واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیت الله نوری همدانی: تدریس درس اخلاق در حوزه های علمیه ضروری است قم- ایرنا - حضرت آیت الله "حسین نوری همدانی" از مراجع تقلید با تاکید بر اهمیت درس اخلاق گفت: تدریس درس اخلاق در حوزه های علمیه ضروری است.
به گزارش ایرنا آیت الله نوری همدانی پنجشنبه شب در دیدار اعضای هیات رییسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: در گذشته علما و مراجع بویژه حضرت امام (ره) به شدت مواظب بودند که در حوزه، درس اخلاق برقرار باشد.
وی با بیان اینکه استاد درس اخلاق باید شرایط لازم برخوردار باشد افزود: تخلق به اخلاق اسلامی مهمترین ویژگی استاد درس اخلاق حوزه است.
آیت الله نوری همدانی افزود: اعضای جامعه مدرسین باید ضمن شناسایی چنین فرد و یا افرادی در میان استادان سطوح عالی این ماموریت را به نوبت به کسانی که صلاحیت لازم را دارند، محول کنند.
وی ضمن تاکید بر اینکه درس اخلاقی برای خودسازی و تنبه طلاب لازم است افزود: من نیز به عنوان یک طلبه در درس اخلاق حوزه شرکت می کنم.
این مرجع تقلید با اشاره به نقش درس اخلاق در ایجاد تحول در عمل و فکر طلاب، تصریح کرد: طلبه ای که اخلاق نداشته باشد کسی مانند میرزا ابراهیم زنجانی می شود و حکم قتل شهید شیخ فضل الله نوری را صادر می کند.
آیت الله نوری همدانی خاطرنشان کرد: همان گونه که در آیات و روایات از علمای بزرگ تمجید به عمل آمده، به عکس آن از علمایی که به اصول اخلاق اسلامی پایبند نبودند،انتقاد شدید شده است.
وی با خطیر خواندن مسوولیت و وظیفه دست اندرکاران و مسوولان حوزه بویژه اعضای مجمع عمومی جامعه مدرسین، تصریح کرد: همه در خصوص تربیت و پرورش طلاب و روحانیون متعهد و متخلق در برابر خدا مسوولیت دارند.
آیت الله نوری همدانی طبقه بندی و درجه بندی طلاب را نیز ضروری عنوان کرد و افزود: مسوولان حوزه به ناچار باید گزینش دقیقی بر روی طلاب داشته باشند، و ضمن شناخت فرد فرد شان آنها را به لحاظ استعداد و افق فکری، سوابق، درجات معنوی و همچنین تعهدشان نسبت به انقلاب و نظام تقسیم بندی کنند.
وی با اشاره به ضرورت مشورت و همفکری استادان و مسوولان با حوزه تصریح کرد: در حوزه باید جز تفکری که بر گرفته از اسلام و قرآن است، چیز دیگری حاکم نباشد.
مدیر حوزه علمیه قم و مسوول هیات رییسه مجمع عمومی جامعه مدرسین نیز در آغاز این دیدار گفتت: رهبر معظم انقلاب در سفر سال 89 به قم و دیدارشان با اعضای جامعه مدرسین در خصوص جذب استادان سطوح عالی به منظور توسعه و ترمیم این جامعه دستوراتی را ارائه دادند.
حجت الاسلام و المسلمین "احمد فرخ فال"افزود: به دنبال این مطالبه معظم له از جامعه مدرسین، اعضای آن دست به کار شده و اساسنامه ای مبنی بر اینکه مدرسان استادان سطوح عالی و خارجی با بیش از هفت سال سابقه و همچنین متعهد به نظام باید جذب تشکیلات جامعه مدرسین شوند، را تدبیر کردند.
وی با بیان اینکه تا پیش از این اساسنامه اعضای جامعه مدرسین 60 نفر بودند گفت: با تهیه این اساسنامه 327 نفر عضو جدید نیز به این جامعه اضافه شد.
فرخ فال با بیان اینکه اعضای قدیمی جامعه شورای عالی و مجموع اعضای جدید و قدیم مجمع عمومی جامعه مدرسین را تشکیل می دهند افزود: در دومین جلسه این مجمع 9 نفر از اعضا به عنوان اعضای هیات ریسه مجمع انتخاب شدند.
وی با اشاره به تاکیدات علما، مراجع و همچنین رهبر معظم انقلاب در خصوص توسعه بیش از پیش جامعه مدرسین، تصریح کرد: این جامعه تلاش دارد تا چتر خود را به گونه ای به گستراند که همه استادان سطح عالی و خارج حوزه علمیه در زیر آن قرار گیرند.
7403 /538/550
13/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]