محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831500754
جام جم ایام - 400 هزار تومان برای حراج استقلال یک مُلک
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
روسیه و انگلستان در دوره قاجاریه ، بهدلیل ضعف دولتهای مرکزی بر مناطق شمالی و جنوبی ایران تسلط کامل داشتند و از این طریق امتیازات زیادی بهدست آوردند.
بعد از انقلاب مشروطه، این دوکشور استعمارگر با عقد قرارداد ۱۹۰۷ ایران را بهطور رسمی بین خود تقسیم کردند. اما نکته مهم تاریخی این بود که با پیروزی انقلاب بلشویکها در۱۹۱۷ میلادی، نیروهای تزاری برای بازگشت به روسیه، ایران را ترک کردند و اینگونه، انگلستان یکهتاز میدان ایران شد.
دولت بریتانیا که حالا دیگر رقیبی برای خود نمیدید بعد از پایان جنگ جهانی تصمیم گرفت ایران را تحت قیمومیت خود درآورد. هرچند هراس انگلستان از احتمال نفوذ کمونیسم در ایران هم بیتأثیر نبود و آنها در اندیشه ایجاد زنجیرهای از کشورهای حایل که روسیه را از هند جدا کند، هم بودند، اما خط اصلی که این استعمارگر پیر با این قرارداد پیشنهادی خود که قرار داد 1919 نامیده شد، پیگیری میکرد، اخذ امتیازات بیشتر از ایران و غارت منابع آن بود. لردکرزن، وزیر خارجه وقت انگلیس در این راه از کاکس، وزیر مختار آن کشور کمک گرفت و نقشه هوشمندانهای برای در اختیار گرفتن اداره ایران در قالب قرارداد ۱۹۱۹ طراحی کرد.
هدف اصلی این قرارداد ایجاد نوعی نظام مستشاری و تحت اراده گرفتن ایران بود. البته در این میان بعضی از مفاد آن را بهصورت فریبندهای با عناوینی نظیر حفظ تمامیت ارضی ایران، اعزام مستشار مورد نیاز برای ایران و تأمین هزینه آنها از سوی ایران، تأمین مهمات و اعزام صاحب منصب برای ایجاد قشون متحدالشکل، تأمین وام و واگذاری اوراق قرضه از سوی بریتانیا به دولت ایران برای اصلاحات و اعزام متخصص جهت توسعه راهآهن و راههای ارتباطی نامگذاری کرده بودند. اما در حقیقت در این قرارداد، انگلستان اداره تمامیتشکیلات از جمله قشون و مالیه را در اختیار میگرفت و اتباع آنها بهعنوان صاحب منصب به استخدام دولت ایران درمیآمدند! امتیاز بهرهبرداری از منابع کشور و دیگر امور اقتصادی هم به سرمایهدارهای انگلیسی واگذار میشد. جالب اینکه این بخش از غارت منابع طبیعی ایران بهعنوان امتیازاتی که انگلستان در اختیار ایران قرار داده و مدیریت بر منابع ایران را قبول کرده، محسوب میشد و در مقابل آن ایران هم متعهد میشد که انحصار تأمین سلاح، آموزش نظامیان و مشاوران کشوری را به انگلیسیها واگذار کند.
حراج استقلال ایران به مبلغ ۴۰۰هزارتومان!
انگلیسیها برای تسهیل امضای قرارداد مبلغ 400هزار تومان (به پول آن زمان مبلغ بسیار هنگفتی میشد) میان 3وزیر عاقد قرارداد به شرح زیر تقسیم کرده بودند:
- نخستوزیر (وثوقالدوله) ۲۰۰هزار تومان.
- وزیرخارجه (شاهزاده فیروز میرزا نصرتالدوله) ۱۰۰هزار تومان
- وزیر دارایی (شاهزاده اکبرمیرزا صارم الدوله) ۱۰۰هزار تومان.
پیش از تقسیم این پولها، از لندن به سرپرسی کاکس (وزیر مختار انگلیس در ایران) دستور داده شد حتیالمقدور چانه بزند تا شاید حقالعمل وزرای رشوهگیر را تقلیل بدهد.
