واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ آذر ۱۳۹۳ (۱۵:۳۵ب.ظ)
مدير عامل اتحاديه گل و گياه کشور؛ گل هاي ايراني آماده رقابت با همنوعان هلندي خود هستند گروه اجتماعي؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، صنعت کشاورزي داراي شاخه هاي کاري بسياري است که از آن جمله مي توان به زراعت، باغباني، دامداري و صنايع تکميلي اشاره کرد.
هر يک از اين شاخه ها خود به زير شاخه هاي مختلفي تقسيم مي شوند. سهم بالاي صنعت کشاورزي در اقتصاد، اشتغال و امنيت غذايي کشور، اين بخش را به يکي از مهمترين مجموعه هاي اقتصادي کشور تبديل کرده است.
شايد جالب باشد که بدانيد کاشت گل و گياه نيز يکي از شاخه هاي مهم صنعت کشاورزي است که اتفاقا در ايران، رشد بسيار خوبي داشته است.
بسياري از تهراني ها با شنيدن گل و گياه بي اختيار به ياد بازار اين محصول در جاده خاوران مي افتند که قدمت بسياري دارد اما در سال هاي گذشته با پي گيري هاي اتحاديه گل و گياه کشور، کلنگ پايانه جديد گل و گياه در جوار فرودگاه حضرت امام (ره) به زمين خورده است و اتفاقا خبرهاي خوبي نيز از پيشرفت اين پايانه به گوش مي رسد.
براي پي بردن به کم و کيف کار در بخش گل و گياه با محمود حسن ولي، مدير عامل اتحاديه گل و گياه کشور، هم کلام شده ايم که ماحصل آن را در ذيل مي خوانيد.
*آقاي حسن ولي با تشکر از وقتي که در اختيار ما قرار داده ايد.
لطفا کمي در مورد حوزه گل و گياه و عملکرد آن توضيح بفرماييد.
صنعت گل و گياه در ايران از بعد از انقلاب کاملا متحول شد؛ يعني تا قبل از اين واردات گل از کشورهاي ديگر همچون هلند آزاد بود و حتي در موارد خاص، سبد و دسته گل را نيز از هلند وارد مي کردند.
بعد از انقلاب ابتدا اتحاديه هاي استان و سپس تعاوني هاي استان تهران بنا نهاده شد و تمام توليد کنندگان تهراني و شهرستاني اين تعاوني ها را گسترش داده و يک اتحاديه منسجم کشوري را پديد آوردند.
بايد عرض کنم که صنعت گل و گياه در قبل از انقلاب کاملا سنتي بود و ما نياز داشتيم در اين صنعت يک تحول اساسي ايجاد کنيم.
چه چيزي تغيير کرد که امروز وضعيت صنعت گل و گياه بهبود يابد؟
نگاه کنيد ما تا قبل از انقلاب حتي واريته هايي که به کار مي برديم، کامل نبود.
در 15 سال اخير سرمايه گذاري ها و استفاده از نيروي انساني جوان باعث يک تحول عظيم در صنعت گل و گياه شد.
اين تحول در نمايشگاه هاي مختلف گل و گياه جهان کاملا محسوس است؛ زيرا گل هاي ايراني با گل هاي هلندي رقابت نزديکي دارند.
براي صادرات توليدات خود چه کرده ايد؟
حرکت هاي خوبي براي صادرات در اتحاديه مرکزي انجام داديم. بهترين حرکت ما در اين سال ها، آغاز ساخت اولين پايانه صادراتي گل و گياه بود که صنعت گل و گياه را داراي تشکيلاتي بسيار عظيم مي کند.
اين پايانه در اطراف استان تهران و در نزديکي فرودگاه حضرت امام در حال ساخت بوده و در حال حاضر 80 درصد اين پايانه تکميل شده است.
چه چيزي وجود اين پايانه را براي صنعت گل و گياه مهم مي کند؟
گل و گياه بايد در کمتر از 6 ساعت براي فروش آماده و ارسال شوند؛ يعني همه چيز بايد در يک جا آماده باشد، از خريدار گرفته تا گمرک و سازمان هاي دفع آفات و بيماري ها.
همه اين افراد بايد در پايانه حاضر باشند و بعد از تاييد گل بسته بندي شده و براي انتقال به داخل کانتينر فرستاده شود.
اين کانتينر بايد در داخل پايانه پلمپ شده و تا مقصد به هيچ عنوان درب کانتينر نبايد باز شود.
اجراي تمام اين فرايند در داخل پايانه جديد امکان پذير خواهد بود و فکر مي کنم براي صادرات گل و گياه، افتتاح اين پايانه بسيار مفيد باشد.
آيا صنعت گل و گياه مي تواند در بازار رقابتي جهان، دوام بياورد؟
صد درصد. ما 2 ويژگي خوب داريم. نخست اينکه بازار منطقه را به خوبي مي شناسيم و بر اين نکته اشراف کامل داريم که بازار منطقه، مصرف کننده صرف بوده و نيازمند واردات گل و گياه از ايران هستند.
گام دوم اينکه تنوع آب و هوايي ما در ايران بسيار مناسب است و مي تواند کمک شاياني براي توليد گل و گياه با هزينه پايين باشد.
البته يکي از بهترين شرايطي که براي توليد گل و گياه در کشور وجود دارد، نور کافي است که هلندي ها براي تأمين آن از نور مصنوعي استفاده مي کنند.
چشم انداز صنعت گل و گياه را چگونه مي بينيد؟
اين صنعت در 10 سال آينده حرکتش بسيار سرعت خواهد گرفت و ما را به سمتي خواهد برد که نيازمان به صادرات نفت کم شود.
آيا شرايط فعلي صادرات گل و گياه مناسب است؟
خير. اين وضعيت مطلوب ما نيست. البته برخي از آمارهاي اعلام شده چيز ديگري مي گويد اما؛ تاکيد مي کنم که اين آمارها واقعي نيست.
در سال هاي گذشته هر سرمايه گذاري که وارد کار شده است، چيزي جز ضرر برداشت نکرده است.
اما با تمام اين حرف ها، صادرات گل و گياه در کشور وجود دارد، اما؛ نه به ميزاني که بايد باشد.
يکي از مشکلات صادرات گل و گياه، فردي عمل کردن بوده است که اساسا نتيجه خوبي در بر ندارد.
اين پايانه در صورت تکميل به علت تجميع همه موارد در خود و اداره شدن توسط اتحاديه مي تواند مشکل فردي عمل کردن را بر طرف کند.
اين پايانه چه زماني تکميل مي شود؟
قرار ما براي سال آينده است. اگر اين مهم اتفاق بيفتد خواهيم توانست همه چيز را به صورت اتوماتيک کنترل کرده و نياز داخل و خارج کشور را تأمين کنيم.
سيستم اتوماتيک و تجميع همه چيز در يک جا به اين خاط مهم است که شما در صنعت گل و گياه نمي توانيد يک روز بگوييد گل دارم و فرداي آن روز مشتري را به دليل نبود گل و گياه رد کنيد.
در بازار صادراتي اين کار معني ندارد. ما به دنبال تنظيم اين مهم هستيم که ميزان توليد و صادرات گل و گياه با يکديگر هماهنگ شود.
محمد علي رفيعي
»
تصاویر مرتبط
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]