده بودند، حالا به همراه یک هیات کارشناسی به تهران سفر کرده اند تا در نشستی با مقامات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای بتوانند این مشکل که خود آن را ایجاد کرده اند، برطرف کنند.
هم اکنون معاون وزیر حمل و نقل ترکیه و هیات همراه انتظار دارند، طی دو روز نشست در تهران بتوانند این مشکل رانندگان ترکیه را در ایران حل و فصل کنند.
حجم مبادلات تجاری ایران و ترکیه هم اکنون سالانه به بیش از 17 میلیارد دلار افزایش پیدا کرده و ترانزیت کالا توسط رانندگان ایرانی و ترکیه برای جابه جایی بار بین دو کشور از اهمیت زیادی برخوردار است.
قیمت گازوییل در ترکیه 12 برابر ایران است و این اختلاف سبب به وجود آمدن فساد و مشکلات زیادی برای رانندگان ایرانی می شد به طوری که رانندگان ایرانی برای عبور از خاک این کشور به ازای خرید هر لیتر گازوییل باید بیش از 65 هزار ریال به طرف ترکیه پرداخت کنند، در مقابل طی سالیان گذشته رانندگان ترک نیز بابت سوختگیری در ایران به ازای هر پیمایش 100 کیلومتری در خاک ایران مجبور به پرداخت 25 یورو بابت مابه التفاوت سوخت بودند.
از سالیان گذشته دولت ترکیه به دنبال تامین گازوییل ارزانقیمت از ایران برای رانندگان خود بوده است و رانندگان ترکیه تنها با پرداخت 25 یورو بهازای هر پیمایش 100 کیلومتری مابه التفاوت سوخت مجاز به استفاده از گازوییل 5000 ریالی ایران بودند.
درخواست غیرمنطقی ترکیه از ایران مبنی بر استفاده رانندگان این کشور از سوخت ارزان قیمت همواره در نشست های مربوط به حمل و نقل دو کشور مورد تاکید قرار گرفته اما هیچوقت مقامات کشورمان با این درخواست غیرقانونی دولت ترکیه موافقت نکرده اند.
در سال 73 پس از اینکه موافقتنامه حمل و نقل ایران و ترکیه به امضا رسید، دو کشور توافق کردند از تردد کامیونهای ایرانی در ترکیه و کامیون های ترک در خاک ایرانی مبلغی به عنوان عوارض دریافت نشود.
در این موافقتنامه جمهوری اسلامی ایران مجاز شد برای دریافت مابه التفاوت قیمت گازوییل در ایران و ترکیه مبلغی به عنوان مابه التفاوت سوخت از رانندگان ترکیه دریافت کند و در مقابل رانندگان ترکیه نیز در ازای مجوز سوختگیری در ایران، بابت هر پیمایش 100 کیلومتری در داخل خاک ایران 25 یورو به کشورمان پرداخت کنند.
این روال از سالهای گذشته بین دو کشور براساس این موافقتنامه عملی شد تا اینکه دولت ترکیه بدون اطلاع ایران از 18 مهر ماه سال جاری بابت هر 100 کیلومتر پیمایش در داخل خاک ترکیه دریافت 25 یورو را برای کامیونهای ایرانی وضع کرد و بلافاصله آن را به مورد اجرا گذاشت.
با این اقدام ترکیه، رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: ترکیه در یک اقدام غیرمنطقی و برخلاف موافقتنامه حمل و نقل جاده ای دو کشور، عوارض عبوری کامیون های ایرانی از داخل این کشور را طی 48 ساعت دو بار افزایش داده است.
داود کشاورزیان افزود: طرف ترکیه برای نخستین بار روز جمعه 18 مهرماه 25 یورو از کامیون های ایرانی بابت عوارض عبور دریافت کرد که ایران نیز در یک اقدام متقابل اکنون 25 یورو از کامیون های ترکیه عوارض دریافت می کند.
به گفته وی، دولت ترکیه بار دیگر از ساعت 14(روز شنبه 19 مهرماه) عوارض دریافتی خود را از کامیون های ایرانی به 50 یورو افزایش داد، این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران در راستای توسعه مناسبات دو جانبه از افزایش عوارض دوم خودداری اما از طریق وزارت امور خارجه کشورمان مراتب اعتراض خود را به مقامات ترکیه ای اعلام کرده است.
در حالی شاهد سفر مقامات ترکیه به کشورمان هستیم که پیش از این دولت ترکیه به درخواست مذاکرات برای حل و فصل دریافت عوارض اضافی از رانندگان ایرانی بی توجهی نشان داد و باید هیات کارشناسی جمهوری اسلامی ایران با بررسی تمام جوانب این مساله بر اساس منافع ملی کشورمان تصمیم گیری کنند.
اقتصام(5)1108**1558


15/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن