واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: اصفهان؛
با توسعه انرژي تجديدپذير در ساختمان ها؛هزينه نيروگاهها كاهش مي يابد
مجري طرحهاي عوارض برق توانير بر اجراي سياست در توسعه انرژي تجديدپذير تاكيد و عنوان كرد: بسياري از ساختمانهاي ما قابليت نصب اين سامانه را ندارد و بايد هزينه زيادي صرف شود؛ اما اگر در طراحي فضا امكاناتي براي نصب آنها فراهم گردد، هزينه نيروگاهها كاهش مي يابد.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان، مسعود خاني در دومين همايش انرژيهاي تجديدپذير با بيان اينكه رشد برق در دنيا در چند دهه قبل تابعي از رشد اقتصادي بود كه در كشورهاي توسعه يافته رشد اقتصادي با كاهش مصرف روبرو بوده است، افزود: در چند سال اخير رشد اقتصادي منفي روبرو بوديم و۷ درصد افزايش مصرف برق داريم كه ناشي از تبعات پايين قيمت برق است .
وي با اشاره به اينكه قيمت مصرف برق در ايران يك پانزدهم دنيا است و بايد سالانه دو و نيم ميليارد تومان براي احداث نيروگاه هزينه شود تا خاموشي نداشته باشيم، اظهارداشت: با وجود اين محدوديتهاي مالي در صنعت برق توقع اينكه با منابع دولت در اين زمينه تحول ايجاد شود اشتباه است. مجري طرحهاي عوارض برق توانير با اشاره به بررسي هاي انجام گرفته در دنيا در زمينه انرژيهاي تجديدپذير،گفت: با اين بررسي به اين نتيجه رسيديم كه با تغيير رويكردها ميتوان به اهداف مورد نظر در اين زمينه رسيد. وي با بيان اينكه در دنيا ۲۲ درصد انرژي از منابع تجديدپذير و ۷۸ درصد از منابع فسيلي به دست ميآيد و خاطرنشان كرد: از اين ۲۲ درصد، ۱۶ درصد انرژي از منابع آبي به دست ميآيد كه با توجه به كمبود منابع آبي اين امر جوابگو نيست.
خاني سهم باد از توليد برق دنيا را ۳درصد و در ايران زير يك دهم درصد عنوان كرد و ادامه داد: اگر به عوارض برق متكي باشيم نمي توانيم به رويكردها برسيم، بايد از اتكا به دولت دور شده و از راهكارهاي ديگري در اين زمينه استفاده كنيم.
مجري طرحهاي عوارض برق توانير با اشاره به افزايش رشد شديد در توسعه انرژيهاي تجديدپذير در دنيا به ويژه ايران، گفت: در حال حاضر رشد نيروگاه هاي فتوولتايي در ايران از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۳ چندين برابر افزايش پيدا كرده است، در كشورهاي مختلف اين وسايل زيست محيطي با توجه به منافع نسل هاي آينده بدون توجه به توجيه اقتصادي تعريف و در نهايت عامل مهمي در گرايش اين كشورها به سمت انرژيهاي تجديدپذير است.
وي خاطرنشان كرد: انگيزههاي دولت براي حمايت در اين زمينه شامل حفظ محيط زيست، تنوع بخشي به سوخت مصرفي، مزاياي احداث با تعداد بالا و ظرفيت پايين و حمايت از توليدات داخلي و اشتغال است. خاني با بيان اينكه نيروگاه هاي فتوولتاي را مي توان در هر مكان و در هر مقياسي نصب كرد، افزود: اين نيروگاهها تاثير فراواني در اشتغال داشته و كشورهايي كه در زمينه انرژي تجديدپذير موفق هستند سياست كلي دارند، سياستي كه وابستگي به كمك هاي دولت در آن ها كمرنگ است.
وي بيان داشت: سرمايه گذاريهاي دولتها در اين زمينه منسوخ شده است و دولت ها بيشتر در بخش تحقيق و توسعه انرژي ها فعاليت مي كنند.
مجري طرحهاي عوارض برق توانير با تاكيد بر الزامي شدن نصب سيستمهاي فلتوولتايك در كشور، تصريح كرد: الزام در اين زمينه موجب ميشود تا ديگر كسي به دنبال توجهه اقتصادي آن نباشد و بايد آگاهي بخشي در اين زمينه انجام شود.
وي بيان داشت: در ايالات آمريكا توليد كنندگان عمده برق بخشي از توليد خود را به منابع تجديدپذير اختصاص ميدهند و در كنار نيروگاه خود نيروگاه تجديدپذير احداث مي كنند .
خاني با بيان اينكه در چين صنايع آلاينده ملزم هستند از انرژي هاي تجديدپذير استفاده كنند، افزود: اين سياست در توسعه انرژي تجديدپذير مي تواند موثر باشد، بسياري از ساختمانهاي ما قابليت نصب اين سامانه را ندارد و بايد هزينه زيادي انجام شود اما اگر در طراحي فضا امكاناتي براي نصب آنها فراهم شود، هزينه نيروگاهها كاهش مي يابد.
وي خاطرنشان كرد: اميدواريم مردم وشهرداري در اين زمينه موفق بوده و الگويي براي شهرهاي ديگر باشد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]