تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هر كس فكرش به جايى نرسد و راه تدبير بر او بسته شود، كليدش مداراست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843098235




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آمریکا؛ اقدام مغایر با قوانین بین المللی، توافق نامه امنیتی و قانون اساسی عراق


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دعوت واشنگتن از هیاتی از استان الانبار آمریکا؛ اقدام مغایر با قوانین بین المللی، توافق نامه امنیتی و قانون اساسی عراق بغداد - ایرنا - گزارش های خبری می گوید، هیاتی از استان الانبار عراق، پیرو وعده های سفیر آمریکا برای تسلیح عشایر منطقه روز چهارشنبه به واشنگتن سفر کرده است، بدون آن که در این باره هماهنگی با دولت حیدر العبادی صورت گرفته باشد.


صباح الکرحوت رییس شورای استان الانبار که از بانیان سفر این هیات به آمریکاست، اوایل این هفته گفته بود که هیات یاد شده در انتظار موافقت حیدر العبادی با انجام سفر است، اما اکنون به نظر می رسد، بدون اینکه خبری از اعلام توافق دولت مرکزی باشد، این هیات از طریق فرودگاه اربیل راهی واشنگتن شده است.
در گزارش های غیر رسمی اعلام شد که در ترکیب این هیات، افرادی چون رافع العیساوی وزیر دارایی سابق عراق که به ارتباط و همکاری با گروه های تروریستی متهم است، طارق الهاشمی که به جرایم تروریستی در دادگاه های عراق به اعدام محکوم شده، اثیل نجیفی استاندار سابق نینوا از متهمان سقوط موصل و علی حاتم سلیمان از روسای خودخوانده عشایری که هنگام سقوط موصل مقابل دولت ایستاد و مردم را به جنگ با ارتش فراخواند، جای دارند.
هدف از انجام این سفر، مذاکرات درباره کمک 24 میلیون دلاری آمریکایی ها برای تسلیح عشایر استان اعلام و ادعا شده است که این کمک برای مقابله با داعش صورت می گیرد.
سفر هیاتی از الانبار به آمریکا، بدون جلب موافقت دولت مرکزی، آن هم با ماموریتی نظامی و امنیتی، بحث های مختلفی را در این کشور دامن زده است. به طوری که عراقی ها آن را دخالت آشکارای آمریکا در امور داخلی خود و گامی در جهت جلوگیری از ایجاد ثبات و امنیت و زمینه ساز تجزیه این کشور ارزیابی می کنند.
سفر این هیات که بیشتر اعضای آن پرونده های قضایی دارند، از جنبه های حقوقی نیز جای بحث های مفصلی دارد که به طور اجمالی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1-اقدام آمریکا از منظر حقوقی مغایر قوانین، کنوانسیون ها و پروتکل های بین المللی در مورد احترام به حق حاکمیت کشورهاست.
بند یک ماده 2، بند 7 ماده 2 ، قطعنامه 1970 میلادی موسوم به "اعلامیه اصول حقوق بین الملل، مربوط به روابط و همکاری ها میان دولت ها، رای دیوان دادگستری بین المللی در محکومیت مداخله آمریکا در نیکاراگوا در 1986 قطعنامه مجمع عمومی 1981، دو میثاق حقوق مدنی و سیاسی و حقوق اقتصادی ، اجتماعی فرهنگی 1966، از جمله مصوبات بین المللی هستند که دخالت در امور داخلی کشورها را مجاز نمی شمارند.
اقدام آمریکایی ها در تسلیح اجزای تشکیل دهنده کشور عراق بدون موافقت دولت مرکزی ، براساس قوانین و مقررات بین المللی به منزله دخالت در امور داخلی این کشور است و حتی رویه ها و تفاسیر حقوقی جدید که برخی مصادیق را در صلاحیت دولت ها ندانسته و آن را در ابعاد بین المللی مورد توجه قرار می دهند، مانند نقض حقوق بشر نیز در عراق مصداقی نداشته و برعکس این دولت عراق است که با چالش تروریسم و گروه های خشونت طلب تکفیری در جنگ است.
2-نقض قانون اساسی عراق: در قانون اساسی عراق، اختیارات و وظایف و تشکیلات برای دولت مرکزی و دولت های محلی (فدرالی) - که البته دولت منطقه اقلیم کردستان عراق به عنوان تنها دولت فدرالی در آن نام برده شده- تعریف شده است.
قانون اساسی عراق، نخست وزیر را به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح کشور معرفی کرده و حق ایجاد تغییر و تحول در ساختار امنیتی ــ دفاعی کشور را به وی داده است.
در ماده 9 قانون اساسی آمده" نیروهای مسلح و سازمان امنیتی عراق از مولفه های ملت عراق به شمار می رود و توازن خود و حضور همه اقشار در خود را بدون هر گونه تبعیض رعایت می کند و تحت رهبری حکومت مدنی قرار دارد و از عراق دفاع می کند ضمن آنکه ابزاری برای سرکوب ملت عراق نیست ، در امور سیاسی دخالت نمی کند و در نقل و انتقال قدرت نیز نقشی ندارد. در همین ماده تاکید شده" تشکیل گروههای شبه نظامی در خارج از چارچوب نیروهای مسلح ممنوع است".
طبق قانون اساسی، موضوعات دفاعی و امنیتی و مرزها، گذرنامه ، اتباع خارجی و ... بدون هرگونه بحثی در حوزه اختیارات دولت مرکزی است و از جمله ارتش و نیروهای امنیتی در ذیل آن تعریف شده اند و درعین حال حوزه انتظامی و پلیس در محدوده اختیارات دولت های محلی قرار خواهد داشت.
بنابر این تشکیل واحدها و نیروهای مسلح، خرید سلاح و قراردادهای نظامی، آموزش، ارتباطات نظامی و امنیتی با کشورهای خارجی تنها در اختیار دولت مرکزی است و هرگونه اقدامی خارج از آن به معنای نقض قانون اساسی عراق تلقی می شود و اقدام آمریکا در تسلیح دولت محلی کردستان عراق و هم اکنون تلاش برای تسلیح عشایر الانبار، به منزله نقض صریح قانون اساسی این کشور است.
3-خلاف توافق نامه امنیتی عراق و آمریکا، سفر هیاتی از الانبار به آمریکا، با روح توافق نامه امنیتی میان عراق و آمریکا در سال 2008 میلادی نیزسازگاری ندارد.
در این توافقنامه بارها بر حق حاکمیت عراق تاکید شده است، به طوری که در جایی آورده است: "آمریکا و عراق هر دو به اهمیت تقویت امنیت مشترک، مشارکت در برقراری ثبات و صلح بین المللی، مبارزه با تروریسم در عراق، همکاری در زمینه های امنیتی و دفاعی و در ضمن همه آن، مقابله با تهدیدات متوجه حاکمیت و امنیت و وحدت اراضی عراق اعتراف می کنند.
دو طرف تأکید می کنند چنین همکاری مبتنی بر اصل احترام کامل به حاکمیت هر دو کشور بر پایه اهداف و اصول منشور سازمان ملل متحد و تمایل هر دو طرف به دستیابی به تفاهم مشترک وتقویت همکاری دوجانبه است که به حاکمیت زمینی آبی و هوایی عراق آسیب نمی رساند و بر اساس تعهدات دو طرف ، هر دو شریک دارای حاکمیت و مستقل و دارای شرایط همسان به شمار می روند."
همچنین یکی از بندهای این توافقنامه متضمن "احترام کامل به قانون اساسی و دیگر قوانین عراق و رعایت اصل حاکمیت و منافع ملی عراق " است.
اقدام آمریکایی ها در بازی جدید در عراق که گمانه زنی ها در خصوص نیت این کشور برای تجزیه عراق را تقویت می کند، تبعات هولناکی می تواند به همراه داشته باشد و تجربه تکراری شکسته خورده ای است که نتیجه آن داعش بود.
مناطق الانبار، صلاح الدین، دیالی و موصل، جزء مناطق آلوده ای است که نیاز به غربالگری ، پاکسازی و سالم سازی دارد. حتی این موضوع را رییسان عشایر و بزرگان اهل سنت عراق از جمله رییس شورای بیداری هم می دانند که به سفر هیات یاد شده به آمریکا اعتراض کرده اند.
مسوولان شوراهای بیداری خوب می دانند که بخشی از سلاح و تجهیزات آمریکایی که در سالهای 2007 و 2008 در استان های موصل، الانبار و دیالی توزیع کردند، حالا دست کیست؟
موضوع به حدی شور شده که شیخ فیصل العصاف رییس شورای عشایر الانبار را شوکه کرده و با اشاره به ترکیب هیات شامل العیساوی، الهاشمی، النجیفی، حاتم سلیمان ، به رسانه ها گفته است، این ها که به نام استان الانبار راهی واشنگتن شده اند، استان الانبار را نمایندگی نمی کنند. (افراد یاد شده از استان الانبار نیستند)
او همچنین این افراد را "معامله گران خون انسان ها " توصیف کرده و عزیمتشان به آمریکا را بدون موافقت دولت مرکزی مردود دانسته است.
اکنون ، اگر از ترکیب و ماهیت هیات اعزامی به آمریکا هم چشم پوشی کنیم، وقت آن است که از آمریکایی ها بپرسیم، سلاح هایی که طی سالهای 2007 و 2008 در عراق و در سالهای 2011تاکنون در سوریه توزیع کرده اند، در چه مسیری و توسط چه کسانی به کار گرفته می شود؟
بی شک سیاست های نادرست و بدون مطالعه کافی در زمینه مختصات سیاسی، فرهنگی و انسانی منطقه گروه های تبهکاری را پدید آورده است که حالا به سلاح های مدرن آمریکایی مجهز هستند.
علاوه بر این،برنامه آمریکایی ها که به ایجاد نیروهای موازی خارج از کنترل ارتش و دولت می انجامد، به بی ثباتی هرچه بیشتر در این کشور دامن می زند. مهمتر از همه اینکه به سه دلیل حقوقی پیش گفته اقدام آمریکایی ها دخالتی آشکار در امور داخلی یک کشور مستقل برآمده از آرای مردم است.
خاورم*2*1770*1549


13/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن