واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ آذر ۱۳۹۳ (۱۷:۲۲ب.ظ)
سالانه شش هزار هکتار از اراضي کشاورزي کشور از عرصه توليد خارج مي شود حسين اميرحيدري افزود: با توجه به 18.7 ميليون هکتار اراضي کشاورزي و محدوديت اين اراضي در کشور مردم بايد در جلوگيري از تغيير کاربردي اراضي کشاورزي کمک کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، معاون توسعه و ساماندهي اراضي سازمان امور اراضي کشور گفت: هم اکنون سالانه شش هزار هکتار از اراضي کشاورزي در کشور با تغيير کاربري از چرخه توليد خارج مي شود
وي اضافه کرد: زمين هاي کشاورزي قابل برگشت نيست به همين دليل براي اجراي قانون، تأمين امنيت غذايي نسل کنوني و آينده و رسيدن به استقلال و خودکفايي بايد مردم در حفظ اراضي کشاورزي در کنار دولت باشند و با متخلفان برخورد کنند.
امير حيدري بيان کرد: با توجه به تصويب قانون حفظ کاربري و اصلاحيه سال 85 وزارت جهاد کشاورزي، اين سازمان موظف به اجراي قانون در مورد افرادي است که به صورت غيرمجاز اراضي کشاورزي را تغيير کاربري مي دهند و براي اين افراد مجازات قلع و قمع بناهاي احداث و جريمه را اجرا مي کند.
وي ادامه داد: براي اجراي اين قانون در سال 93 در استان ها گشت هاي حفظ اراضي کشاورزي راه اندازي شده که دراين گشت ها همکاران بر تغيير کابري اراضي کشاورزي نظارت مستمر دارند.
معاون توسعه و ساماندهي اراضي سازمان امور اراضي کشور گفت: در اين ارتباط از همه دستگاه هاي خدمات رسان، از جمله برق، آب، شرکت گاز و دهياران درخواست کرديم در صدور پروانه ساختماني دقت نظر داشته باشند و به بناهايي که در اراضي غير مجاز احداث مي شوند، خدمات ارايه نکنند؛ زيرا اين بناها با حکم مراجع قضائي قلع و قمع مي شود.
وي تأکيد کرد: افراد قبل از هر اقدامي در محدوده خارج از شهر بايد مجوزهاي لازم براي ساخت و ساز را از سازمان امور اراضي بگيرند.
امير حيدري ادامه داد: در استان هاي شمالي کشور که ارزش اراضي کشاورزي بيشتر است، ساخت و سازهاي بيشتري در اراضي کشاورزي رخ داده است.
وي در مورد واگذاري اراضي به صنايع گفت: با هماهنگي که با شرکت شهرک هاي صنعتي صورت گرفته زمين به وزارت صنعت معدن و تجارت واگذار مي شود و پس از آماده سازي، واحدهاي توليدي داوطلب مي توانند در آن شهرک ها مستقر شوند.
امير حيدري افزود: صنايع بزرگي که امکان استقرار در شهرک هاي صنعتي را ندارند نيز به صورت خاص در خارج از شهرک ها پرونده واگذاري در استان براي آنها تشکيل و پس از تأييد سازمان امور اراضي زمين به متقاضيان واگذار مي شود.
وي اضافه کرد: سازمان امور اراضي به صورت ويژه در سال 94 برنامه دارد ضريب حفاظتي و پايش در اراضي کشاورزي را از طريق گشت هاي ويژه اضافه کند و با استفاده از خدمات الکترونيکي نوين و از طريق اعمال قانون از سوي مجلس شوراي اسلامي برخورد با متخلفان را شديد تر کند.
وي يادآور شد: همچنين با هماهنگي که با بنياد مسکن انجام شده در تهيه و تدوين طرح هاي هادي اراضي کشاورزي کمتري در داخل طرح ها ديده شود و جاهايي که در طرح هاي هادي گذشته زمين کشاورزي بيش از نياز در نظر گرفته شده نيز با هماهگي بنياد بازنگري و از محدوده طرح هاي هادي خارج شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]