تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):با احمق مشورت نکن و از دروغگو یارى مجو و به دوستى زمامداران اعتماد مکن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842298953




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شگردهاي جديد کلاهبرداري در فضاي مجازي |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شگردهاي جديد کلاهبرداري در فضاي مجازي
کد خبر: ۴۵۵۰۷۱
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۴ - 04 December 2014


با گسترش روزافزون علم و فناوري، شيوه هاي ارتکاب جرم در فضاهاي مجازي و ارتباطي نيز تغيير يافته و مجرمان از شگردهاي جديدي براي کلاهبرداري، سرقت و ... استفاده مي کنند که در اين رابطه اطلاع رساني و آگاهي شهروندان از شيوه هاي ارتکاب جرم، نقش مهمي در پيشگيري از وقوع جرايم اينترنتي دارد.

به گزارش خراسان، قاضي شعبه ۸۰۲ دادسراي عمومي و انقلاب مشهد با بيان اين مطلب گفت: پيامک هاي برنده شدن در قرعه کشي ها و کشاندن افراد پاي دستگاه هاي عابربانک، بيشترين آمار پرونده هاي دستبرد به حساب هاي بانکي از طريق فضاي مجازي را شامل مي شود.

 قاضي سيدهادي سبحاني افزود: در اين شيوه کلاهبرداران با ارسال پيامک هايي مانند جوايز خوش حسابي، برنده شدن در قرعه کشي و ... براي مشترکان همراه اول يا ايرانسل، از آنان مي خواهند تا براي دريافت جايزه و انتقال وجه پاي دستگاه خودپرداز بروند و سپس از طعمه خود درخواست مي کنند که گزينه (منوي) انگليسي را انتخاب کند و بدين ترتيب شماره حساب و رمزهاي بانکي افراد را به دست مي آورند.

وي اضافه کرد: مردم يقين بدانند کشاندن آنان پاي دستگاه با هر عنوان و يا بهانه اي کلاهبرداري است و به هيچ وجه به چنين تلفن ها و يا پيامک هايي پاسخ ندهند.

اين مقام قضايي، با اشاره به اين که در برخي موارد نيز کلاهبرداران با شناسايي افرادي از صنوف خاص مانند پزشکان، هتلداران و مديران فروشگاه ها به بهانه خريد کالا و يا ارائه خدمت، آنان را با ترفندهاي خاصي پاي دستگاه هاي عابربانک مي کشانند، تصريح کرد: در اين شيوه نيز کلاهبرداران با تطميع افراد و يا در مواردي مانند بستن قراردادهاي سنگين براي اداره ها، نهادها و سازمان ها سعي مي کنند به رمزهاي بانکي افراد دست يابند. قاضي سبحاني همچنين به پرونده هاي تقليد صدا نيز اشاره کرد و گفت: گاهي نيز مجرمان با تقليد صداي نزديکان و يا نام بردن از افراد سرشناس، اعتماد طعمه خود را براي افشاي اطلاعات خصوصي و بانکي وي جلب مي کنند و بدين ترتيب، اقدام به کلاهبرداري مي کنند.

وي خاطرنشان کرد: فروشگاه ها موظف به گذاشتن دستگاه کارت خوان در اختيار مشتري هستند و خريداران کالا نيز نبايد رمزهاي بانکي خود را در اختيار ديگر افراد قرار دهند و يا با صداي بلند اين رمزها را در انظار عمومي اعلام کنند. قاضي شعبه ۸۰۲ دادسراي مشهد به فروشندگان کالا، مغازه داران و موسسات مالي و اعتباري نيز هشدار داد: برخي کلاهبرداران با استفاده از غفلت فروشنده، برگه هاي رسيد دستگاه هاي کارت خوان را با رسيدهاي جعلي در يک لحظه عوض کرده و يا با تغيير مبلغ به کلاهبرداري يا سرقت اقدام مي کنند، بنابراين فروشندگان رسيدها را خودشان از دستگاه کارت خوان خارج کنند و به مشتري تحويل دهند.

