واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
«سلامت»؛ قربانی لوازم آرایشی قاچاق / خرید زیبایی به هر قیمت
این روزها با افزایش مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی، زمینه برای ورود قاچاق این دسته از محصولات نیز ایجاد شده که به طور حتم استفاده از آن دارای عوارض بسیاری خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، معضل قاچاق از مقولاتی است که از دیرباز در جامعه وجود داشته و این امر مشکلات فراوانی را با خود در پی دارد. این روزها با افزایش مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی، زمینه برای ورود قاچاق این دسته از محصولات نیز ایجاد شده که به طور حتم استفاده از آن دارای عوارض و تبعات بسیاری خواهد بود. لوازم بهداشتی و آرایشی جزو محصولاتی است که در هر کشور به صورت کم یا زیاد مورد استفاده افراد در جامعه است و این استفاده به تناسب جنس مرد یا زن بودن متفاوت است. عموماً استفاده لوازم آرایشی و بهداشتی بیشتر مورد استقبال خانمها در جامعه است و همین امر باعث شده تا ایران در چند سال گذشته در بحث لوازم بهداشتی و آرایشی به یکی از بزرگترین مصرفکنندگان لوازم بهداشتی و آرایشی در جهان تبدیل شود. این امر پیامدهای زیادی را به دنبال دارد که نخستین پیامد آن واردات بیش از اندازه لوازم بهداشتی و آرایشی بوده که این نوع از نیاز کاذب، بحث قاچاق این محصولات را پررنگ کرده و باعث شده انواع محصولات تقلبی وارد کشور شود. از آن جا که استان همدان در مسیر ترانزیت غرب کشور قرار دارد، مقصد خوبی برای قاچاق لوازم بهداشتی و آرایشی است تا در مراکز عرضه لوازم بهداشتی و آرایشی به افراد عرضه شود.
* بازرسی سرزده از مراکز عرضه لوازم بهداشتی و آرایشی در همدان در همین راستا مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در استان همدان از نظارت بر مرکز عرضه لوازم بهداشتی و آرایشی به صورت مستمر خبر داد و گفت: بازدید از این مراکز به صورت روزانه انجام میشود. محمد کاظمزاده عنوان کرد: در مواقعی نیز بدون اطلاع قبلی از قسمتهای مختلف مراکز عرضه لوازم بهداشتی و آرایشی به صورت سرزده بازدید میشود. وی با اشاره به حساسیت استفاده از لوازم بهداشتی و آرایشی گفت: در همین راستا و به منظور اطمینان از استاندارد بودن محصولات، بازرسیها را دقیق انجام میدهیم. مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان از برخورد با مراکز متخلف خبر داد و گفت: در بحث مبارزه با قاچاق کالا، ستادها و سازمانهای مرتبط دیگر نیز دخیل هستند که باید در امر وارد شده و برخورد کنند. وی با بیان اینکه اجرای طرح شبنم و نصب آن بر روی کالا، مشکل ما را در زمینه قاچاق حل کرده، ابراز کرد: با این امکان، به راحتی میتوان کالای قاچاق را تشخیص داده و مسیر قاچاق را بست. کاظمزاده عنوان کرد: افراد در هنگام خرید باید در مرحله نخست به لیبل طرح شبنم بر روی کالا دقت کرده و به نوع محصولات هم توجه کنند. وی در خصوص صدور مجوز برای فعالیت مغازههای عرضه لوازم بهداشتی و آرایشی نیز گفت: صدور مجوز برای ایجاد و فعالیت مغازههای لوازم بهداشتی و آرایشی به عهده صنف مختص به آنهاست. مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: در صورت تأییدیه صنف برای ایجاد مراکز لوازم بهداشتی و آرایشی، بحث سلامت و استاندارد آن را بررسی و اعلام میکنیم.
*کشف 5 هزار و 279 مورد لوازم بهداشتی ـ آرایشی قاچاق مسئول واحد بازرسی ویژه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون 638 مورد بازرسی از مراکز عرضه لوازم بهداشتی و آرایشی انجام شده که در همین راستا 5 هزار و 279 قلم لوازم بهداشتی و آرایشی قاچاق کشف شد. رسول اسدی تصریح کرد: در بحث کشف لوازم بهداشتی و آرایشی قاچاق 3 هزار و 642 مورد لوازم آرایشی غیر قابل استفاده معدوم شده است. به گفته وی 14 پرونده قاچاق نیز به مقامات قضایی معرفی و در همین راستا مراکز متخلف پلمب شدند. مسئول واحد بازرسی ویژه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: 86 بازرسی مشترک انجام شده که در این بازرسیها لوازم قاچاق به ارزش 136 میلیون و 800 هزار ریال کشف شد. وی خاطرنشان کرد: در راستای آگاهسازی آرایشگران از خطرات و مضرات لوازم بهداشتی و آرایشی قاچاق، 800 ساعت دوره آموزشی برگزار شده است. اسدی گفت: استان همدان در بحث مبارزه با قاچاق در کشور جزء استانهای برتر شناخته شده و توانسته در این بحث به خوبی ورود پیدا کند.
*تقاضای وسایل آرایشی ارزان افزایش قاچاق را دامن میزند یکی از فروشندگان لوازم بهداشتی و آرایشی نیز در خصوص کالای قاچاق و محصولات آرایشی اظهار داشت: با توجه به اینکه هر روز شاهد ایجاد مراکز مختلف عرضه لوازم بهداشتی و آرایشی هستیم کنترل و نظارت در این بخش سختتر میشود. وی بیان داشت: یکی از موضوعاتی که به قاچاق محصولات بهداشتی و آرایشی دامن زده نیاز مشتریان است. این فروشنده در توضیح این مطلب گفت: وقتی مشتریان خواهان وسایل آرایشی و بهداشتی ارزان هستند ناخودآگاه مقوله قاچاق نیز پررنگ میشود. وی جلوگیری از عرضه محصول قاچاق را به جز مقابله با عرضه آن، در فرهنگسازی بین مردم به منظور عدم خرید آن دانست و بیان داشت: نیاز به فرهنگسازی داریم تا افراد با تشخیص درست خود محصولات استاندارد را خریداری کنند. وی گفت: وقتی تقاضا در جامعه برای محصولات قاچاق و بیکیفیت پایین باشد زمینه کاهش قاچاق نیز در جامعه ایجاد میشود. این فروشنده با بیان اینکه متأسفانه افراد به ویژه دختران جوان، به خاطر دیدگاه غلط خود مبنی بر عرضه زیبایی، از هر گونه لوازم آرایشی بدون توجه به استاندارد بودن آن، استفاده میکنند که این موضوع بسیار خطرناک است. ============= گزارش از: فاطمه جانی ============= انتهای پیام/89007/ط40
93/09/15 - 12:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]