محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843091352
شش راهکار عملیاتی بهبود روابط ایران - آذربایجان
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شش راهکار عملیاتی بهبود روابط ایران - آذربایجان
بعد از مقوله مذاکرات هسته ای، اولویت فوری دستگاه سیاست خارجی ایران (و به تبع هر بازیگر عاقلی) ارتباط و توسعه روابط با همسایگان آبی و خاکی خویش است. هدف استراتژیک از این رهیافت، جلوگیری از انزوا، پمپاژ نفوذ و به دست آوردن عمق استراتژیک است.
دیدبان: 21 آبان 93 بود که چهارمین دیدار «حسن روحانی» و «الهام علی اف» به وقوع پیوست. چهار دیدار دو رئیس جمهور در یک سال گذشته یک رکورد بی سابقه در بررسی روابط بین ایران و جمهوری آذربایجان به حساب می آید. از زمان دیدار روسای جمهوری دو کشور در حاشیه آخرین اجلاس مجمع اقتصادی داووس در سوئیس فرصت جدیدی برای جبران اشتباه های گذشته فراهم شد. دیدار علی اف از تهران در فروردین امسال و در پی آن افزایش نسبی آمد و شدهای مقام های دوکشور بین تهران و باکو، اکنون بار دیگر انتظارها برای رفع موانع موجود برای توسعه مناسبات در برخی جنبه ها را افزایش داده است. پس از اینکه نزدیک به یک ماه است که از سفر روحانی به باکو گذشته است، دیدبان در این نوشتار بر آن است تا نشان دهد که چگونه می توان موانع ارتباط دو کشور را برطرف کرد و شیب همکاری های دو جانبه را به بالاترین حد خویش رساند.
تحلیل سفر ریاست جمهوری به جمهوری آذربایجان منشور سیاست خارجی دولت یازدهم در همان اولین ماههای روی کار آمدن، دلالت بر اصل قرار دادن توسعه روابط ایران با همسایگان خویش داشت. اگر پرونده هستهای را در سیاست خارجی ایران کنار بگذاریم و در نظر نگیریم درجه بعدی اولویت فوری دستگاه سیاست خارجی ایران (و به تبع هر بازیگر عاقلی) ارتباط و توسعه روابط با همسایگان آبی و خاکی خویش است. هدف استراتژیک از این رهیافت، جلوگیری از انزوا، پمپاژ نفوذ و به دست آوردن عمق استراتژیک است. بر اساس فرض اعلام شده توسط روحانی و در نظر گرفتن دلایل منطقی، تهران به دنبال بازبینی در سیاست هایش در قفقاز جنوبی است. این سیاست ها در رابطه با افزایش وزن سیاسی، منافع اقتصادی و تأمین امنیت بیشتر است. یکی از اولویت های اساسی در این زمینه پیشگیری از آغاز درگیری های مسلحانه در امتداد مرز شمالی است. البته باید دیدی منصفانه نسبت به عملکرد روحانی داشت. دولت وی از زمانی که روی کار آمده است به طور ویژه بر روی حل معضل هسته ای و کاهش تنش با همسایگان عربی تمرکز کرده است. از طرفی هم، قفقاز جنوبی هیچ وقت جز اولویت های اصلی هیچ دولتی در ایران نبوده و همیشه در انتهای لیست اولویت ها قرار داشته است. به عبارت دیگر در یک سال و چند ماه اول دولت روحانی، سیاست ایران در این رابطه تا حدی ادامه دارد.
سفر رئیس جمهوری ایران، تلاشهای خصمانه برخی محافل غربی برای بر هم زدن مناسبات باکو و تهران را نقش بر آب کرد. مولفهها و شاهد مثالهایی در این زمینه وجود دارد که فعلاً به صورت رسانه ای علنی نشده است. بازتاب گسترده این سفر در رسانه های باکو نشان داد که دولت جمهوری آذربایجان اهمیت زیادی برای این سفر قائل است و آن را گام مهمی برای گسترش روابط و نزدیکی دو کشور تلقی می کند. در سفر رئیسجمهور به آذربایجان مسائلی چون انتقال یا خرید برق از آذربایجان، امضای چند سند همکاری، ساماندهی مسائل گمرکی، استفاده از رودخانههای مرزی، مسائل گازی و توریستی مطرح شد اما جای توافقات سیاسی و امنیتی پایدار میان دو کشور همچنان خالی بود. با مشکلات ایران و آذربایجان آشنا شوید روابط ایران و آذربایجان پر است از مسائل و دغدغههای گوناگون، که در پرتو آن، در کنار همکاری، بیاعتمادی و سوءظن نیز به پارادایم حاکم بر روابط دو کشور تبدیل شده است. بنابراین، بهبود روابط و موفقیت در حل مشکلات و عوامل ناکامی مناسبات دوجانبه، مستلزم شناخت این مسائل و بررسی عناصر واگرا در روابط دو کشور است. در ادامه به توضیح این عناصر می پردازیم: 1. قومگرایی: اظهارنظرهای همیشگی مقامات آذربایجان درمورد تقاضای یکپارچگی موجب افزایش سوءظن ایران شده است. اوج این اقدام در سال 2012 بود که پارلمان آذربایجان لایحه ای را برای تغییر نام «جمهوری آذربایجان» به «آذربایجان شمالی» پیشنهاد کرد که ادعای ضمنی «اشغال آذربایجان جنوبی» از سوی ایران را مطرح می کرد. هرچند این پیشنهاد موجب واکنش عمومی مستقیم تهران نشد، اما به کاهش تدریجی مناسبات آذربایجان و ایران کمک کرد و باعث شد تا ایران در مه 2012 (اردیبهشت 91) سفیر خود را فرا بخواند. 2. مذهب: هر چند اکثریت جمعیت آذربایجان را شیعیان تشکیل میدهند، اما برخلاف ارمنستان که مسیحی اند و روابط بسیار نزدیکی با ایران دارند، تشیع هیچگاه موجب همگرایی و نزدیکی دیدگاه دو کشور ایران و آذربایجان نشده است، چه برسد به اینکه همچون سوریه و عراق شراکت و اتحاد راهبردی دو کشور را در پی داشته باشد. حکومت علیاف در آذربایجان ـ با نگرانی های مشابهی که به دوران شوروی سابق باز می گردد ـ می ترسد که ایران شیعه و اسلام سیاسی، مشروعیت آن را تضعیف کرده و یک اپوزیسیون قدرتمند را ایجاد کند.
3. روابط با رژیم صهیونیستی: «مارک پری» از کارشناسان غربی خبره سیاست خارجی، در مارس 2012 در نشریه فارین پالیسی نوشته بود که احتمال دارد رژیم صهیونیستی از پایگاه های نظامی آذربایجان برای حمله به ایران استفاده کند. او بر این باور بود که رژیم صهیونیستی از این پایگاه ها برای فرود هواپیماها پس از حملات، انجام مأموریت های سوختگیری مجدد در حین پرواز یا شروع مأموریت های شناسایی برای تحلیل های پیش پس از حمله استفاده خواهد کرد؛ این مقاله به همراه اطلاعات میدانی که تهران از وضعیت حضور رژیم صهیونیستی در مرزهای شمال و شمال غربی اش داشت باعث خشم ایران شد. هرچند باکو رسما این ادعا را رد کرد، با وجود این، ارتباطات رژیم صهیونیستی با آذربایجان در سالهای اخیر در سایر حوزه ها تقویت شده است. گزارش ها نشان می دهد که در سال 2013 این رژیم 6/1 میلیارد دلار اسلحه به آذربایجان فروخته است. این قرارداد شامل انتقال برنامه ریزی شده پهپادها (UAV) علاوه بر موشک های ضدهوایی و ضدکشتی است. در پی به شهادت رسیدن چند تن از دانشمندان هستهای ایران، تهران اعلام کرد که آذربایجان به یکی از شبکه های موساد- که در این قتل های هدفمند دست داشته اند پناه داده- کمک کرده است. این موضوع به تقویت این احساس کمک کرد که آذربایجان به بخشی از مبارزه مخفیانه رژیم صهیونیستی علیه ایران تبدیل است. 4. اختلافات در مورد تقسیم دریای خزر و مسائل انرژی: ایران به طور پیوسته از امکان سرمایهگذاری در صنعت نفت آذربایجان منع شده و از طرح های خط لوله «باکو ـ تفلیس ـ جیهان»، «خط لوله ترانس ـ آناتولی» و خط لوله «نابوکو» کنار گذاشته شده است. کاهش مشارکت ایران در بخش انرژی آذربایجان، امکان استفاده مالی و تکنولوژیکی آن از تخصص کشورهای غربی و اطلاعات موجود در این پروژه ها را از بین برده است. در عین حال به کاهش توجه ایران به حفظ یک جریان درآمدی ثابت از این میدان ها کمک کرده و درنتیجه، یکی از نقاط اصلی همکاری با آذربایجان را محدود کرده است.