کاکس در تلگراف مورخ چهاردهم آگوست ۱۹۱۹ خود جواب داد:
«... حد اعلای موفقیتی که در این کار نصیبم شد پایین آوردن مبلغ مورد مطالبه به 400هزار تومان بود که معادل است با یک صد و سی و یک هزار و صد و چهل و هفت لیره و یازده شلینگ و نه پنس... .
از لحاظ رعایت انصاف این موضوع را محرمانه باید به اطلاعتان برسانم که در قضیه مطالبه پول خود وثوقالدوله آن قدر پافشاری نداشت که آن دو وزیر دیگر (نصرتالدوله و صارمالدوله) که حقیقتا جانم را به لب آوردند...».
شاه و وزرای عاقد قرارداد هرکدام توقعاتی از انگلیس داشتند که همه را نمیشد اجابت کرد ولی به قسمتی از آن توقعات میشد جواب مساعد داد. قیمتی که احمدشاه برای پشتیبانی از قرارداد مطالبه میکرد از 2قلم مهم تشکیل میشد:
- ادامه پرداخت مقرری ویژهاش (به مأخذ 15هزار تومان در ماه)
- تضمین سلطنت وی و اعقابش در ایران از طرف بریتانیای کبیر.
پس از بحثها و چانهزنیهای زیاد، انگلیسیها سرانجام حاضر شدند سلطنت احمد شاه و جانشینان او را در ایران با شرایطی که دست زمامداران لندن را در اتخاذ هر نوع تصمیم بعدی آزاد میگذاشت تضمین کنند و نامهای در این زمینه به وثوقالدوله نوشته شد که به احمد شاه تسلیم کند.
واکنش مردم
پخش خبر مفاد این قرارداد ننگین، جامعه را به واکنش تندی واداشت و بهطور کلی همه صنوف و اقشار مختلف اعم از مردم عادی، سیاسیون، ناسیونالیستهای متجدد، روحانیون، اصناف و حتی برخی از افسران ژاندارمری در کنار هم و یکصدا به اقدام وثوقالدوله که در آن زمان نخستوزیر وقت ایران و طرف قرارداد انگلیسها بود، اعتراض کردند. این اعتراضها در تهران گستردهتربود و حتی در برخی نوشتهها و منابر دولت را حراجکننده مملکت خواندند که کشور را دو دستی تقدیم استعمارگر پیر کرده است. یکی از مهمترین کانونهای مبارزه مردمی در تهران مسجد شیخ عبدالحسین بود که مردم به دفعات در آنجا تجمع میکردند و سخنان ناطقان ضدقرارداد را میشنیدند. وثوقالدوله در اقدامی واکنشی به این اعتراضات ۱۷نفر از رجال سرشناس را در این تجمعها دستگیر و زندانی کرد.
زمانی که یک روحانی رؤیای کرزن را آشفته میسازد
سیدحسن مدرس نیز که در آن زمان بهدلیل ممنوعیت چاپ مطالب مخالف این قرارداد در تهران، بیانیه و شبنامههای خود را برای چاپ به اصفهان میفرستاد، چندین بار تهدید شد. طراحان سیاست انگلیس در ایران که از قدرت و نفوذ مرحوم آیتالله مدرس در صحنه سیاستهای داخلی به خوبی آگاه بودند، درصدد جلب موافقت آن روحانی بزرگوار برآمدند تا مگر کشتی شکسته قرارداد را از غرقشدن نجات دهند. نماینده سفارت انگلیس شخصا به دیدار مرحوم مدرس رفت و ضمن صحبتهایی که با وی کرد علت مخالفتش را با چنین قراردادی که در مادهِ اول آن «استقلال و حاکمیت ایران» به صراحت هر چه تمامتر تضمین شده بود جویا شد. مدرس جوابی را که به وی داده بود بعدها در ضمن یکی از نطقهای مشهورش در مجلس، به اطلاع نمایندگان ملت رساند:
«همچنانکه در بدو صحبت خود عرض کردم چون مزاجم خیلی کاهیده شده است لذا مجبورم آنچه را که در قلب دارم عرض کنم که اگر عمرم وفا نکرد این حرفهایی که امروز میزنم تذکری باشد برای شماها که رفیقتان روزی در مجلس این چیزها را گفت ... مثلا آمدند قرارداد درست کردند. دستی از غیب بیرون آمد و بر سینه نامحرم زد. هرچه کردند نشد... هی آمدند به من گفتند این قرارداد کجایش بد است. کدام یک از موادش بد است. هرکجایش بد است موردش را ذکر کنید تا برویم اصلاح بکنیم.
