واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۴۱ق.ظ)
پيام رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به ششمين کنگره سراسري حزب اسلامي کار رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به مناسبت برگزاري ششمين کنگره سراسري حزب اسلامي کار پيامي صادر کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، متن پيام به شرح زير است:
بسم الله الرحمن الرحيم
از تاريخ احزاب در ايران ميگذريم که چگونه مدتها در سايه پرده آهنين کمونيسم نفس ميکشيدند و بعدها در قالب يک حزب، به انديشههاي استبدادي، لباس مقبوليت گروهي در حزب رستاخيز پوشاندند. با پيروزي انقلاب اسلامي، توجه به تحزّب در اصول متعدد قانون اساسي، از جمله اصل بيست و ششم با صراحت بر فعاليت آزاد احزاب، جمعيتها و انجمنهاي سياسي مورد تأکيد قرار گرفت. گنجاندن چنين اصولي در قانون اساسي آن هم در سالهاي آغازين انقلاب اسلامي و در آن دوران که استعمار، استبداد و گروههاي تندرو به عنوان اضلاع يک مثلث شوم، تسمه از گرده مردم ميکشيدند و به هيچ يک از حقوق مسلم انساني و آزاديهاي اجتماعي و سياسي بهايي نميدادند، اصلي پيشرو و مترقي محسوب ميشد.
اما اکنون که بيش از 35 سال از استقرار نظام جمهوري اسلامي ميگذرد، متأسفانه، احزاب آنگونه که شايسته آنهاست، در ساختار سياسي و اجتماعي کشور نقش ايفا نميکنند. حاکميت مردم سالار، بايد شرايط و تمهيدات لازم را در خصوص امکان فعاليت گسترده و فراگير احزاب در چارچوب قوانين تسهيل کننده و پويا، فراهم کند؛ چرا که تعيين سرنوشت مردم توسط خود مردم، جز در سايه وجود احزاب فعال و پويا امکانپذير نيست. احزاب نيز با تدوين برنامههاي علمي و متقن و نيز شناسايي افراد و مديران توانمند، ميتوانند دولتها و مجلسهايي را بسازند که ضمن توجه به مصالح حزبي، به منافع ملي و افزايش اقتدار آن کمک کنند.
از سوي ديگر در صورت تشکيل مجالس و دولتهاي برآمده از احزاب، شرايطي فراهم ميشود تا احزاب هم در مقابل عملکرد هم حزبيها و احزاب مخالف پاسخگو شوند. در اين شرايط است که مردم ميتوانند، نسبت به آنچه که عملکرد احزاب قلمداد ميشود، سوال کنند و در صورت قانع نشدن و سلب اعتماد از حزب مربوطه، آن حزب را از عرصه قدرت خارج سازند. اين رويه ضمن پاسخگو کردن احزاب به مردم، مانع گسترش افراط و تفريط در جامعه ميشود و راه اعتدال و ميانهروي را همراه با اصلاح، رشد و تعالي در کشور نهادينه ميکند.
به هر حال ضرورت توجه به فعاليت احزاب قدرتمند و پويا بيش از گذشته احساس ميشود. ايران، امروز در عرصه بينالملل مشغول تنشزدايي و تعامل با جهان مدرن است. حل پرونده هستهاي و رفع تحريمهاي ظالمانه غرب از جمله بزرگترين دغدغههاي مسوولان و دلسوزان است.
از سوي ديگر به خاطر سوء مديريتهاي دولت گذشته، وضعيت اقتصادي و معيشت مردم؛ به خصوص اقشار آسيبپذير دستخوش آسيبها و تنشهاي فراوان شده بود که ملت با اراده جمعي و نشان دادن هوشياري، دوران تازهاي را در حيات انقلاب اسلامي رقم زدهاند. اکنون که همه دلسوزان انقلاب به اهميت شرايط کشور آگاه شدهاند، احزاب بايد با رصد کردن وضعيت کشور و به خصوص عملکرد دولت و مجلس، در عين آن که چشم تيزبين ملت هستند، با تحليلها و ارائه راهکارهاي مختلف به متوليان امور، در ساختن آينده ايران اسلامي سهيم شوند که يکي از آن راهها حضور در انتخابات است.
اينجانب با تشکر از مسوولان حزب اسلامي کار، اميدوارم برگزاري اين کنگره آغازي فرخنده براي دور جديد فعاليتها باشد که ايران و انقلاب اسلامي به آنها نياز دارند.
اكبر هاشمي رفسنجاني
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]