واقعیت این است که ایران همیشه به دنبال کسب درآمدهای ناشی از منابع دریای خزر یا کاهش صادرات آنها بوده است اما با اعمال نفوذ آمریکا توفیق چندانی به دست نیاورده است. زمانی روابط تهران ـ باکو به اندازه کافی خوب بود که امکان دستیابی تهران به اولین مرحله از صادرات گاز طبیعی آذربایجان را از طریق شرکت تجاری بین المللی نفتیران (یکی از زیرمجموعه های شرکت ملی نفت ایران) فراهم کرد و کمک نمود تا از تبدیل شدن رقابت بر سر دریای خزر به یک مسابقه تسلیحاتی جلوگیری شود. این مسیر با کاهش پیوسته روابط بین ایران و آذربایجان بسته شده و موجب مسکوت ماندن طرح تعیین مرز بستر دریای خزر و کنار گذاشته شدن ایران از قراردادهای ترانس خزر و قفقاز شده است. 5. تصویر سازی منفی برای افکار عمومی داخلی: سالهای زیادی است که فضای رسانه ای و تبلیغاتی جمهوری آذربایجان بیشتر بر محور تخریب مناسبات دو کشور بوده است. این در حالی است که مقام های رسمی جمهوری آذربایجان در همه دیدارها و مذاکرات خود بر اهمیت توسعه مناسبات دو کشور همسایه تاکید دارند و سخن از دوستی با ایران می زنند. حدود 20 سال است، آنچه که در فضای رسانه ای جمهوری آذربایجان درباره ایران مطرح می شود به دو قسمت عمده تقسیم می شود: 1. اتهام حمایت ایران از ارمنستان در جنگ با جمهوری آذربایجان که این ایده مرتب تبلیغ و ترویج می شود، تا به یک باور عمومی تبدیل گردد. 2. طرح ادعاهای واهی از سوی پان آذری های فراری از ایران درباره اتحاد به اصطلاح آذربایجان جنوبی و شمالی. به پنج مورد موانع بالا درگیری های مرزی پراکنده را می توان اضافه نمود که درست است به نسبت موارد بالا در اهمیت کمتری قرار دارد اما نمی توان آن را از نظر دور داشت. کارشناسان نظامی مرزی، انحای مختلف درگیری را در 700 کیلومتر مرز مشترک کشورمان با جمهوری آذربایجان را به گوش مقامات تصمیم گیر سیاسی- به صورت هفتگی و برخی اوقات روزانه- می رسانند.