من جواب میدادم: آقایان، من رجل سیاسی نیستم. یک نفر آخوندم و از رموز سیاست سر در نمیآورم. اما آن چیزی که استنباط میکنم در این قرارداد بد است، همان ماده اولش است که میگوید: ما (انگلیسیها) استقلال ایران را به رسمیت میشناسیم (خنده نمایندگان). این مثل این است که یکی بیاید و به من بگوید: سید، من سیادت تو را به رسمیت میشناسم. هی اصرار کردند جهت مخالفت شما چیست؟ باز همان حرف سابق خود را تکرار کردم که من مرد سیاست نیستم و از این کارها سر درنمیآورم. در این مملکت رجال سیاسی فراوانند به آنها رجوع کنید. اما به همان دلیلی که عرض کردم استنباط میکنم این قرارداد بد است». این جوابی بود که به طراحان و موافقان قرارداد میدادم اما... اما اگر کسی در کنه این قضیه غور و مطالعه میکرد و روح و منظور باطنی قرارداد را میشکافت، 2چیز را آناً میفهمید و استنباط میکرد و آن این بود که این قرارداد میخواهد استقلال مالی و نظامیمان را از دستمان بگیرد. چون اگر بنا باشد ایران مستقل بماند همه چیزش باید دست ایرانی باشد: حالش، مالش، حیثیتش، چهاش، چهاش، همه چیزش باید متعلق به ایران باشد. اما این قرارداد یک دولت خارجی (انگلستان) را در 2چیز مهم مملکت شریک میکرد: در پولش و در قوه نظامیاش... و این دلیل عمده مخالفت من بود» (از نطق مدرس در جلسه دهم آبان ۱۳۰۳).
حکومت نظامی برای مقابله با مردم
میتینگ بزرگ میدان توپخانه برگزار شد و حکومت را به واکنش شدیدتری واداشت. بعد از اعلام خبر آمادگی برخی اصناف برای تعطیلی و اعتصاب، در شهر حکومت نظامی برقرار شد و برخی مخالفین به کاشان تبعید شدند. حتی فروش گلیسیرین در داروخانهها ممنوع شد تا کسی نتواند با استفاده از آن صفحه چاپ ژلاتینی ساخته و به نشر شب نامه و اعلامیه بپردازد. در چنین فضای پلیسی و امنیتیای اما شعرا و نویسندگان فعالتر وارد میدان شدند. فرخی، ایرج میرزا و عارف هر کدام شعری هیجانی در این خصوص سرودند و در این اشعار قرارداد 1919 را معامله فروش ایران به انگلستان خواندند. عبداللهمستوفی از مشروطهخواهان و رئیس یکی از ادارات دولتی هم رساله جداگانهای با نام «ابطال الباطل» در رد قرارداد نگاشت. در عین حال موضوع مخالفت شیخ محمد خیابانی و افرادش در تبریز و میرزا کوچک خان جنگلی در گیلان، موج شدیدتری از نارضایتیها به راه انداخت. مردم در تظاهراتی که برای استقبال از احمد شاه بازگشته از فرنگ از سوی حکومت ترتیب داده شده بود، شعارهایی علیه دولت وثوقالدوله و انگلیس سردادند. برخی نظامیان ایرانی هم خدمت کردن زیر نظر مستشاران انگلیسی را قبول نکردند و در این زمینه هم مقاومتهایی صورت گرفت.
