واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر ارتباطات اندونزی: خواستار گسترش روابط فرهنگی و رسانه ای با تهران هستیم تهران- ایرنا- "فردی تالانگ" معاون وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات اندونزی در دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی تاکید کرد جاکارتا خواهان گسترش و تعمیق روابط فرهنگی و رسانه ای با ایران به خصوص در زمینه فناوری نوین ارتباطات و اطلاعات است.
"فردی تالانگ" که برای شرکت در دهمین "اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی" در تهران به سر می برد، در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگاران ایرنا درباره هدف هیات اندونزیایی از شرکت در اجلاس کنونی گفت:
"ما همگی اتفاق نظر داریم که اسلام دین صلح و مدارا است بنابراین ما از مقامات فرهنگی و رسانه ای کشورهای اسلامی می خواهیم که همگی برای ایجاد صلح و نشان دادن ارزشهای صلح خواهانه اسلام تلاش کنیم."
وی درباره پیشنهادهای کشورش برای ارتقای همکاری رسانه ای جمهوری اسلامی ایران و اندونزی گفت:
"ما علاقه مندیم که در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات نوین برای شبکه های تلویزیونی با ایران همکاری کنیم و به تبادل دانش و برنامه بپردازیم. همچنین می خواهیم در این سفر امکان تبادل نظر فرهنگی بین ایران و اندونزی با فراهم آوردن زمینه سفر هیات های فرهنگی، نخبگان علمی و خبرنگاران را بررسی کنیم و هدف ما این است که یکدیگر را بیشتر بشناسیم.
تالانگ درباره طرح و برنامه هایی برای ارتقای روابط فرهنگی تهران و جاکارتا افزود:
"ما در اندونزی اطلاعات کمی از ایران و فرهنگ ایرانی داریم. به نظر من مردم ایران نیز اطلاعات زیادی از اندونزی ندارند، در حالیکه 90 درصد از مردم اندونزی یعنی 240 میلیون نفر مسلمان هستند.
بنابراین تبادل اطلاعات، دانش و خبرنگاران بسیار مفید است. همچنین می توانیم به راهکاری برای تبادل اطلاعات بین خبرگزاری های دولتی ایران و اندونزی یعنی "ایرنا" و "آنتارا" و شبکه های سراسری دو کشور برسیم."
معاون وزیر فناوری اطلاعات اندونزی همچنین در مورد نقش رسانه ها و ارتباطات در زمینه استقرار صلح در جهان اسلام خاطرنشان کرد: "باید در این نشست به این سوال مهم پاسخ دهیم که نقش اصلی رسانه ها در زمینه آگاهی بخشی به مردم در فضای عمومی و ارتباطات چیست؟"
وی درباره نقش رسانه ها در آموزش و ارتقای سطح دانش و آگاهی مردم تصریح کرد: "نمی توان انتظار داشت آموزش تنها از طریق مدارس و نهادهای مذهبی انجام شود، رسانه ها نقش مهمی در نزدیکی به مردم و آگاهی بخشی دارند.
مهمترین هدف ما در این نشست این است که رسانه ها فراتر از قوانین معمولی و حوزه ارائه اخبار و سرگرمی ایفای نقش کنند و به سوی آموزش مردم پیش بروند، به ویژه در زمان انقلاب ارتباطات و فناوری اطلاعات که اکنون در حال وقوع است."
تالانگ همچنین درباره نتایج این نشست برای بحران فلسطین و بهبود وضعیت آن یادآور شد:
"به نظر من در چند مورد از مسائل جهانی به دلیل اقدام نامناسب رسانه ها سوء عملکرد به وجود آمده است. البته بیشتر رسانه های غربی در این زمینه بد عمل کرده اند و گاهی حتی رسانه های کشورهای دیگر هم همان نقش را داشته اند."
وی همچنین در این خصوص افزود:
"در مورد فلسطین نه تنها باید دولت ها یا بخش های خصوصی با هم برای حل مشکل همکاری کنند بلکه رویکرد رسانه ها نیز در دستیابی به شناخت بهتری از فلسطین نقش تعیین کننده ای دارند."
رییس هیات رسانه ای این کشور مسلمان آسیایی همچنین درباره چگونگی بازتاب حوادث فلسطین گفت:
"اکنون تنها به موضوع قربانیان، جنگ و کشتار در فلسطین پرداخته می شود در حالی که باید با مخابره دیگر موضوعات در فلسطین نیز آگاهی بخشی کنیم و لحن و صبغه اخبار را برای تاثیرگذاری بر مسلمانان تغییر دهیم. روی دیگر اخبار فلسطین این است که فلسطینیان نیز باید از حق و احترام برخودار و در صلح زندگی کنند."
تالانگ درباره پدیده افراطی گری و تروریسم که سرزمین های اسلامی به خصوص خاورمیانه را در آشوب فرو برده است و نقش رسانه ها در خنثی کردن و تضعیف این جریانات گفت:
"مهمترین مسئله ای که باید به روشنی تببین شود این است که "داعش" و گروه های مشابه اصلا مسلمان نیستند. آنها هیچ ارتباطی با اسلام ندارند و فقط خود را به اسلام منسوب می کنند.
ما اکنون در عصر تحولات لحظه به لحظه فناوری های ارتباطی زندگی می کنیم و همین گروه های تروریست با بهره گیری از همین فناوری های "فیس بوک" و "توییتر" نه تنها یارگیری می کنند و به جذب نیرو می پردازند بلکه جنایت های خود را نیز برجسته سازی می کنند. این می تواند به این معنا باشد که برخی قدرت های بزرگ از آنها حمایت می کنند و چه بسا خودشان آن را وجود آورده باشند."
9157**9330** 1337
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]