با این همه مشکل چه باید کرد؟ اگر در فرض اول اراده سیاسی رهبران دو کشور را برای برقراری روابطی عمیق تر از حال حاضر با خود داشته باشیم، می توان بایسته هایی برای برای ارتباط گیری موثرتر و عمیق تر از حال حاضر ذکر نمود که به قرار زیر است: 1. اگرچه آذربایجان تا اوایل دهه 1990 مستقل نبود، اما بعد از آتش بس شکننده بحران ناگورنو- قره باغ در سال 1994 خود را به عنوان یک کشور تثبیت کرده و بیشتر درباره امنیت ملی خود نگرانی دارد تا منازعات گسترده تر منطقهای. 2. همسویی کامل و منافع کاملا مشترک میان بازیگران کنونی نظام بین الملل معنا و مفهومی ندارد و ایران و جمهوری آذربایجان نیز از این قاعده مستتنی نیستند. 3. از دید ژئوپلتیک، ایران و جمهوری آذربایجان چاره ای جز همکاری ندارند. از قرابت های تاریخی، فرهنگی، مذهبی، جغرافیایی و منابع مشترک و نیز محدوده فعالیت های مشترک اقتصادی آنها که بگذریم، امنیت سرزمینی دو کشور به تنهایی ایجاب می کند به یکدیگر نزدیک تر شوند. 4. از همه مهمتر، تمرکز بر منافع مشترک و پرشمار اقتصادی و نه موارد دیگر اشتراک است؛ زیرا به رغم حساسیت مولفه های فرهنگی، عرصه همکاری های اقتصادی و بازرگانی عرصه ای کم تنش و غیر مناقشه برانگیز است.
راهکارهای عملیاتی برای آینده ایران می تواند با اقدامات زیر در یک بازه دو ساله بسترهای مناسبات دو جانبه را به طریقی تقویت کند که دیگر بازیگر ثالثی نتواند روابط دو کشور را با مولفه های عینی و ذهنی تحت تاثیر بگذارد: 1. ایجاد تسهیلات صدور روادید برای سفر اتباع ایرانی به جمهوری خودمختار نخجوان. 2. اتصال راه آهن های 2 کشور از طریق خط آهن رشت- قزوین- آستارا به عنوان یک پروژه راهبردی. 3. برقراری خط پرواز مستقیم باکو - مشهد مقدس و بالعکس. 4. توسعه گردشگری سلامت و توریسم درمانی با توجه به استقبال فراوان مردم جمهوری آذربایجان از امکانات پزشکی شهر تبریز (به عنوان یکی از قطب های توریسم درمانی در شمال غرب ایران). 5. بازتعریف مجدد کارکردهای رایزنی فرهنگی ایران در جمهوری آذربایجان. 6. تاکید در پشت درهای بسته باید اینگونه باشد که ایران همان گونه که گره زدن مناسبات تهران- باکو را به روابط ایروان- تهران غلط می داند، مایل نیست درباره مناسبات باکو - تل آویو به عنوان عامل مخرب در مناسبات خود با جمهوری آذربایجان، مداخله کند. با این صورت، این واقعیت را هم نادیده نمی گیرد که نباید خاک جمهوری آذربایجان مکانی برای طراحی توطئه ها و امکانی برای تخریب مناسبات دو کشور همسایه شود.
فرجام سخن ایران و جمهوری آذربایجان به یکدیگر نیاز متقابل دارند. بنابراین برای افزایش همکاری های آینده باید نگاه رو به جلو داشت و از فرصت ها استفاده کرد. به نظر دیدبان شاید بتوان روزی ادعا کرد که دیدار روحانی با همتای آذری خویش آغاز مرحله جدیدی از روابط ایران و جمهوری آذربایجان به حساب می آمد. برای اثبات این مدعا عملکرد نخبگان جمهوری آذربایجان قابل توجه خواهد بود. آنها باید نشان بدهند که پس از دو دهه اتخاذ سیاستهای انفعالی و تصمیم گیری های محافظه کارانه، نه تنها به درک جدیدی از سیاست ورزی و حکمرانی رسیده اند، بلکه می توانند این درک را با شرایط متغیر و سیال منطقه ای مطابقت دهند و نسخه ای برای خویش تجویز کنند. همچینن آنها باید نشان دهند که توانایی انتخاب های دشوار را دارند یا خیر.
