واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چهره ماندگار شیمی: تفکیک علم و پژوهش از فناوری یک دیدگاه اشتباه است تهران - ایرنا - عضو اندیشکده علم مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و چهره ماندگار شیمی گفت: برخی مسوولان علمی کشور مقوله علم و فناوری را از فناوری جدا می دانند درحالیکه این یک تفکر نادرست است و باید تصحیح شود.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر مجتبی شمسی پور روز پنجشنبه در ششمین کنگره پیشگامان پیشرفت در سخنرانی خود با موضوع "پیشرفت علمی" گفت: وضعیت علمی ایران در سال های پس از انقلاب به ویژه 10 سال اخیر رشد و جهش بی سابقه ای داشته و فاصله پیشرفت علمی ما با کشورهای دنیا بسیار کمتر از گذشته شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه پنج درصد جمعیت کشور را دانشجویان تشکیل می دهند و 80 هزار نفر عضو هیات علمی در دانشگاه ها مشغول به فعالیتند، ادامه داد: درحالیکه تعداد انجمن های علمی ما در قبل از انقلاب انگشت شمار بود الان حدود هزار و 300 انجمن علمی داریم، یک هزار و 400 نشریه علمی منتشر می شود و علاوه بر آن 160 قطب علمی، 650 مرکز پژوهشی و 150 مرکز رشد نیز در کشور فعال هستند.
وی خاطرنشان کرد: هرچند در برخی جاها مانند تعداد موسسات آموزش عالی که الان شمار آنها به سه هزار می رسد گاهی زیاده روی هم کردیم و باید بیشتر بر روی کیفیت به جای کمیت متمرکز شویم اما اگر همین زیرساختها و پایه های علمی نبود بسیاری توفیقات در فناوری های نوین همچون دانش هسته ای، نانوتکنولوژی، سلول های بنیادی، هوافضا و علوم نظامی و دفاعی محقق نمی شد.
شمسی پور همچنین به چالش های اصلی علم و فناوری کشور اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات این است که مدیریت علم و فناوری ما در حد توانایی ها و بنیه علمی ما نیست.
وی تاکید کرد: معتقدم اگر فردی مدیریت را به خوبی نمی داند و توان عمل ندارد یا کنار برود و یا حداقل از مشورت صاحبنظران استفاده کند.
چهره ماندگار شیمی کشور به نگاه دقیق و موشکافانه مقام معظم رهبری به مباحث علمی و فناوری اشاره کرد و گفت: به جرات می توان گفت که هیچ رهبری در هیچ کشور دنیا به اندازه ایشان به مسائل علم و فناوری، توجه و نگاه دقیق ندارند ولی در عمل، توصیه های مقام معظم رهبری مورد توجه قرار نمی گیرد و یکی از دلایل این امر ضعف مدیریتها و استفاده نکردن از افراد شایسته است.
وی دیدگاه ها و تفکرات غیرعلمی و بعضا افراطی را دیگر چالش علم و فناوری کشور معرفی کرد و گفت: برخی افراد خیال می کنند همه دنیا محتاج ما هستند و اگر مقاله های ما در یک پایگاه بین المللی چاپ شود آب به آسیاب دشمن ریخته ایم.
شمسی پور بیان داشت: مراکز استنادی بین المللی، مخازن علم دنیا هستند و علم متعلق به همه دنیاست و ما نباید نگران باشیم که چیزی به علم دنیا بیافزاییم چراکه ما هم از دستاوردهای دیگران به وفور استفاده می کنیم.
وی یکی از اشتباهات برخی مسوولان حوزه علم و فناوری کشور را جدا دانستن این دو مقوله از یکدیگر دانست و گفت: علم و پژوهش و فناوری، حلقه های یک زنجیره هستند و مسوولان باید دیدگاه خود را تصحیح کنند.
ششمین کنگره پیشگامان پیشرفت با حضور 800 نفر از دانشجویان رشته های مختلف و طلاب علوم دینی و به همت مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
علمی (3)**1055**1599
13/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]