تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):اعتماد به خدا بهاى هر چیز گرانبها است و نردبانى به سوى هر بلندایى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832074473




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نماینده مجلس: مشهد در رده های پایین درآمد خانوار شهری در کشور قرار دارد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نماینده مجلس: مشهد در رده های پایین درآمد خانوار شهری در کشور قرار دارد مشهد – ایرنا – نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: مشهد به رغم اینکه دومین کلانشهر کشور است به لحاظ درآمد خانوار در رده های پایین شهرهای ایران قرار دارد.


به گزارش ایرنا، "امیرحسین قاضی زاده هاشمی" چهارشنبه شب در سلسله نشست های بزم اندیشه با موضوع "طرح زیارت؛ محاسن و معایب" افزود: مشهد به لحاظ اقتصادی شهر قدرتمندی نیست زیرا بیشتر جمعیت شهر را مهاجرین تشکیل داده اند که بضاعت مالی کمی دارند.
وی بیان کرد: دوقطبی بودن مشهد و جمعیت بالای خانوارهای کم درآمد آن و عدم دریافت عوارض شهری از ساکنین باعث شد که این شهر به لحاظ اقتصادی قوی نباشد و این مشکل از سوی مسوولان به نمایندگان مطرح شود.
وی خاطر نشان کرد: در سال 1387 مشکلات شهر مشهد و هزینه های سرباری زائر مطرح شد زیرا در آن زمان تعداد زائران رو به افزایش نهاد به طوری که در عرض سه سال شمار زائران سالانه مشهد از هشت میلیون نفر به 25 میلیون نفر رسید.
عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی مجلس اظهار کرد: زائران خارجی مشهد نیز به علت توسعه راه ها، بهبود روابط ایران با کشورهای عراق، قطر و بحرین افزایش چند برابری داشت.
وی افزود: مسوولان خراسان رضوی مدعی شدند که نمی توان هزینه های سربار زائر را از محل مالیات یا اخذ عوارض از آنان تامین کرد لذا دولت باید به این استان کمک کند.
وی ادامه داد: این گفتمان آنقدر تکرار شد که در نهایت به زائر به چشم یک مزاحم نگریسته شد و نمایندگان مجلس نیز این ادبیات را در مورد زائر بکار بردند و در نهایت باعث شد که دولت آقای احمدی نژاد به صراحت عنوان کند که تامین هزینه های سربار به دولت مربوط نبوده و نهادهایی مانند آستان قدس باید تامین کننده این هزینه ها باشند.
وی گفت: در زمان دولت آقای احمدی نژاد، این نگاه نسبت به خراسان رضوی وجود داشت که باید سهم دولت را از درآمدهای زائر پرداخت کند و هنوز هم به رغم تغییر دولت این نگاه نسبت به استان وجود دارد.
نماینده مردم مشهد در مجلس هفتم و هشتم گفت: ایران باید مدل عملی تمدن سازی خود را در حوزه جهان بینی و معارف تا اقدامات اجرایی و روابط اخلاقی در قالب مدینه فاضله ای تبیین و ملل دنیا را به این مکتب دعوت کند و مشهد بهترین مکان برای این مدینه فاضله است.
وی بیان کرد: مشهد باید یک دریچه ورود به معرفت برای زائران باشد و زیارت امام رضا (ع) در عبادات، حالات، سکنات و رفتار او تاثیر عملی داشته باشد و با تفکرات، روش و عملکرد ائمه اطهار (ع) آشنا شود.
وی اظهار کرد: اگر زائر در مشهد با انواع گرفتاریها مواجه شود یک زیارت سوری می کند و به خانه اش بازمی گردد در صورتی که حرم مطهر دریچه ورود به معرفت است و کسی که وارد آن شود باید به تراز بالاتری هدایت شود نه با ابهامات و مشکلات بیشتر مواجه گردد.
وی گفت: وجود حرم مطهر امام رضا (ع) در مشهد فرصتی در اختیار انقلاب اسلامی است و این هنر حاکمان انقلاب می باشد که از فرصت عشق به امام رضا (ع) استفاده کنند و مسائل معنوی و فکری جامعه را بوسیله آن حل نمایند.
این نماینده مجلس گفت: ورود سالانه 25 میلیون زائر به مشهد به معنای ورود کل مردم ایران به این شهر در عرض هر سه سال یکبار است و به طور میانگین هر زائر سه روز در مشهد مانده است.
وی افزود: اگر بتوانیم از این سه روز زیارت زائر استفاده کنیم باید در کشور مشکل فکری و فرهنگی نداشته باشیم در حالی که اکنون مشهد مرکز همه مشکلات اجتماعی از جمله آمار بالای طلاق، سرقت و اعتیاد است.
وی بیان کرد: نگرانی دوم نمایندگان خراسان رضوی در مجلس این بود که وقتی جنبه های اقتصادی یک امر کاملا معنوی برجسته می شود به تدریج این موضوع به یک بازار تبدیل و اصل موضوع کاملا فراموش می گردد و زائران را از زیارت غافل می دارد.
وی گفت: وقتی تفریحات، بازار بزرگ و وسایل راحتی و ...در مشهد با محوریت حرم مطهر متفاوت باشد بیشتر زائران را به سوی غفلت دعوت می کنند تا اینکه به معنویت توجه داشته باشند.
