واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توافقنامه انتقال محکومین بین ایران و مالزی امضا می شود کوالالامپور – ایرنا – معاون وزیر کشور مالزی روز چهارشنبه از اجرای قانون انتقال محکومین و امضای توافقنامه با برخی کشورها از جمله ایران برای انتقال محکومین بین دو کشور تا پیش از پایان نیمه نخست سال آینده میلادی خبر داد.
به گزارش ایرنا، "وان جنیدی تونکو جعفر" معاون وزیر کشور مالزی پس از نشستی با روسای زندان های مالزی در شهر پوتراجایا به خبرنگاران گفت که از زمان تصویب قانون انتقال محکومین و زندانی ها در سال 2012 میلادی تاکنون 9 کشور تمایل خود را برای امضای توافقنامه انتقال محکومین اعلام کرده اند.
وی ایران، لتونی، بلغارستان، جمهوری آذربایجان، فیلیپین، رومانی، ترکیه، عربستان سعودی و کره جنوبی را 9 کشوری معرفی کرد که خواستار امضای توافقنامه انتقال محکومین شده اند.
معاون وزیر کشور مالزی با اشاره به این که قانون زندان های این کشور نیازمند چند اصلاحیه و گفت وگو در پارلمان است، تصریح کرد: ما مطمئن هستیم این اصلاحات با موافقت اکثریت نمایندگان پارلمان انجام می شود.
وی گفت که پس از تصویب و امضای اصلاحات انجام شده قانون زندان ها به وسیله پادشاه مالزی، سازمان زندان ها در خصوص پیش نویس توافقنامه انتقال محکومین گفت وگو می کند و در نهایت اجرایی شدن این قانون نیازمند گذشت زمان است.
وان جنیدی جعفر خاطر نشان کرد که توافقنامه انتقال محکومین تنها با کشورهایی امضا می شود که قانون آنها شبیه مالزی باشد.
به گفته وی، قانون زندان های حدود 100 کشور با قانون مالزی مشابه است.
معاون وزیر کشور مالزی اعلام کرد که در حال حاضر حدود دو هزار زندانی خارجی پشت میله های زندان های مالزی بسر می برند که شرایط انتقال به کشورشان را دارند و زندانیان مالزیایی نیز در کشورهای خارجی حدود یکهزار و 700 نفر است.
این مقام ارشد مالزی در ادامه گفت که زندانیان برای انتقال نیازمند شرایطی از قبیل باقی ماندن دوره حبس بیش از شش ماه، پایان دادگاه تجدیدنظر و نداشتن حکم اعدام هستند.
پارلمان مالزی روز چهارشنبه هفته گذشته با اصلاح یکی از قوانین پست معاون کمیساریایی کل زندان ها و روسای ایالتی زندان ها را ایجاد کرد و روش انتقال زندانیان خارجی را اصلاح کرد.
توافقنامه انتقال محکومین بین ایران و مالزی روز گذشته نیز در دیدار یک هیات از کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با خانم "دوریس سوفیا برودی" معاون مجلس سنای مالزی و "شهیدان کاظم" وزیر در دفترنخست وزیر این کشور جنوب شرق آسیا مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
هیات پارلمانی ایران اعلام آمادگی کرد پس از نهایی و امضاء شدن موافقتنامه انتقال محکومین بین ایران و مالزی، در انجام مراحل تصویب آن در مجلس شورای اسلامی، مساعدت و تسریع کند.
هم اکنون بیش از 220 زندانی ایرانی در 12 زندان مالزی بسر می برند.
متوسط سنی ایرانیان زندانی در مالزی حدود 35 سال است و بیشتر آنان در دام باندهای قاچاق مواد مخدر گرفتار شده اند که ردی از خود برجای نمی گذارند.
آساق**241**1611
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]