واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آغاز هفته فرهنگي ايران در جبله سوريه با برپايي نمايشگاه كتاب
هفته فرهنگي جمهوري اسلامي ايران از سوي رايزني فرهنگي ايران با سخنراني كاردار سفارت ايران در شهر جبله سوريه افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در اين مراسم پس از نواخته شدن سرود ملي دو كشور و پخش فيلمي از دستاوردهاي علمي، صنعتي، هنري و اقتصادي كشورمان، محمد حميد علي مدير فرهنگي شهر جبله گفت: فرهنگ، هويت هر ملت و تمدني است كه ايران پس از پيروزي انقلاب با هدفمند ساختن فعاليتهاي فرهنگي خود جهت تربيت نسل آينده گام برداشت و به ارائه فرهنگي سرشار از ارزشها پرداخت.
مدير فرهنگي شهر جبله با اشاره به ابعاد وسيع فرهنگي ايران و نقش مؤثر آنها در بيداري امت اسلامي، اظهار داشت: انقلاب اسلامي ايران در بعد فرهنگي توانست بشريت را با انقلابي سرشار از ارزشها ياري كند كه برگزاري فعاليتهايي چون اين هفته فرهنگي گوشه اي از آن ابعاد را معرفي مي كند.
مير مسعود حسينيان كاردار سفارت ايران در دمشق نيز گفت: بار ديگر و در راستاي همكاري هاي فرهنگي بين دو كشور ايران و سوريه گردهم آمده ايم تا براساس منويات رهبري حكيمانه دو كشور بر تحكيم و گسترش روابط فرهنگي تأكيد ورزيده و بر آن بيافزائيم. روابط همه جانبه دو كشور در زمينه هاي مختلف سياسي، اقتصادي، صنعتي و فرهنگي به شكرانه خداوند سبحان در سطحي بسيار خوب و مثال زدني است و روز به روز بدليل اهتمام مشترك و چالشهاي يكسان و نزديك به هم مستحكم تر و وسيع تر مي شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود ضمن اشاره به برخي شاخصهاي موجود در روابط صميمي دو كشور، اظهار داشت: در سطح فرهنگي، روابط بين ايران و بلاد شام به قرنهاي متمادي گذشته باز مي گردد و ريشه در اعماق تاريخ دارد. با ظهور دين مبين اسلام اين روابط گسترده تر شد و بسياري از علما و انديشمندان و پژوهشگران حق و حقيقت، براي تبادل آرا و تجارب به سرزمين شام مهاجرت كردند كه از جمله بارزترين آنها مي توان از مولانا، ناصر خسرو، فارابي و سعدي شيرازي نام برد.
وي ادامه داد: اين تبادل افكار و آرا بر غناي فرهنگ و تمدن اسلامي افزود و تا به امروز امتداد يافت به گونه اي كه امروزه شاهد توسعه و شكوفايي سطوح مختلف روابط فرهنگي و هنري بين دو تمدن ايراني و عربي بالاخص ايران اسلامي و سوريه هستيم. برگزاري هفته هاي فرهنگي در شهرها و استانهاي مختلف، برپايي نمايشگاه هاي كتاب، هفته هاي فيلم، ايجاد سه گروه زبان و ادبيات فارسي در سه دانشگاه سوريه، تبادل هيئتهاي علمي و دانشگاهي، تأسيس دانشگاه فارابي در استان لاذقيه، سفر بيش از 500 هزار ايراني هر ساله به سوريه، تحصيل بيش از 400 دانشجوي ايراني در سوريه و مسائلي از اين دست، همه و همه نشان از سطح روابط گسترده فرهنگي و علمي موجود بين دو كشور جمهوري اسلامي ايران و سوريه است.
كاردار سفارت كشورمان در سوريه با اشاره به برخي از تهديدها و چالشهاي مشترك موجود و هجوم رسانه اي و فرهنگي دشمنان به سركردگي رژيم صهيونيستي و استكبار جهاني، بيداري امت اسلامي و كشورهاي منطقه حساس خاورميانه را در شرايط فعلي بسيار ضروري دانست.
پس از اين مراسم نمايشگاه كتاب، صنايع دستي و تابلوهاي هنري كشورمان توسط مدير مركز فرهنگي جبله، كاردار سفارت جمهوري اسلامي ايران و نمايندة دبير حزب در استان لاذقيه افتتاح شد.
در اين هفته فرهنگي نمايشگاهي با بيش از 1500 عنوان كتاب در كنار نمايشگاه صنايع دستي و هنري داير شده است. همچنين چند فيلم سينمايي از جمله "كما" و "سينه سرخ" در خلال روزهاي فرهنگي در مركز فرهنگي عربي جبله به نمايش در آمد.
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]