واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۲۸ق.ظ)
کتاب «عفاف و برنامههاي نمايشي رسانه» چاپ شد کتاب «عفاف و برنامههاي نمايشي رسانه» به همت مرکز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما به چاپ رسيد.
به گزارش خبرگزاري موج از قم ، کتاب عفاف و برنامههاي نمايشي رسانه از سه فصل اصلي شامل کليات، بايستهها و ضرورتهاي عفاف در برنامههاي نمايشي رسانه ملي و يافتهها و پيشنهادها تشکيل شده است.
نويسنده در فصل اول اين کتاب به طرح و تبيين مسئله، اهميت و ضرورت تحقيق، پرسشهاي تحقيق، پيشينه تحقيق، روششناسي، روش تجزيه و تحليل اطلاعات، تعريف نظري مفاهيم تحقيق و تعريف عملياتي متغيرهاي تحقيق ميپردازد.
بررسي مفهوم حجاب، بررسي مفهوم عفاف و ابعاد آن، عفاف در نگاه، عفاف در زينت و آرايش، عفاف در فقر و غنا، عفاف در گفتار، عفاف در انديشه، احکام نگاه به نامحرم، بررسي فتاواي مراجع درباره عفاف در برنامههاي نمايشي رسانه، اهداف و سياستهاي رسانه ملي در توليد برنامه در زمينه حجاب و عفاف و جمعبندي شاخصهاي نهايي عفاف اسلامي در برنامههاي نمايشي در فصل دوم اين کتاب تبيين شده است.
مباحثي در زمينه تعريف و تعيين محدوده عفاف براي برنامهسازان، توجه به حجاب چادر به عنوان حجاب برتر و سفارششده از جانب علما و بزرگان دين در ساخت مجموعههاي تلويزيوني، توجه دقيق و همهجانبه به رعايت عفاف اسلامي در روابط زن و مرد در مجموعههاي تلويزيوني سيما، تأکيد بيشتر بر نمايش ارتباطات سالم در زندگي شهرستاني و روستايي و کاهش حجم نمايش روابط جوانان پايتختنشين، پرهيز از پرداختن به ارتباطات دوستانه ميان دختر و پسر در روابط پيش از ازدواج در مجموعههاي تلويزيوني سيما و کاهش حجم ارتباطات ميان زن و مرد در مجموعههاي تلويزيوني به ويژه در محدوده زماني شب و ديدارهاي خصوصي در فصل سوم اين کتاب مورد توجه نويسنده قرار گرفته است.
استفاده برنامهسازان و تهيهکنندگان سيما از کارشناسان ديني در تهيه و ساخت مجموعههاي تلويزيوني مرتبط با موضوع روابط زن و مرد، برنامهريزي اساسي و درازمدت براي پرورش عوامل برنامهساز، استمرار در فرهنگسازي فرهنگ عفاف، گفتمانسازي در زمينه فرهنگ عفاف و حجاب، توجه رسانه ملي به تقويت پايههاي اعتقادي مخاطب، نهادينهسازي عفاف و حجاب با فعاليتهاي فرهنگي ـ هنري، توجه دقيق به نقشها و مرزهاي زنانگي و مردانگي، نشان دادن آثار منفي رعايت نکردن عفاف و حجاب در رسانه ملي، تقويت فرآيند ارزيابي و نظارت برنامهها، توجه به نفوذ دشمن در فضاي رسانهاي کشور و عزم جدي مديران رسانه ملي براي تحقق عفاف در برنامههاي رسانه ملي از جمله موضوعات ديگري است که در فصل سوم تبيين شده است.
حکم نگاه به نامحرم، حکم نمايش زينت، مو و اندام، حکم برخورد زن با چهره خندان و ريبه با نامحرم، حکم برخورد زني که ميداند مرد نامحرم به قصد لذت نگاه ميکند، حکم شرعي حجاب و حکم کراهت داشتن يا نداشتن چادر مشکي با توجه به احکام و فتواهاي مراجع از ديگر بخشهاي اين کتاب است.
در تدوين اين کتاب از منابعي در حوزه پاياننامهها، مجلات و کتابها استفاده شده است.
در اين کتاب دو سريال فاصلهها و ستايش به صورت هدفمند بررسي شده و پس از استخراج بخشهاي مربوط به عفاف اسلامي ديدگاههاي مراجع تقليد درباره آنها مطرح شده است همچنين در اين کتاب روابط زن و مرد بر اساس مباني فقهي و اسلامي در نظر گرفته شده و ابعاد عفاف و حجاب ضمن رعايت حدود و ضوابط شرعي در برنامهها تبيين ميشود تا اعتقادات و انگيزههاي مخاطبان در اين زمينه تقويت شود.
کتاب عفاف و برنامههاي نمايشي رسانه از سوي مهدي رشکياني تاليف شده و با شمارگان 600 جلد و قيمت 51 هزار ريال به همت مرکز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما منتشر شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]