واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در گفتوگو با فارس مطرح شد
تشریح ویژگیهای خاص کاوشگر خلیج فارس و اعلام زمان به آب اندازی
یکی از مجریان طرح کاوشگر خلیج فارس و عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی با تشریح ویژگیهای کاوشگر خلیجفارس گفت: کشورهای همسایه ما نیز از این مدل کاوشگر برخوردار هستند ولی عمدتا خریداری کردند در حالیکه کاوشگر خلیج فارس ساخت داخل است و اگر نیاز باشد فروندهای بعدی را هم میسازیم.
عباس نوبختی یکی از مجریان طرح کاوشگر خلیج فارس و عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، با تشریح ویژگیهای خاص این کاوشگر گفت: کاوشگر خلیج فارس یک شناور تحقیقاتی است که دارای 50 متر طول، 10 متر عرض، 4.5 و 12 متر ارتفاع است. وی افزود: با توجه به حجم مخزن سوخت و امکانات نصب شده، این کاوشگر امکان ماندن در دریا به مدت 4 تا 5 روز را دارد و میتواند 3 هزار مایل دریایی سفر کند. نوبختی ادامه داد: کاوشگر خلیج فارس ظرفیت اقامت شبانه روزی برای 27 نفر را دارد که 11 نفر خدمه و بقیه محقق هستند. وی اضافه کرد: این کاوشگر دارای 2 موتور هزار کیلووات است و 4 آزمایشگاه دارد که تحقیقات در 3 آزمایشگاه شامل آزمایشگاههای خشک و تر صورت میگیرد و آزمایشگاه چهارم تحقیقات انجام شده را آنالیز میکند. عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی اظهار داشت: مجری ساخت کاوشگر خلیج فارس پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی است و بودجه طرح را معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تقبل کرده و پیمانکار آن نیز مجتمع شهید درویشی وابسته به سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع است. وی با بیان اینکه این کاوشگر دارای 2 ویژگی خاص است، عنوان کرد: این کشتی خاص اقیانوس شناسی طراحی شده و بومی است. نوبختی گفت: کشورهای همسایه ما نیز از این مدل کاوشگر برخوردار هستند ولی عمدتا خریداری کردند در حالیکه کاوشگر خلیج فارس ساخت داخل است و اگر نیاز باشد فروندهای بعدی را هم میسازیم. وی ادامه داد: در حال حاضر شناور به مرحله به آب اندازی رسیده است و برخی اقدامات نظیر نصب شفت و پروانه و تنظیمات نهایی باید پس از به آباندازی بر روی آب انجام شود زیرا ساخت اینگونه شناورها شامل تستهای بندری و تستهای دریایی است که تستهای دریایی پس از به آب اندازی انجام میشود و اینگونه تستها معمولا 2 تا 3 ماه زمان نیاز دارد. نوبختی با بیان اینکه این شناور منحصرا مربوط به کارهای تحقیقاتی است، گفت: این شناور نه نظامی است نه دفاعی، و صرفا برای آزمایش و شناسایی آب با هدف ساخت تاسیسات و تحقیق بر روی حوادث دریایی، آلودگیهای دریا، ترکیبات، جریانات، موجودات زنده، رسوب کف دریا طراحی شده است.
* زمان به آباندازی کاوشگر خلیج فارس نوبختی گفت: قرار بود 11 آذرماه این کاوشگر به آب انداخته شود که به دلیل تقارن با سفر استانی هیات دولت به استان گلستان این کار انجام نشد و در حال هماهنگی برای اعلام زمان هستیم تا در آینده نزدیک در دو یا سه هفته آینده کاوشگر را به آب بیندازیم. وی افزود: روز 25 آذرماه همزمان با هفته پژوهش یکی از زمانهای محتمل برای به آباندازی این کاوشگر است، در صورتیکه این روز هماهنگ نشود در دیماه یا دهه فجر این کار انجام میشود. انتهای پیام/
93/09/15 - 08:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]