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران: بهبود روابط بینالمللی زمینه پیشرفت بخش صنعت و معدن را فراهم میکند
رئیس خانه صنعت معدن و تجارت ایران بهبود روابط بینالمللی زمینه پیشرفت بخش صنعت و معدن را فراهم میکندرئیس خانه صنعت معدن و تجارت ایران گفت نبود ارتباطات بینالمللی مشکلاتی در زمینه حمل و نقل و ارتباطات بانکی را به دنبال داشته که رفع این مشکلات یکی از مهمترین عوامل پیشرفت بخشاوباما به دنبال بهبود روابط عربستان و ایران
ادعای روزنامه عربستانی اوباما به دنبال بهبود روابط عربستان و ایران این منبع افزود اوباما در دیدارش با شاهزاده متعب چند بار بر لزوم تلاش عربستان برای عادی سازی روابط خود با ایران تأکید کرد - اندازه متن به این مطلب امتیاز دهید 0 نظر ۰۳ ۰۹ ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۷راهکارهايي براي بهبود آينده شغلي |اخبار ایران و جهان
راهکارهايي براي بهبود آينده شغلي سعي کنيد به سرعت از اشتباهاتتان درس بگيريد و آن ها را به کار ببنديد در اين صورت خيلي سريعتر پيشرفت خواهيد کرد اصلي ترين اشتباه اين است که گمان کنيد هيچ ايراد و اشتباهي در کار شما وجود ندارد کد خبر ۴۵۳۴۴۲ تاریخ انتشار ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۵۱ - 29استفاده از ظرفیت حوزه هنری در گسترش روابط فرهنگی ایران و آذربایجان ضروری است -
ابراهیمی استفاده از ظرفیت حوزه هنری در گسترش روابط فرهنگی ایران و آذربایجان ضروری است تبریز – خبرگزاری مهر رایزن فرهنگی ایران در جمهوری آذربایجان بر لزوم استفاده از ظرفیت های حوزه هنری آذربایجان شرقی در جهت گسترش و تعمیق روابط فرهنگی دو کشور همسایه تاکید کرد به گزارش خبرنگار متقویت روابط ایران و جمهوری آذربایجان، زمینه نارضایتی بدخواهان را فراهم می کند
فرماندار خوی تقویت روابط ایران و جمهوری آذربایجان زمینه نارضایتی بدخواهان را فراهم می کند ارومیه - ایرنا - فرماندار خوی گفت تقویت روابط ایران و جمهوری آذربایجان زمینه نارضایتی کشورهای غربی و استعماری به عنوان بدخواهان دو کشور را فراهم می کند حسین سیوانی روز دوشنبه در نشست خبگردشگری زمینه ای برای توسعه روابط ایران و جمهوری آذربایجان است
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان غربی گردشگری زمینه ای برای توسعه روابط ایران و جمهوری آذربایجان است ارومیه - ایرنا - مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت فرصتهای جدید گردشگری زمینه ای برای توسعه روابط بین جمهوری آذربایجان و ایران است جلیل جباریاوباما بهبود روابط ایران و عربستان را خواستار شد
روزنامه سعوی مدعی شد اوباما بهبود روابط ایران و عربستان را خواستار شد یک روزنامه عربستانی ادعا کرد که رئیس جمهور آمریکا در دیدار با یک مقام سعودی وی را به عادی سازی روابط با ایران تشویق کرده است - اندازه متن به این مطلب امتیاز دهید 0 نظر ۰۲ ۰۹ ۱۳۹۳ - ۲۱ ۳۶زهار: مصر متمایل به بهبود روابط با حماس است/آماده تقویت روابط با ایران هستیم
چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۱ عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس تاکید کرد که مصر تمایل دارد روابط خود با این جنبش را که به سبب هجمه برخی رسانه های مغرض مصری علیه ملت و مقاومت فلسطین تا حدودی مخدوش شده بود بهبود و توسعه بخشد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سفیر کشورمان در ریاض بهبود روابط با همسایگان اولویت سیاست خارجی ایران است
