تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه قرآن ظاهرش زيباست و باطنش عميق، عجايبش پايان ندارد، اسرار نهفته آن پايان نم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843096063




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پشت پرده مواضع سرسختانه دولت کانادا در قبال ایران |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پشت پرده مواضع سرسختانه دولت کانادا در قبال ایران
هرچند طی ماه های اخیر و به موازات ادامه روند مذاکرات هسته ای ایران، تحلیل ها و اخبار فراوانی درباره تمایل کشورهای غربی برای بهبود روابط با ایران منتشر می شود، اما در این میان، دولت کانادا همچنان بر مواضع سرسختانه خود در قبال ایران اصرار دارد. یک روزنامه کانادایی به تحلیل دلایلی پرداخته که دولت این کشور از تغییر مواضع خود درباره ایران اجتناب می کند.
کد خبر: ۴۵۵۲۳۸
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۳ - 04 December 2014



پشت پرده مواضع سرسختانه دولت کانادا در قبال ایران
هرچند طی ماه های اخیر و به موازات ادامه روند مذاکرات هسته ای ایران، تحلیل ها و اخبار فراوانی درباره تمایل کشورهای غربی برای بهبود روابط با ایران منتشر می شود، اما در این میان، دولت کانادا همچنان بر مواضع سرسختانه خود در قبال ایران اصرار دارد. یک روزنامه کانادایی به تحلیل دلایلی پرداخته که دولت این کشور از تغییر مواضع خود درباره ایران اجتناب می کند.


به گزارش «تابناک»، روزنامه کانادایی «تورنتو استار» امروز در مطلبی به بررسی روابط کانادا با ایران پرداخته و اشاره می کند که دو سال پیش و زمانی که دولت این کشور تصمیم به تعطیلی سفارت خود در تهران گرفت، دولت محافظه کار استفن هارپر نگرانی های امنیتی را دلیل این امر عنوان کرد. در آن زمان، جان بِرد، وزیر خارجه کانادا مدعی شد ایران کنوانسیون وین و تضمین های این کنوانسیون درباره محافظت از پرسنل دیپلماتیک را رعایت نمی کند.


با این حال، اخباری که هفته جاری منتشر شد، تردیدهایی را درباره دلیل واقعی تعطیلی سفارت به وجود آورد. در یک گزارش داخلی وزارت خارجه کانادا که توسط شبکه «سی بی سی» پخش شد، آمده بود که نه ماه پیش از تعطیلی سفارت، دیپلمات های کانادایی هیچ گونه نگرانی خاصی درباره احتمال انجام حمله ای به سفارت نداشتند. 


در این گزارش اشاره شده در آن زمان بزرگترین تهدید امنیتی که سفارت کانادا در تهران می توانسته با آن روبرو باشد، خطر وقوع زلزله بوده است. در این گزارش همچنین آمده که در زمان مذکور احتمال وقوع هیچ آشوبی علیه سفارت کانادا در تهران وجود نداشته و تصمیم اتاوا برای وضع تحریم های اقتصادی علیه ایران نیز واکنشی را در ایران به وجود نیاورده بود. این گزارش می افزاید که مقامات ایرانی با دیپلمات های کانادایی با احترام برخورد کرده و خواستار ماندن آن ها بوده اند. 


با این وجود، دولت کانادا کار خودش را کرد. اتاوا سفارت خود در تهران را تعطیل کرده و همزمان، دیپلمات های ایرانی را از کانادا اخراج کرد. برد در آن زمان گفت: «کانادا دولت ایران را به عنوان مهمترین تهدید علیه صلح و امنیت جهانی در شرایط کنونی ارزیابی می کند». 


تورنتو استار پس از اشاره به این پیشینه، می افزاید که از دو سال پیش تاکنون، دولت کانادا دشمنان خارجی دیگری نیز برای خود تراشیده است. یکی از این دشمنان، روسیه است. استفن هارپر گفته روسیه پوتین تهدیدی جدی را متوجه صلح و امنیت جهان می کند. برد نیز روسیه پوتین را با آلمان هیتلری مقایسه کرده است. 


یکی دیگر از این دشمنان که مورد اشاره مقامات کانادایی قرار می گیرد، داعش است. راب نیکولسون، وزیر دفاع این کشور، تروریست های داعش را تهدیدی واقعی و فزاینده برای تمدن بشری دانسته است. برد نیز مبارزه با داعش را بزرگترین مبارزه این نسل دانسته است.


به هر حال، دولت هارپر دیگر چندان درباره ایران سخن نمی گوید؛ اما از تغییر رویکرد خود در قبال این کشور نیز خودداری می کند. این در حالی است که دیگر کشورهای غربی از خود انعطاف نشان می دهند. دولت انگلیس امسال سفارت خود در تهران را بازگشایی کرد. انگلیسی ها دریافته اند که ایران می تواند شریکی مفید در مبارزه با تروریست های داعش باشد. 


آمریکایی ها نیز روند مشابهی در پیش گرفته اند. باراک اوباما در پی دستیابی به توافقی در موضوع هسته ای با ایران است تا بتواند پس از آن، بر اوضاع عراق و سوریه تمرکز کند. گزارش های مربوط به حمله جنگنده های ایرانی به مواضع داعش در عراق نیز با استقبال آمریکا مواجه شد و جان کری، وزیر خارجه این کشور، آن را اقدامی مثبت خواند.


اما دولت کانادا همچنان بر موضع خود استوار است. اما واقعاً چرا اتاوا بر موضع سرسختانه خود علیه ایران اصرار می ورزد؟ 


دلیل این امر تا حدی به تصمیم دولت هارپر برای همسویی با خط مورد نظر رژیم اسرائیل در منطقه خاورمیانه مربوط است. بخشی دیگر از دلیل این امر نیز به جایگاه نامربوط کانادا در موضوع ایران بازمی گردد. کانادا بازیگر مهمی در خاورمیانه نیست. تحریم اقتصادی ایران از سوی این کشور، تا حد زیادی بی معناست. در چنین شرایطی، بیان مواضع سرسختانه هزینه ای ندارد!


اما یک دلیل مهم این امر، نیازهای سیاسی دولت هارپر ست. این دولت، به وجود دشمنان خارجی نیاز دارد. وجود این دشمنان به هارپر اجازه می دهد تا خود را به عنوان یک سیاستمدار قوی و محکم بین المللی معرفی کند. 


تا مدتی، فهرست دشمنان خارجی کانادا بر «میلیاردرهای سوسیالیست» آمریکایی متمرکز بود که چشمشان به دنبال خطوط لوله نفتی کانادا بود. اما دولت کانادا دریافت که خارجی های نامأنوس تر، می توانند دشمنان بهتری از کار در بیایند. برد زمانی این موضوع را فهمید که ایران را دشمن شماره یک کشورش خواند. هارپر نیز زمان این مسئله را دریافت که ماه گذشته، پوتین را مورد سرزنش قرار داد. 


برای یک دولت درمانده که در تلاش برای انتخاب شدن مجدد است، لزومی ندارد تهدیدات خارجی نباید حتماً واقعی باشند تا مفید واقع شوند. در واقع، عملاً بهتر است که این تهدیدات خیالی باشند. تهدیدات خارجی چه از جنبه انسانی و چه مالی، هزینه های کمتری در بر دارد. به هر حال، پیامی که دولت می خواهد به رأی دهندگان بدهد، از این قرار است: کنار رهبری که خود را اثبات کرده بمانید. کنار فردی بمانید که از تقابل با جهان ترسی ندارد. 














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن