واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو خبرگان رهبری: تعیین گزارشگر برای بررسی اعلامیه جهانی حقوق بشر ضروری است قم- ایرنا - عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تعیین گزارشگر برای بررسی وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف از سوی سازمان ملل متحد، گفت: باید برای بررسی اعلامیه جهانی حقوق بشر به همراه دو میثاق آن به عنوان مهمترین اسناد بین المللی حقوق بشر گزارشگر نیز تعیین شود.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین "عباس کعبی" چهارشنبه شب در چهارمین همایش بسیج حقوقدانان قم با موضوع "بررسی وضعیت حقوق بشر در جهان امروز" درقم ، اظهار داشت: باید وضعیت این اعلامیه از آغاز تهیه و تدوین آن تاکنون بررسی و گزارش پایه ای منظم و دقیقی در مورد آن تهیه گردد.
وی با بیان اینکه وضعیت بد حقوق بشر در جهان، در دوران معاصر بحران هایی را برای مردم کشورهای مختلف بوجود آورده است، تصریح کرد: این بحران ها که ناشی از اشتباهات و خطاهای بنیان های فکری، فلسفی، حقوقی و سیاسی این اعلامیه است، موجب شده تا تدوین کنندگان این سند بین المللی به اهداف خود دست پیدا نکنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تصریح کرد: به طور حتم فاجعه های جهانی معاصر و آلام پایان ناپذیر بشر با مناسبات ظالمانه حاکم بر جهان ارتباط مستقیم دارد.
وی خاطرنشان کرد: تشدید فقر، فساد، نا امنی، تبعیض ناروا، شکاف های بزرگ اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اعتقادی بین ابنای بشر و چالش های عمیق لاینحل، جنگ و غارت، جنایت علیه بشریت ، تهدید فراگیر صلح و امنیت جهانی، گسترش فرقه گرایی و توسل به خشونت، جهان معاصر را به سمت بی نظمی، بی قانونی و جنگ تمام عیار در همه عرصه های فکری، فلسفی، تمدنی، فرهنگی، حقوقی، سیاسی و اجتماعی سوق داده است.
این مدرس حوزه و دانشگاه همچنین با اشاره به مصادیق بارز نقش حقوق بشر در دنیای معاصر، جنگ های اول و دوم جهانی، نسل کشی در کشورهای بوسنی، رواندا، سریلانکا و آفریقای مرکزی، جنگ افروزی آمریکا در منطقه آسیای غربی و کشورهای افغانستان و عراق، اوضاع سوریه و گسترش تروریست و جنایت های گروه های تکفیری و افراطی و همچنین جنایت های رژیم کودک کش صهیونیستی و آوارگی و بی پناهی و سرگردانی میلیون ها انسان را از جمله هزاران موارد روزانه نقض حقوق بشر دانست و گفت: بردگی معاصر و نوین، مسلمان کشی در برمه و آفریقای مرکزی، وضعیت زندان های گوانتانامو و ابوغریب از دیگر موارد نقض حقوق انسان ها است که حقوقدان ها باید برای عاملان آنها در خواست اشد مجازات کنند.
کعبی همچنین با اشاره به بردگی معاصر به عنوان یکی از مصادیق نقض حقوق بشر، تصریح کرد: براساس پیام اخیر دبیرکل سازمان ملل متحد ، 18 میلیون انسان به عنوان کارگر و برده در دنیا به سر می برند.
وی افزود: بان کی مون زنان قاچاق و فروخته شده و روسپی های محبوس در خانه ها، سوءاستفاده های جنسی،کارگران خانگی استثمار شده و مردان جدا شده از خانه های خود و مشغول به کار در کارخانه های مخفی با حداقل دستمزد را از جمله مصادیق بردگی نوین در جهان عنوان کرده است.
وی با بیان اینکه دبیرکل سازمان ملل در پیام خود راه حل مقابله با این پدیده را مبارزه بی امان با فقر، بی سوادی، نابرابری اجتماعی،اقتصادی، تبعیض جنسیتی و خشونت علیه زنان عنوان کرد و افزود: بنا به نظر برخی سازمان های مستقل حقوق بشری که آمار بردگان نوین را فراتر از 30میلیون نفر می دانند، مبارزه با فساد و همچنین برخورد با تبهکارانه سازمان یافته راه حل های دیگری مقابله با بردگی نوین در جهان به شمار می رود.
عضو خبرگان رهبری اظهار داشت: فارغ از این راهکارهای ارایه شده دو عامل جهل و اشتباهات بنیادین فلسفی، فکری و حقوقی در تدوین اعلامیه جهانی حقوق بشر در بروز و ظهور این موارد نقض حقوق بشر در جهان تاثیر زیادی داشته اند.
وی همچنین با اشاره به وجود بردگی نوین در کشورهای اروپایی و آمریکا، تصریح کرد: طبق اذعان وزیر کشور انگلیس در برخی از شهرهای این کشور به ظاهر آزاد و دمکرات افرادی به عنوان برده تحت ظلم و شکنجه قرار دارند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه این اعلامیه در حوزه جهانی بینی و ایدئولوژیک دچار اشکال شده و نسبی گرایی معرفتی به جای حقیقت شناسی مبنا قرار گرفته است، افزود: محور قرار گرفتن قدرت های جهانی در این اعلامیه و رسیدگی به وضعیت حقوق بشر از سوی آنها موجب شده تا موارد نقض حقوق بشر در آمریکا و همچنین کشورهای وابسته به آن چندان مورد توجه قرار نگیرد و به جای آن کشورهای مخالف آمریکا همواره در معرض اتهام نقض حقوق بشر قرار بگیرند.
وی تصریح کرد: به منظور اصلاح این اعلامیه و میثاق های آن یعنی حقوق اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی و همچنین حقوق مدنی و سیاسی و تدوین یک اعلامیه حقوق بشر جدید، باید همه دانشمندان، نخبگان و فیلسوفان با همفکری و مشورت با یکدیگر حول محور بنیان های اصولی مشترک این اعلامیه را تدوین و بی نظمی ها، جنگ ها و آشوب های جهان کنونی خاتمه دهند.
وی با بیان اینکه برای تهیه این اعلامیه تک سخنی ها باید به هم سخنی ها تبدیل شوند، افزود: این اعلامیه باید ریشه در عقلانیت، معنویت، عدالت، رحمت، عطوفت و مشارکت همگانی داشته باشد و از خودسری و خود رایی در آن پرهیز شود.
وی با بیان اینکه در اعلامیه فعلی حقوق بشر خدا محوری جای خود را به اومانیسم و انسان محوری داده است، افزود: بدون شک آموزه های قرآنی که مطابق فطرت و سرشت انسان هستند، بهترین منبع برای تهیه این اعلامیه است.
در پایان این مراسم از تعدادی از حقوقدانان بسیجی تجلیل به عمل آمد.ک/3
7403/ 550/**1613
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]