عضو شورای عالی اداری کشور اظهار کرد: همه این مسائل باعث شد در قانون برنامه پنجم توسعه دولت را مکلف به توجه ویژه به موضوع زیارت و کمک به شهرهای قم، مشهد و شیراز کنیم و با این هدف، در همان سالها ردیفی در بودجه برای تشکیل مرکزی تخصصی در حوزه زیارت پیش بینی شد.
وی گفت: این مرکز فکری درباره زائر با پشتوانه حقوقی و اختصاص ردیفی در بودجه به منظور پشتوانه مالی شکل گرفت تا این منابع راهگشای سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در اولویت های تامین نیاز زائر باشد.
وی افزود: سه ضلع این مرکز شامل برنامه ریزی، پشتوانه حقوقی و پشتوانه مالی نیاز به ساختار اجرایی داشت لذا از آنجا که این مرکز هم ماهیت ملی و هم ماهیت محلی داشت درصدد ارائه الگویی خاص برای مدیریت کردن زائر از مبدا تا مبدا در سراسر کشور برآمدیم
قاضی زاده هاشمی اظهار کرد: برای مدیریت زائر از مبدا تا مبدا در سطح ملی نیاز بود دولت مسوول هماهنگی آن باشد که با این هدف کارگروه ملی زیارت شکل گرفت و استاندار خراسان رضوی به عنوان دبیر و هماهنگ کننده تعیین شد.
وی بیان کرد: از آنجا که نیاز به یک سازمان اجرایی گسترده برای اجرای برنامه های کارگروه مزبور در سطح ملی به صورت تخصصی احساس می شد، پیشنهاد تشکیل بنیاد ملی زیارت هم داده و مصوبه اولیه آن هم صادر شد.
وی اظهار کرد: از آنجا که سازمان میزان فرهنگی تشکیل بنیاد ملی زیارت را به نوعی دخالت در امور خود می دانست مانع این کار شد و تشکیل این بنیاد در دولت سابق عقیم ماند.
وی گفت: در سطح ملی برای پیگیری تصمیمات کارگروه ملی زیارت نیاز به ساز و کار اجرایی داشتیم و از آنجا استاندار مشغولیت زیادی داشت معاونت زیارت در استانداری خراسان رضوی راه اندازی شد تا در این زمینه راهگشا باشد.
وی اظهار کرد: اجزای کارگروه ملی زیارت شامل پشتوانه حقوقی و قانونی، ساختار اجرایی ملی و محلی، منابع مالی مورد نیاز، مرکز فکر، کنترل و نظارت تکمیل شد و فقط راه اندازی بنیاد ملی زیارت باقی ماند.
وی گفت: در این راه مشکلاتی داشتیم که یکی از آنها پارادیم های حاکم بر فکر مدیران بود لذا اولین بودجه زیارت در مسائلی هزینه شد که کمتر نسبتی با موضوع زیارت داشت و هر دستگاه اجرایی که با کمبود اعتبار مواجه می شد درصدد تامین آن از بودجه زیارت برمی آمد.
وی افزود: تغییر دولت و استاندار نیز فعالیت کارگروه ملی زیارت را به تعویق انداخت به طوری که تمام تلاش نمایندگان مجلس صرف جلوگیری از لغو نشدن آن شد.
وی گفت: استاندار وظیفه داشت اقدامات سیستمی در حوزه زیارت را به صورت همه جانبه تبدیل به سیاست ها و برنامه های اجرایی برای همه دستگاه های اجرایی کند و برای دستگاه هایی که خارج از سیستم دولتی در مشهد، خارج از مشهد و در سطح بین المللی بودند، تشریح مشارکت کند.
وی گفت: موضوع زیارت چون بین المللی است باید در این حوزه افرادی در تراز بین المللی اظهار نظر بکنند و این موضوع یک فرصت برای ترویج و معرفی گفتمان انقلاب اسلامی در اداره همه جانبه زندگی مردم است.
وی افزود: انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرهنگی است و موضوع زیارت یک فرصت برای ایجاد یک مدل عملی در روابط حاکم در مشهد و تبیین مبانی فکری و تئوریک آن برای جهان است.
وی بیان کرد: همزمان با کارگروه ملی زیارت دو طرح دیگر شامل ایجاد کریدورهای علمی و فناوری و ایجاد قطب های دانشگاهی مصوب شد که متاسفانه به اجرای کامل نرسید.
این نماینده مجلس گفت: حرف کریدورهای علمی و فناوری با رویکرد فرهنگ رضوی این است که باید استانداردهای خاص برای یک محدوده جغرافیایی تعریف و مجموعه مشاغل و خدمات باید متناسب با فرهنگ رضوی بازتعریف شود.
وی افزود: برای تحقق این مساله ما نیاز به یک اتاق فکر بزرگ دانشگاهی داشتیم که تحت عنوان شهر دانشگاهی به تصویب رسید تا محتوای مورد نیاز را تدوین کند، استاد برای آموزش عموم مردم تربیت کند، سامانه نظارتی طراحی کند و نظارت به صورت مستمر و یکپارچه انجام دهد.
وی بیان کرد: وظیفه این شهر دانشگاهی این بود که به صورت متمرکز هزینه های تولید علم و فناوری را متناسب با موضوع زیارت کاهش دهد.
عضو کمیسیون فرهنگی – اجتماعی مجلس گفت: فرهنگ رضوی در اقتصاد، علوم پزشکی، علوم فنی و علوم اجتماعی نیاز به یک شهر دانشگاهی داشت که افراد و نخبگان دانشگاهی را جمع آوری کند و با پشیتبانی از آنها کاری کند که این محتوا تولید شود.
وی بیان کرد: هیچ کدام از این مصوبات اجرایی نشد و در حد فکر باقی ماند و علت این مساله به عدم انگیزه واقعی افراد دستاندرکاری است که متولی اجرای طرح زیارت بودند.
7489/522


13/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن