واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آذر ۱۳۹۳ (۰:۵ق.ظ)
سياست روز: اجلاس اقتدار سياسي و نظامي سوريه
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه سياست روز چنين نوشت:
سوريه ديروز ميزبان نشست مبارزه با تروريسم بود که نمايندگاني از تشکل هاي مردمي و دولت ها از ۸۰کشور در آن حضور داشتند. محور اين نشست را نيز بررسي ابعاد تروريسم در جهان و يافتن راهکاري براي مبارزه با آن تشکيل مي داد.
بسياري از ناظران سياسي و نظامي با اشاره به مبارزه ۴ ساله سوريه با تروريسم تاکيد دارند که اين نشست داراي اهميت بسياري است و مي تواند زمينه ساز انتقال تجربيات سوريه به ساير کشورها براي مبارزه واقعي و جدي با تروريسم باشد. اين نشست در سايه بايکوت خبري و سياسي کشورهاي غربي و البته بي توجهي سازمان ملل در حالي برگزار مي گردد که برگزاري آن و واکنش ها به آن بيانگر نکات قابل توجهي در حوزه نظامي و سياسي است.
نخست آنکه اين نشست بيانگر عزم جدي سوريه براي مبارزه با تروريسم است که واهي بودن ادعاهاي کشورهاي غربي که سعي دارند تا دمشق را بخشي از تروريسم معرفي و سرنگوني نظام اين کشور و داعش را همزمان خواستار باشند ابطال مي سازد. ابتکارات سوريه در برگزاري اين نشست گواهي به عزم جدي سوريه در باقي ماندن در صف اول مبارزه با تروريسم است که همگرايي جهاني به آن مي تواند زمينه ساز برقراري هر چه سريع تر امنيت در منطقه و جهان باشد.
نکته بسيار مهم آن است که برگزاري اين نشست با حضور ۸۰ کشور نشان مي دهد که سوريه دستاوردهاي بسياري در حوزه امنيتي داشته است که اقتدار نظامي اين کشور را آشکار مي شود. سوريه در طول ۴ سال اخير با تروريست هايي از ۸۶ کشور که از سوي ده ها کشور غربي و عربي و رژيم صهيونيستي حمايت مي شدند در مبارزه بوده که برگزاري انتخابات در چند مرحله و اکنون برگزاري اجلاس بين المللي مبارزه با تروريسم، نشانگر پيروزي سوريه در اين عرصه است.
دوم آنکه حضور نمايندگان ده ها کشور در قالب تشکل هاي مردم نهاد و دولت ها بيانگر اعتماد جهاني به سوريه است. اين حضور يعني اعتماد و همبستگي جهاني با نظام و ملت سوريه و حمايت از اقدامات آن در مبارزه با تروريسم.
اين حضور به خوبي آشکار مي سازد که سياست هاي غرب براي دور ساختن ملت ها و دولت ها از سوريه با شکست همراه گرديده و دمشق داراي جايگاه ويژه اي در جهان است. نکته مهم آنکه همه نهادهاي مردمي و همه دولت ها در اين نشست حضور دارند که پايگاه سياسي و مردمي سوريه را نشان مي دهد. نکته بسيار مهم آنکه عدم مشارکت کشورهاي غربي و بعضا عربي در اين نشست و بايکوت هاي رسانه اي آنها در قبال آن نشانگر واهي بودن ادعاهاي غربي و عربي در مبارزه با تروريسم است. اين نشست مهر تاييد ديگري بر اصل عدم رويکرد غرب و ارتجاع عربي براي مقابله با تروريسم مي باشد که افکار عمومي جهان را بيش از پيش با اهداف اصلي ائتلاف آمريکا به اصطلاح مبارزه با داعش آشکار مي سازد.
به عبارتي مي توان گفت که حضور کشورها در نشست سوريه نشان مي دهد که کدام کشورها واقعا به دنبال مبارزه با تروريسم هستند و چه کشورهايي حامي تروريسم و عامل بحران هاي اصلي منطقه هستند که يک پاسخ را آشکار مي سازد و آن اينکه ائتلاف آمريکا صرفا نقابي براي توجيه نظامي گري و تجاوز کاري هاي آمريکا و متحدانش است و اگر ملت ها و دولت هاي آزاد جهان به دنبال امنيت و مقابله با تروريسم هستند بايد چشم اميد از ائتلاف آمريکايي برداشته و در کنار مبارزان واقعي با تروريسم يعني جبهه مقاومت قرار گيرند که حضور گسترده کشورها در نشست سوريه نشانگر رويکرد جهاني به اين اصل و تنهاتر شدن سياست هاي آمريکا در منطقه است.
بر اين اساس نشست دمشق را مي توان سندي بر اقتدار امنيتي و سياسي سوريه دانست که در سايه وحدت مردم، ارتش و نظام سوريه و حمايت هاي جبهه مقاومت منطقه و کشورهايي مانند روسيه محقق گرديده که تاثير بسياري در تحقق امنيت منطقه داشته است.
اين نشست به خوبي تفاوت نقش جبهه مقاومت با برخي کشورهاي عربي نظير عربستان در امنيت منطقه را آشکار مي سازد؛ چنانکه سوريه ميزبان نشستي بود که هدف آن مبارزه با تروريسم و حاميان خارجي آنها بوده، حال آنکه چندي پيش عربستان ميزباني نشستي را بر عهده داشت که حاميان تروريسم در آن گرد هم آمدند و نتيجه آن به افزايش حمايت هاي مالي و تسليحاتي ارتجاع عربي، صهيونيست ها، ترکيه و کشورهاي غربي از گروه هاي تروريستي ختم شد که تشديد کننده بحران در منطقه بوده است.
البته کشورهايي مانند انگليس، فرانسه و آمريکا نيز نشست هايي مشابه نشست عربستان برگزار کردند و در روزهاي آتي نيز، آن را در بروکسل در سطح وزراي خارجه ائتلاف آمريکايي تکرار مي کنند که حاصل آن تشديد بحران و تقويت تروريست ها بوده و خواهد بود چنانکه منابع خبري رسما اعلام کرده اند آمريکا در هفته هاي اخير چندين محموله تسليحات براي داعش از طريق هوايي ارسال کرده تا براي کشتار مردم سوريه و عراق به کار گرفته شوند.
نويسنده: قاسم غفوري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]