سفیر کشورمان در ریاضبهبود روابط با همسایگان اولویت سیاست خارجی ایران استسفیر ایران در ریاض اولویت سیاست خارجی کشورمان را بهبود روابط با همسایگان برشمرد و بر اهمیت تحرک در روابط فیمابین و اتخاذ گامهای عملی در جهت توسعه و گسترش مناسبات در تمامی زمینهها تاکید کرد به گزارش گروه سیکشتی به بهبود روابط ایران و آمریکا کمک میکند
جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۱۷ سرمربی تیم کشتی باشگاهی تایتان کوری آمریکا با بیان اینکه کشتی تاثیر مهمی در بهبود روابط میان ایران و آمریکا دارد گفت از اینکه به عنوان اولین تیم امریکایی در پایتخت کشتی ایران مبارزه می کنیم احساس غرور داریم به گزارش خبرنگار کشتی خبرگزاری دانشجویان ایراناولویت ایران بهبود روابط با همسایگان است -
سفیر ایران در عربستان اولویت ایران بهبود روابط با همسایگان است سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان در دیدار با امیر ریاض بهبود روابط با همسایگان را اولویت ایران در سیاست خارجی اعلام کرد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه العهد حسین صادقی سفیر ایران در عربستان در جریان دیداولویت سیاست خارجی ایران بهبود روابط با همسایگان است /گروه های افراطی به دنبال ارائه چهره خشن از اسلام هستند
سفیر ایران در عربستان در دیدار با امیر ریاض اولویت سیاست خارجی ایران بهبود روابط با همسایگان است گروه های افراطی به دنبال ارائه چهره خشن از اسلام هستند تهران - ایرنا- سفیر ایران در عربستان در دیدار با امیر ریاض سیاست خارجی کشورمان را بهبود روابط با همسایگان برشمرد و بر ضرورتحجم روابط اقتصادی ایران و آذربایجان 500 میلیون دلار است -
حجم روابط اقتصادی ایران و آذربایجان 500 میلیون دلار است وزیر کار با اعلام اینکه سطح روابط اقتصادی فعلی ایران و آذربایجان 400 تا 500 میلیون دلار است گفت با توسعه همکاری ها این روابط گسترش می یابد به گزارش خبرگزاری مهر علی ربیعی در دیدار با معاون نخست وزیر و رئیس کمیته دولتی دتقویت روابط ایران و جمهوری آذربایجان، نارضایتی بدخواهان را فراهم می کند
فرماندار خوی تقویت روابط ایران و جمهوری آذربایجان نارضایتی بدخواهان را فراهم می کند ارومیه - ایرنا - فرماندار خوی گفت تقویت روابط ایران و جمهوری آذربایجان زمینه نارضایتی کشورهای غربی و استعماری به عنوان بدخواهان دو کشور را فراهم می کند حسین سیوانی روز دوشنبه در نشست خبری براهکارهای بهبود رتبه ایران در نماگر تجارت فرامرزی -
راهکارهای بهبود رتبه ایران در نماگر تجارت فرامرزی شناسه خبر 2433105 تاریخ مخابره یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۹ اقتصاد > سایر حوزه ها مرکز پژوهشهای مجلس وضعیت ایران در نماگر تجارت فرامرزی به عنوان یکی از شاخص های سهولت انجام کسب و کار را بررسی کرد به گزارش خبرگزاری مهر مرکز پژربیعی: سطح روابط اقتصادی ایران و آذربایجان باید افزایش یابد
ربیعی سطح روابط اقتصادی ایران و آذربایجان باید افزایش یابد تهران - ایرنا - وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت هم اکنون سطح روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان 400 تا 500 میلیون دلار است که این میزان می تواند با توسعه همکاری های بیشتر افزایش یابد به گزارش خبرنروابط آذربايجان و ايران با سيری صعودی توسعه می یابد -
آخوندوف در گفتگو با مهر روابط آذربايجان و ايران با سيری صعودی توسعه می یابد شناسهٔ خبر 2433235 دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۱ بین الملل > ایران در جهان سفیر جمهوری آذربایجان در تهران با اشاره به امضای 5 یادداشت تفاهم میان تهران و باکو دیدارها میان مقامات دو طرف را در راستای تحك-
گوناگون
پربازدیدترینها