واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![101](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1503887)
۱۱ آذر ۱۳۹۳ (۹:۳۱ق.ظ)
رحيم پور تاکيد کرد: براي ورود به بازارهاي روسيه تعلل داشتيم / ارزيابي عملکرد سفيران در بخش هاي اقتصادي معاون امور آسيايي و اقيانوسيه وزارت امور خارجه گفت: نزديک به 80 درصد مراودات تجاري ايران با کشورهاي آسيايي است که رقمي بالغ بر 99 ميليارد دلار شکل مي دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، ابراهيم رحيم پور، معاون امور آسيايي و اقيانوسيه وزارت امور خارجه در چهل و هشتمين نشست هيات نمايندگان اتاق تهران در خصوص مراودات تجاري کشور اظهار کرد: نزديک به 80 درصد مراودات ايران و جهان در معاونت آسيايي و اقيانوسيه قرار دارد.
وي ادامه داد: حجم تجاري کل کشور بالغ بر 140 ميليارد دلار است که نزديک به 99 ميليارد دلار از آن در اين منطقه تجارت مي شود.
وي با اشاره به اينکه اقدامات وزارت امور خارجه تحت تاثير فضاي هسته اي نيست نيز گفت: وزارتخانه تمام تلاش خود را در راستاي بهبود عملکرد فضاي اقتصادي کشور انجام مي دهد و عملکرد اين وزارت خانه تحت تاثير فضاي هسته اي کشور نيست و انجام اقدامات اقتصادي و بهبود شرايط براي بازرگانان نيز کاهش نمي يابد.
وي تاکيد کرد: سفيران همواره تلاش مي کنند موقعيت هاي مناسب اقتصادي را براي تجار فراهم کنند و موفقيت هاي سفيران در بخش هاي اقتصادي کشور مورد ارزيابي قرار مي گيرد؛ بايد تلاش کنيم براي صادرات کشور راه چاره اي بيانديشيم تا بتوانيم محصولات توليد داخل را به خارج از کشور صادر کنيم.
وي در خصوص تحريم هاي وضع شده در مقابل صادرات کشور گفت: با وجود تحريم ها توفيقاتي را در پياده سازي صادرات غيرنفتي داشته ايم و اميدواريم توجه به صادرات غيرنفتي از روي اراده تجار کشور باشد و نه اين که آنها از روي اجبار بخواهند به سمت صادرات غيرنفتي سوق پيدا کنند.
وي ادامه داد: سياست وزارت امور خارجي کمک به بخش خصوصي کشور است و سفرا موظف هستند تا مسير ساده تر و کوتاه تري را براي تجار کشور فراهم کنند.
وي در خصوص شرايط منطقه و دنيا نيز گفت: شايد اگر نخواهيم عوامانه نتيجه گيري کنيم، بسياري از اتفاقات دنيا به نفع کشورمان بوده و ما خودمان بايد از اين اوضاع مساعد بهترين ماهي را صيد کنيم.
وي در مورد حجم تجارت چين و کشورمان و مقايسه آن با روسيه، تصريح کرد: اگر 40 ميليارد دلار حجم تجارت چين و کشورمان است و اين رابطه در اقتصاد کاملا مشخص است بايد اين حجم تجارت نيز با روسيه افزايش يابد؛ زيرا رابطه و مراودات تجاري با روسيه يک عشق يک طرفه از سوي کشورمان نيست و هر دو کشور خواهان افزايش تبادلات تجاري هستند.
وي افزود: حجم مراودات تجاري ما با ترکيه با اين که در سياست کشورمان مخالفت هايي هم دارند و مواضع کشور در قبال سوريه با آنها متفاوت است اين حجم به 20 ميليارد دلار مي رسد، نبايد فراموش کنيم که مي توانيم اگر شرايط سياسي مناسبي دو کشور نيز نداشته باشند با زيرکي تعاملات اقتصادي مناسبي را با کشور ديگر برقرار کرد.
وي تاکيد کرد: بايد با روسيه تعاملات اقتصادي بيشتري را انجام دهيم؛ زيرا وضعيت بسيار مطلوب است و براي افزايش حجم تجارت با روسيه بايد توان خودمان را مورد ارزيابي قرار دهيم.
وي با انتقاد از عملکرد ضعيف تجار درخصوص تقويت رابطه با کشور روسيه نيز گفت: از باب ورود به اقتصاد روسيه تعلل داشتيم؛ زيرا روسيه کشوري بسيار بزرگ در شمال کشورمان است و نبايد به طور مداوم سابقه و تاريخ هر دو کشور را به خودمان گوشزد کنيم؛ بايد حجم تعاملات اقتصادي با روسيه از سه به حداقل 20 ميليارد دلار برسد.
وي با اشاره به فراهم شدن فضا براي تجارت با روسيه نيز گفت: در صحنه عمل درحال نزديک شدن به ايجاد فضاي مناسب براي افزايش سقف تجارت دو کشور هستيم و حتي بسياري از مسائل بانکي در همين راستا برطرف مي شود و ساز و کارهاي انديشيده شده در اين خصوص نيز در راستاي برطرف سازي مشکلات بين دو کشور است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]