واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نخست وزیر چین: مناسبات پکن و توکیو می تواند همراه با آرامش باشد پکن - ایرنا - نخست وزیر چین گفت، مناسبات گاه نامناسب کشورش با ژاپن می تواند همراه با آرامش باشد، به شرط آنکه دو کشور بتوانند برای آثار شوم باقیمانده از زمان جنگ جهانی دوم، راه حل هایی مناسب بیابند.
«لی کچیانگ» که روز جمعه با اعضای «کمیته جدید دوستی ژاپن و چین برای قرن بیست و یکم» در شهر پکن سخن می گفت، افزود: مناسبات پکن و توکیو به عنوان دو قدرت بزرگ اقتصادی، برای آسیا و جهان اهمیت زیادی دارد و دو کشور برای رسیدن به این مهم باید تلاش کنند.
نشست دو روزه «کمیته جدید دوستی ژاپن و چین برای قرن بیست و یکم» دیشب (پنجشنبه شب) پس از وقفه ای سه ساله، در پکن به کار خود پایان داد و شرکت کنندگان در این نشست بر توسعه همکاری های دو کشور در جهت برقراری صلح در قاره کهن و کنار گذاشتن اختلافات مرزی تاکید کردند.
لی همچنین اظهار داشت: کنار گذاشتن اختلافات علاوه بر استحکام روابط میان دو کشور، ثبات منطقه، رفاه و آسایش مردم دو کشور را به ارمغان خواهد آورد.
اظهارات نخست وزیر چین در حالی مطرح می شود که «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن و «شی جین پینگ»رئیس جمهور چین ماه گذشته میلادی در پکن با یکدیگر ملاقات کردند و خواهان بهبود روابط میان دو کشور شدند.
این ملاقات اگر چه در حاشیه اجلاس اقتصادی آسیا پاسفیک موسوم به "اپک" انجام شد، اما به باور کارشناسان زمینه های روشنی برای ایجاد مناسبات بهتر در آینده در اذهان ایجاد کرده است.
در آن هنگام کارشناسان پیش بینی کردند، تلاش پکن و توکیو می تواند برای بهبود روابط تیره دو کشور موثر باشد. روابط چین و ژاپن چندین سال است در پی بالا گرفتن اختلاف ها بر سر مالکیت جزایر موجود در دریای چین شرقی تیره شده است.
مساحت این جزایر حدود هفت کیلومتر مربع است و ساکنی هم ندارد. «سنکاکو» نامی است که ژاپنی ها به این جزایر داده اند. «چینی ها» ولی آنها را «دیائویو» می نامند.
این جزایر در فاصله حدود 200 مایلی دریایی از سواحل چین و ژاپن واقع شده اند. تایوان هم که 100 مایل با این جزایر فاصله دارد، مدعی مالکیت آنها است.
موضوع برده داری جنسی زنان چینی از سوی نیروهای نظامی ژاپنی در زمان جنگ جهانی دوم و معبد «یاسوکی» نیز از موارد دیگر اختلاف دو کشور محسوب می شود.
این معبد از نگاه چین محل نگهداری لوحه های یادبود نظامیانی است که در چین و دیگر نقاط آسیا در جنگ جهانی دوم مرتکب جنایات جنگی شده اند.
چین و کره جنوبی معتقدند، این معبد جایگاه یادبودهای تنی چند از جنایتکاران جنگی ژاپن است.
به تعبیر کره جنوبی و چین که در اوایل قرن بیستم مورد تجاوز نظامیان ژاپنی قرار گرفتند، این معبد نماد و مظهر نظامی گری آن کشور است و بازدید مقامات رسمی آن کشور حاکی از این موضوع است.
چین پارسال پس از بازدید نخست وزیر ژاپن از این معبد، یادداشت اعتراضی تسلیم توکیو کرد. وزارتخانه های خارجه چین و کره نیز با انتشار بیانیه هایی دیدار از این معبد را گستاخانه توصیف کردند.
آساق**1597**1561
14/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]