تیرخلاص
اما تیر خلاص به این قرارداد را یک افسر ایرانی شلیک کرد. او عضو کمیسیون مشترک نظامی - مرکب از 7افسر ارشد انگلیسی و 7افسر ارشد ایرانی- بود. وی به همراه یکی دیگر از افسران ایرانی عضو کمیسیون احساس کرد رأی موافق دادن به چنین مادهای خیانت محض به ایران است و به این دلیل حاضر نشد پای گزارش کمیسیون را امضا کند. مرحوم سرتیپ فضلالله خان آقا ولی که تحصیلات عالی نظامی خود را در انگلستان تمام کرده بود، از شدت تأثر خاطر، موقعی که برایش مسلم شد وزرای آتی ایران هر تصمیمی را که انگلیسیها بگیرند، هر قدر هم مضر و مغایر با شئون ملی باشد کورکورانه و نوکرمنشانه اجرا خواهند کرد، مرگ را بر زندگی در چنین کشوری ترجیح داد و از شدت غم و اندوه در خانهاش خودکشی کرد. نامه وی (خطاب به وزیر جنگ ایران) که در آن علل انتحارش را ذکر کرده بود هرگز انتشار نیافت ولی محارم وزارت جنگ که متن نامه افسر فقید را خوانده بودند بعدا تأیید کردند که تصمیم کمیسیون مشترک نظامی، و از همه بدتر ناسپاسی و نوکرمنشی وزیر جنگ که به جای تقدیر از افسری چنین غیور و برازنده، او را مورد توهین و بازخواست هم قرار داده بود که چرا به دلخواه انگلیسیها در آن کمیسیون رفتار نکرده، به مرگ و فنای آن مرحوم انجامیده است. در دهم فروردین 1299، وثوق الدوله مخالفان قرارداد 9 آگوست 1919 را مردمی خواند که معنای وطندوستی را نمیدانند و گفت این قرارداد مورد حمایت و تأیید وطندوستان است! تا شاید از این طریق بتواند سرپوشی بر این اقدام این افسر ایرانی بگذارد. خبر خودکشی وی بهدلیل تعطیلات نوروزی کمی دیر به گوش مردم رسید اما وی با این اعتراض که به قیمت جانش تمام شد هموطنان خود را متوجه ساخت که انگلیسیها زیر پرده قرارداد چه سرنوشت شوم و خفتباری برای ایران تهیه دیدهاند.
استعفا و لغو قرارداد
با اوجگیری اعتراضات سرانجام نقشه شوم انگلیسیها برای تحتالحمایه کردن ایران ناکام ماند و وثوق الدوله با فشار افکار عمومی در چهارم تیر 1299 استعفا داد و مشیرالدوله ـ جانشین وی ـ قرارداد را لغو کرد و عذر مستشاران انگلیسی را خواست. مخالفت با قرارداد 1919 و لغو آن بار دیگر نمونهای از عزم و اراده 2اتحاد میهنپرستانه مردم ایران برای مقابله با ظلم استعمارگران به نمایش در آمد و برای همیشه در تاریخ مملکت ثبت و ضبط شد. شهید آیتالله سید حسن مدرس در این خصوص اینگونه گفت: «... ملت ایران با اینکه به قول حضرات (انگلیسیها) کم رشد و نرسیده بود، با اینکه اکثریت مردمش به پیچ و خمها و رموز سیاست آشنا نبودند، الحقوالانصاف مخالفت خود را با قرارداد به بهترین وجهی که ممکن بود نشان داد. نه اینکه زیدی بگوید من مخالفت کردم، یا حسن مخالف بود، یا حسین مخالفت کرد؛ خیر، سرِّ عمده موفقیت ملت همان سرشت و خصیصه ذاتی ملت بود که مقاومت کرد. قوه ملت و طبیعت ملت، یعنی قویترین نیرویی که میتواند با هر دسیسه و تهاجمی مقابله کند، باعث این موفقیت گردید...».
وثوق الدوله که بود؟
حسن وثوق( وثوقالدوله) برادر بزرگ احمد قوام- قوامالسلطنه- 1251ش. در تهران متولد شد. پس از فراگیری تحصیلات مقدماتی و آموختن صرفونحو عربی و دستور زبان فارسی، زبانهای فرانسه و انگلیسی را آموخت. در دوره اول مجلس شورای ملی (مهر 1285 تاتیر 1287) از تهران به نمایندگی انتخاب شد. در کابینه سپهدار اعظم (محمد ولیخان تنکابنی) برای نخستین بار به وزارت دادگستری منصوب شد. در کابینه صمصام السلطنه وزیر خارجه و در کابینه مستوفیالممالک وزیر مالیه بود. در 1295ش. از سوی احمدشاه به رئیسالوزرایی منصوب شد اما در خرداد سال بعد، از این سمت استعفا کرد. سپس در کابینه عینالدوله، وزیر علوم و اوقاف شد. وی مجدداً در تیر1297 توسط احمدشاه رئیسالوزرا شد و این سمت را تا تیر 1299 حفظ کرد اما با فشار افکار عمومی بهدلیل قرارداد 1919 در چهارم تیر 1299 استعفا داد. او سپس راهی اروپا شد اما مصادف با کودتای سوم اسفند رضاخان به تهران آمد. در اروپا برای توفیق کودتای رضاخان رایزنیهایی با انگلیسیها داشت. با وجود این پس از بازگشت به تهران، رضاشاه در یک حرکت عوامفریبانه، مبلغ 200هزار تومان رشوه دریافتی از انگلستان را در رابطه با قرارداد1919 از وی بازستاند. وثوقالدوله در اواخر عمر یکبار دیگر به نمایندگی مجلس انتخاب شد و سپس در دی1314 ریاست فرهنگستان اول را عهدهدار شد. وی که شاعر نیز بود در 5 بهمن 1329، در 78 سالگی در تهران درگذشت و در قم به خاک سپرده شد.
نقلقولهایی از تاریخ
میرزاده عشقی: «این ابیات من (اشعار ضدقرارداد 1919) فقط اثر احساساتی است که از معاهده دولت انگلیس و ایران از طبع من ناشی شده و این نبود مگر آنکه چون این معاهده در ذهن بنده جز یک معامله فروش ایران به انگلستان چیز دیگری تلقی نشده و این بود که از بدو اطلاع از این مسئله شب و روز هر گاه راه میروم فرض میکنم روی خاکی راه میروم که تا دیروز مال من بود و حالا مال دیگری است».
شـیخمحمـد خیـابـانی: از سیاسیونی که از مدتها پیش از عملکرد دولت مرکزی ابراز نارضایتی کرده بود با طرح موضوع قرارداد1919 به مخالفت با دولت وثوقالدوله برخاست و گفت: «امروز من رسما به همه جهانیان اعلام میکنم ما علیه این حکومت که قرارداد خانمانبرانداز وثوقالدوله و انگلیس را منعقد کرده است، قیام کردهایم».
میرزا کوچکخان: قیام خود را از مدتها پیش آغاز کرده بود اما با طرح قرارداد ننگین 1919 به یکی از مخالفان جدی این قرارداد که از نگاه او استقلال ایران را به مخاطره انداخته بود، مبدل شد.
وثوق و برخی از عاقدان انگلیسی قرارداد به میرزا کوچکخان وعده دادند تا درصورت حمایت از قرارداد، امتیازاتی به وی بدهند. وثوقالدوله در نامهای فریبانگیز تلاش کرد تا به نوعی با میرزا کوچکخان کنار بیاید ولی او تسلیم نشد. حتی سران انگلستان به او پیشنهاد کردند به سیاست انگلستان اعتماد کند تا پادشاه انگلستان هم سیاست داخلی وی را بهرسمیت بشناسد ولی میرزا کوچکخان زیر بار حمایت از این قرارداد نرفت. احمدشاه نیز با تصویب قرارداد موافق نبود و از توشیح آن طفره میرفت. البته گفته شده که وی انتظار داشت تا انگلیسیها به وی پاداش بیشتری بدهند. برخی هم میگویند او اصلا با روح قرارداد مخالف بود و چون قرار بود که قرارداد به تصویب مجلس برسد، سعی داشت مانع تشکیل مجلس شود و از برگزاری انتخابات در برخی نقاط جلوگیری کرد.
مردم نیز که از مقاومتهای شاه آگاه شده بودند، هنگام ورودش از اروپا به ایران به استقبالش شتافتند اما مراسم استقبال با شعارهایی ضددولت وثوقالدوله، به شکل تظاهرات ضدانگلیسی درآمد. منبع: ماهنامه الکترونیکی نگارستان، شماره 8
چهارشنبه 12 آذر 1393 ساعت 19:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
کشتی جام باشگاههای جهان - جویبار فروش بلیط 30 و 50 هزار تومانی ویژه لیگ جهانی کشتی
کشتی جام باشگاههای جهان - جویبارفروش بلیط 30 و 50 هزار تومانی ویژه لیگ جهانی کشتیقیمت بلیط در مسابقات کشتی آزاد جام باشگاههای جهان در جویبار 30 و 50 هزار تومان تعیین شده است به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری نخستین دوره مسابقات کشتی آزاد باشگاههای جهان که طی روزهای پنجماز روز سقوط آنتونف تاکنون 5400 نفر در سوانح رانندگی کشته شده اند/90 هزار میلیارد تومان خسارت تصادفات
از روز سقوط آنتونف تاکنون 5400 نفر در سوانح رانندگی کشته شده اند 90 هزار میلیارد تومان خسارت تصادفات جامعه > حوادث - تسنیم نوشت در حالی سانحه سقوط آنتونوف ۱۴۰ و مرگ ۴۰ نفر از مسافران آن در سه ماه اخیر همواره سوژه خبری رسانهها بوده که از ۱۹ مرداد امسال تا امروزسه هزار و 400 نفر از جامعه ایثارگری ایلام جویای شغل هستند
سه هزار و 400 نفر از جامعه ایثارگری ایلام جویای شغل هستند ایلام- ایرنا- مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام تعداد بیکاران زیر مجموعه این اداره کل را سه هزار و 400نفر عنوان کرد سلمان رستمیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود این تعداد شامل فرزندان شهدا جپذیرش دو هزار و 400 طلبه در جامعه الزهراء قم
پذیرش دو هزار و 400 طلبه در جامعه الزهراء قم قم - ایرنا - مدیرکل ارتباطات و بین الملل جامعه الزهراء از پذیرش نزدیک به دو هزار و 400 طلبه پس از برگزاری آزمون سال 93 در این مرکز حوزوی خبر داد به گزارش ایرنا منیره سادات اسماعیلی تبار روز یکشنبه در نشستی خبری در جمع خبرنگاران ابردلار 3 هزار و 400 تومان/ چقدر باید به اقتصاد امید داشت؟
دلار 3 هزار و 400 تومان چقدر باید به اقتصاد امید داشت اقتصاد > اقتصاد کلان - با وجود رشد ناگهانی قیمت دلار همچنان اقتصاد ایران با مرزهای خطرناک بحران سال های گذشته فاصله دارد احمد کشاورز تنها يک روز پس از تمديد توافقات وين تمامي فعالان اقتصادي کشور به تحعضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: آخرین رقم نقدینگی در جامعه 617 هزار میلیارد تومان است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس آخرین رقم نقدینگی در جامعه 617 هزار میلیارد تومان استعضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت طبق گزارش بانک مرکزی میزان نقدینگی موجود در جامعه 617 هزار میلیارد تومان است که وجود این میزان نقدینگی سبب نوسانات شدید اقتصادی در بخشهای مختلف100 هزار نفر از اهالی چهارمحال و بختیاری 400 میلیون تومان کتاب خریدند -
در چهاردهمین نمایشگاه کتاب یاسوج 100 هزار نفر از اهالی چهارمحال و بختیاری 400 میلیون تومان کتاب خریدند شناسهٔ خبر 2435510 چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۵ فرهنگ > کتاب 100 هزار نفر از اهالی چهارمحال و بختیاری 400 میلیون تومان کتاب از چهاردهمین نمایشگاه کتاب یاسوج خریداری کردندعلت مرگ 60 درصد کارگران در حوادث کار/ انجام 400 هزار بازرسی از کارگاهها -
علت مرگ 60 درصد کارگران در حوادث کار انجام 400 هزار بازرسی از کارگاهها مدیرکل بازرسی کار وزارت کار با اعلام اینکه حوادث بخش ساختمان علت 60 درصد فوت کارگران است گفت سالی 400 هزار بازرسی از کارگاه ها انجام می شود به گزارش خبرگزاری مهر محمد اصابتی با بیان اینکه 60 درصد فوتی هایبدهی بیش از یک میلیارد تومانی انصاری به استقلال/انجام تعهدات ۱۴ میلیاردی اسپانسر آبی پوشان
بدهی بیش از یک میلیارد تومانی انصاری به استقلال انجام تعهدات ۱۴ میلیاردی اسپانسر آبی پوشانیکی از اسپانسرهای این فصل استقلال هنوز بدهی خود را با این باشگاه تسویه نکرده است به گزارش خبرگزاری فارس اسپانسر اصلی باشگاه استقلال در فصل جاری باید تا تاریخ پنجم آذر مبلغ 14 میلیارد تومااقتصاد ایران با دلار 3 هزار و 400 تومانی؟؟؟
اقتصاد ایران با دلار 3 هزار و 400 تومانی با وجود رشد ناگهانی قیمت دلار همچنان اقتصاد ایران با مرزهای خطرناک بحران سال های گذشته فاصله دارد تنها یک روز پس از تمدید توافقات وین تمامی فعالان اقتصادی کشور به تحلیل شرایط پرداخت و همگی براین نکته تاکید داشتند که حاصل تمدید توافقاتدلار در زیر مرز 3400 تومان قرار گرفت/ سکه امامی 953 هزار تومان
حاکم شدن سیر نزولی بر بازار ارز دلار در زیر مرز 3400 تومان قرار گرفت سکه امامی 953 هزار تومان سیر نزولی دلار که از ساعات پایانی روز گذشته کلید خورد امروز نیز دوام داشت و ارزش این اسکناس سبز را به 3398 تومان رساند به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در روز گذشته نوساناتجام جم ایام - تاریخچه بانکداری در ایران/ عکس
پیشینه بانکداری دست کم به 2000هزار سال بیش از میلاد برمی گردد و ایرانیان در اینکار پیشتاز بوده اند زیرا از دوره هخامنشیان نشانه هایی از وجود موسساتی که امروز " بانک " نامیده می شوند وجود داشته است بانکهای خصوصی مانند بانک " اگیبی و پسران " و بانک " مو۳ هزار ميليارد تومان پروژه مشاركتي در شهر اصفهان
۳ هزار ميليارد تومان پروژه مشاركتي در شهر اصفهان شهردار اصفهان گفت در حال حاضر در شهر اصفهان بيش از ۳ هزار ميليارد تومان پروژه هاي مشاركتي وجود دارد دكترسيد مرتضي سقائيان نژاد در جمع خبرنگاران افزود شهرداری اصفهان به گسترش استفاده از ظرفيت هاي بخش خصوصي اعتقاد دارد و در اين رایک چهارم نهایی جام حذفی فوتبال / دیدار ذوب آهن و استقلال
یک چهارم نهایی جام حذفی فوتبال دیدار ذوب آهن و استقلال تیم ذوب آهن اصفهان پنج شنبه شب در مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی در ورزشگاه فولادشهر با نتیجه سه بر صفر در ضربات پنالتی مقابل استقلال تهران به پیروزی دست یافت 4 07 آذر 1393 11 8 عکس کاظم قانع کد خبر 2785938 37 عکس نسخهجام جم ایام - آگهی فروش فرزند در آمریکا سال 1948/ عکس
ک مادر فقیر آمریکایی از شدت تنگدستی فرزندان خود را به فروش گذاشته است شیکاگو سال 1948 منبع سایت جوان و تاریخ چهارشنبه 28 آبان 1393 ساعت 21 03تصاویر/ واکنش روزنامههای ورزشی به حذف استقلال از جام حذفی
تصاویر واکنش روزنامههای ورزشی به حذف استقلال از جام حذفیروزنامههای ورزشی پس از حذف استقلال تهران از جام حذفی تیترهای مختلفی را برای صفحه اصلی خود انتخاب کردند به گزارش خبرگزاری فارس روزنامههای ورزشی امروز شنبه 93 09 08 پس از حذف استقلال تهران از جام حذفی تیترهای مختلفی راگوجه فرنگی 4 هزار تومان ارزان شد
گوجه فرنگی 4 هزار تومان ارزان شد معاون اتحادیه بارفروشان با اشاره به کاهش قیمت گوجهفرنگی در میدان بارفروشان گفت مغازههای خردهفروشی موظفند 35 درصد سود به قمیت میوههای خریداری شده اضافه کنند اما درحال حاضر سودی که بر قیمتها میافزایند چیزی بین 100 تا 150 درصد است آفتاب ع-
گوناگون
پربازدیدترینها