واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۱۵ق.ظ)
مدير عامل آب منطقه اي تهران در گفت و گو با موج؛ اجراي يک شبکه جديد براي آبرساني در تهران بسيار سخت است مديرعامل شرکت آب منطقه اي تهران گفت: شبکه شهري تهران بيش از 9 هزار کيلومتر است و اين وسعت، کار را براي اجراي يک شبکه جديد آبرساني به منازل مردم، سخت مي کند.
مهندس خسرو ارتقايي در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج، ضمن بيان اين مطلب گفت: يک همايش 2 روزه در دانشگاه تهران برگزار شد که هدف اصلي برگزارکنندگان آن رسيدن به اين جواب بود که براي رفع مشکلات آبي کشور از چه مسيرهايي مي توان استفاده کرد.
وي ادامه داد: در اين 2 روز رويکرد استفاده از ديدگاه هاي متوليان و کارشناسان بخش آب و محيط زيست بود و حتي از وجود مديران ارشد سازمان محيط زيست نيز در اين همايش بهرمند شديم تا از تمام زوايا به مشکل آب و منابع جايگزين نگاه شود.
مديرعامل آب منطقه اي تهران افزود: ما در مورد 2 سامانه اي کردن آب انتقالي و استفاده از آب بسته بندي شده نيز بحث و گفت و گو کرديم که نتايج آن، در برنامه ريزي هاي آينده تاثيرگذار خواهد بود.
وي اظهارداشت: سال ها پيش همه به دنبال راه هاي انتقال آب از کيلومتر ها دورتر از تهران بودند و نتيجه آن شد، انتقال آب از سد طالقان در 100 کيلومتري تهران که کفاف نداد و ما را واداشت تا آب ماملو را نيز اتقال دهيم.
ارتقايي تاکيد کرد: بحث امروز ما ديگر انتقال نيست؛ زيرا آبي وجود ندارد که منتقل شود، امروز بايد به دنبال راه هاي صرفه جويي و مديريت مصرف باشيم.
اين مقام مسؤول با اشاره به اين مطلب که بايد انرژي خود را روي کنترل مصارف بگذاريم، افزود: ما نمي توانيم هرچه انرژي داريم را در باز چرخاني آب و استفاده از پساب ها هزينه کنيم.
وي ادامه داد: تمام کارهايي که انجام مي دهيم بايد موازي با يکديگر باشد؛ زيرا هر کدام که از ديگري عقب بماند، يعني بازگشت به گذشته، و ما اين را نمي خواهيم.
مديرعامل آب منطقه اي تهران با اشاره به اجراي موفقيت آميز برخي از طرح هاي مديريتي آب در نقاط مختلف جهان، گفت: در برخي از کشورها مردم آب باران را جمع آوري کرده و براي مصارف داخلي منزل خود مثل استفاده در سيفون ها و آبياري گل و گياه از اين آب استفاده مي کنند که اين نمونه اي از ده ها طرح کوچک است که مي توان در کشور انجام داد.
وي ادامه داد: ما مي توانيم در بسياري مجتمع ها و شهرک هاي مسکوني بحث بازچرخواني و تصفيه آب را اجرا کنيم تا بتوان از آب هزينه شده، مجددا استفاده کرد.
ارتقايي ضمن تاکيد بر تکميل طرح هاي تصفيه خانه اي تهران، گفت: در نظر داريم پساب حاصل از فاضلاب را در اختيار بخش کشاورزي بگذاريم تا ديگر شاهد استفاده اين حوزه از آب هاي سطحي و شرب براي کشت و کار نباشيم.
اين مقام آبي کشور در مورد امکان انتقال آب از حوزه هاي ديگر براي رفع مشکل آب شرب تهران گفت: در حال بررسي طرح البرز جنوبي و شمالي هستيم. اگر بررسي ميزان آبي که از تاکستان تا فيروزکوه منتقل مي شود، نياز اين منطقه به آب بيشتر را نشان دهد، از البرز شمالي آب منتقل خواهد شد.
ارتقايي در پايان تاکيد کرد؛ با مديريت صحيح آب، مي توان بدون انتقال منابع جديد، از منابع منطقه براي تامين نياز استان استفاده کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]