 قاضي ويژه مبارزه با جرايم رايانه اي مشهد همچنين به استفاده مجرمان از حساب هاي بانکي افراد متعدد براي واريز وجوه کلاهبرداري شده، اشاره کرد و گفت: شهروندان سامانه پيامکي حساب خود را فعال و يا به طور منظم صورت حساب بانکي خودشان را بررسي کنند تا در صورتي که مبالغي بدون اطلاع آنان به حسابشان واريز شده است مراتب را به دستگاه قضايي و يا نيروي انتظامي اطلاع دهند.

قاضي سيدهادي سبحاني درباره شگرد استخدام در اداره ها، نهادها و شرکت هاي دولتي يا غيردولتي نيز گفت: در اين شيوه نيز مجرمان با وعده استخدام و يا ثبت نام و به بهانه هزينه آزمون، مصاحبه و ... افراد را به سوي سايت هاي جعلي مي کشانند و سپس به رمز دوم حساب بانکي آنان دسترسي پيدا مي کنند که در اين گونه مواقع مردم، بايد هوشيار باشند و از اصالت واقعي اين سايت ها و يا مراکز استخدام آگاهي کاملي کسب کنند.

 اين مقام قضايي از بازي هاي رايانه اي و سايت هاي آموزشي نيز به عنوان يکي ديگر از شيوه هاي کلاهبرداري در فضاي مجازي نام برد و افزود: در اين شيوه کلاهبرداران پس از ورود کاربر به فضاي بازي، ابتدا وجوهي را به عنوان جايزه برنده شدن به حساب او واريز مي کنند و با تطميع طعمه، او را به ادامه بازي وادار مي کنند که در نهايت با شناسايي حساب ها و يا رمز بانکي براي واريز وجوه بيشتر، به حساب هاي بانکي افراد دستبرد مي زنند.

 وي يادآور شد: چنان چه افرادي از اين گونه سرگرمي ها در فضاي مجازي استفاده مي کنند بدانند که به هيچ وجه نبايد شماره حساب و يا رمز بانکي خود را براي عضويت در چنين سايت هايي در اختيار ديگران قرار دهند.

 قاضي ويژه مبارزه با جرايم رايانه اي دادسراي عمومي و انقلاب مشهد همچنين به شهروندان توصيه کرد: هنگام وارد کردن رمزهاي کارت بانکي خود پاي دستگاه عابربانک براي انجام امور بانکي مواظب اطراف خود باشند و اين رمزها را در فواصل زماني کوتاه تغيير دهند.

وي با اشاره به شگرد ديگري براي دستبرد به حساب بانکي افراد گفت: گاهي کلاهبرداران به بهانه اعتبار نداشتن کارت بانکي خود، با پرداخت مبلغي نقدي به طعمه هاي خود از آن ها مي خواهند تا مبالغي را به شماره کارت ديگري واريز کنند و در اين مرحله خودشان انجام عمليات بانکي را بر عهده مي گيرند و مبالغ بيشتري را به حساب ديگر واريز مي کنند و يا هنگام تحويل کارت عابربانک کارت هاي جعلي و سوخته را به طعمه خود تحويل مي دهند، اين در حالي است که رمز کارت را به حافظه سپرده و اصل کارت را نيز به سرقت برده اند.

قاضي سبحاني در پايان به مديران بانک ها نيز توصيه کرد: براي پيشگيري از وقوع جرم هشدارهاي امنيتي و حفاظتي را به صورت فايل صوتي در منوي دستگاه هاي عابربانک قرار دهند تا شهرونداني که به هر دليلي فريب خورده و پاي دستگاه ها کشانده شده اند با شنيدن اين هشدارهاي صوتي از ادامه کار و يا انجام عمليات بيشتر بانکي خودداري کنند.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن