تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860292259
![نمایش مجدد: سیاسی کاری باید از علم جدا شود |اخبار ایران و جهان refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
سیاسی کاری باید از علم جدا شود |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سیاسی کاری باید از علم جدا شود
رئیس جمهور به توسعه فناوری توجه دارد ولی این توجه در ظرف زمانی خودش ارزشمند است چرا که اگر این سند در ظرف زمانی خودش تهیه و اجرایی شود می تواند خود را نشان دهد اما ما در این حوزه دچار مشکل هستیم.
کد خبر: ۴۵۴۶۹۱
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۱ - 03 December 2014
![](http://cdn.tabnak.ir/files/fa/news/1393/9/12/448590_604.jpg)
رئیس جهاد دانشگاهی با تشریح بسیاری از موانع بر سر راه پیشرفت تأکید کرد که سیاسی کاری باید از علم و برنامه ریزی برای پیشرفت کشور جدا شود تا با هر تغییر مدیریتی در سطح کلان برنامه های پیشرفت تغییر نکند.
به گزارش مهر، حمیدرضا طیبی - عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران است و در حال حاضر مسئولیت جهاد دانشگاهی را بر عهده دارد. وی در نشستی که در خبرگزاری مهر داشت، مشکلات و موانع بر سر راه پیشرفت کشور، راهکارهای اساسی برای حل این مشکلات و جایگاه جهاد دانشگاهی در نقشه جامع علمی کشور را بررسی کرد. مشروح مصاحبه در ادامه می آید؛
* به نظر شما اساسی ترین مشکلات در مسیر پیشرفت کشور چیست؟
ما در حوزه پیشرفت کشور دچار مشکل برنامه ریزی هستیم و این برنامه ریزی باید با دقت بیشتری انجام گیرد. چرا که پیشرفت، حاصل توسعه فرهنگی به عنوان کار زیر ساختی است و بعد از توسعه فرهنگی توسعه علمی و فناورانه، توسعه اجتماعی و توسعه سیاسی می تواند پیشرفت را برای کشور فراهم سازد. پیشرفت در گرو این 4 عامل به همراه توسعه ساختاری و فیزیکی اتفاق می افتد.
* اولین قدمها را در این مسیر باید چگونه بر داریم؟
اولین قدم برای برنامه ریزی پیشرفت، مشخص کردن دکترین توسعه است که مقام معظم رهبری "الگوی اسلامی پیشرفت" را مطرح کرده اند. باید با تاکید در اسلامیت نظام، قدم اول در پیشرفت کشور را برداریم. توقع من از الگوی اسلامی پیشرفت یا دکترین توسعه به اسلامیت این است که به نظامی تاکید داشته باشیم و در احکام سریعا به اجماع برسیم. دومین گام برای پیشرفت کشور، جمهوریت است. هزینه پذیرش گفتمان مخالف باید در چارچوب نظام اسلامی باشد که این جمهوریت ما را نشان می دهد. تعامل ما با دنیا سومین مرحله پیشرفت است چرا که ما حرف نویی در دنیا داریم و نمی توانیم از امکانات دنیا استفاده نکنیم. نتیجتا باید سناریوی تعامل ما با دنیا مشخص شود.
ما وقتی سند چشم انداز را نوشتیم، حتما باید نقشه توسعه علمی فناورانه، نقشه توسعه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را نوشته باشیم و بعد از آن نقشه های بخشی را مشخص کنیم. خوشبختانه نقشه جامع علمی کشور تهیه شده و نقشه توسعه فرهنگی نیز مورد تشویق قرار گرفته است.
* اولویتهای جهاد دانشگاهی در مسیر توسعه و پیشرفت کشور چیست؟
اولویت های جهاد دانشگاهی زیرساخت اقتصاد دانش بنیان و جامعه متکی بر تولید است. اگر صنعت نفت، گاز، پتروشیمی مهمترین صنایع ما به شمار می رود، پس باید با دانش فنی و تجهیزات خود از این صنایع بهره برداری کنیم. باید استراتژی های توسعه در صنایع مهمی از جمله صنعت نفت نوشته شود. همچنین سند توسعه فناوری در حوزه های کانی های فلزی و غیر فلزی، زیست فناوری، در حوزه امنیت غذایی، هوا و فضا نوشته شود که این سندها به همراه اسناد بخش های دیگر به عنوان ورودی برنامه توسعه 5 ساله می توانند باشند.
* در حال حاضر نقشه جامع علمی کشور تهیه شده است و بسیاری از این اسناد در نقشه تدوین شده. فکر می کنید هنوز در این زمینه مشکلاتی داریم؟
ما در این حوزه ها دچار مشکل هستیم و با وجود اینکه نقشه جامع علمی کشور را نوشتیم اما اسناد بخشی که زیر ساخت توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور هستند، هنوز تهیه نشده اند. البته برخی از بخش ها مانند هوا، فضا و زیست فناوری، سند توسعه فناوری شان تهیه شده اما مشکل اصلی این است که سند توسعه فناوری باید در تعامل با دولت در قالب برنامه توسعه اجرایی شوند.
* راه حل اجرایی شدن اسناد نقشه جامع علمی را در چه می بینید؟
باید تعاملی قوی بین شورای عالی انقلاب فرهنگی و دولت برقرار شود. شورا از سوی رهبری به عنوان سیاستگذار حوزه فرهنگ، علم و فناوری تعیین شده که باید با دولت تعامل قوی داشته باشد. تا زمانی که سندی تدوین می شود، برنامه اجرایی آن نیز مشخص شود. در این تعامل باید شورای عالی انقلاب فرهنگی حرفهای خود را بدون رودربایستی به دولت بزند و در مقابل دولت هم خواسته های خود را با شورا مطرح کند تا در نهایت به مرحله اجرایی و توسعه فناوری برسیم.
رئیس جمهور به توسعه فناوری توجه دارد ولی این توجه در ظرف زمانی خودش ارزشمند است چرا که اگر این سند در ظرف زمانی خودش تهیه و اجرایی شود می تواند خود را نشان دهد اما ما در این حوزه دچار مشکل هستیم. دولت باید بپذیرد که برنامه ریزی عالی پیشرفت در خارج از بدنه دولت و البته با حضور دولت انجام پذیر است و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز باید به صورت صریح با دولت در خصوص پیشرفت کشور صحبت کند.
در سایر نظامهای برنامه ریزی در کشورهای دنیا، شورایی از نخبگان زیر نظر شورای اول کشور تشکیل می شود که سیاست گذاری عالی توسعه را انجام می دهند و بر آن نظارت می کنند. در این شورا به گونه ای برنامه ریزی می شود که با هر تغییری (تغییر وزیر، مدیر، دولت، مجلس و ...) برنامه پیشرفت کشور تغییر نکند. مشکل ما این است که مرز سیاست گذاری عالی را به خوبی مشخص نکرده ایم. تعدد سیاست گذاران و ارتباطات آنها با حوزه های اجرایی از مشکلات ما به شمار می رود. یکی دیگر از مشکلات در کشور این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی این نقش مهم را در توسعه فرهنگ و توسعه علمی فناورانه مشخص کند. همچنین باید برای آن به صورت کامل وقت بگذارند. همچنین باید افرادی که وقت بیشتری برای علم و پیشرفت دارند در جلسات حضور داشته باشند نه اینکه افرادی که مشاغل سنگین دارند و تنها هر دو هفته یک بار گرد هم می آیند و برای برنامه ریزی پیشرفت کشور وقت می گذارند. جلساتی که در این خصوص گذاشته می شود به تعویق می افتند و این موضوع کفایت نمی کند. باید تعداد جلسات و همچنین تعداد شورای کمیته های تخصصی افزایش پیدا کنند. ما با توسعه صنعت حمل و نقل ریلی روبرو هستیم لذا باید برای توسعه حمل و نقل ریلی برنامه ریزی کنیم تا انتقال تکنولوژی صورت گیرد. همچنین با این تفاسیر حجم اشتغال در کشور و گردش اقتصادی افزایش پیدا می کند که در این صورت می توانیم به کشورها این صنعت را صادر کنیم. مثال دیگر، کارخانه های فولاد هستند. اکنون در حال تاسیس 7 کارخانه فولاد هستیم ولی چرا باید 7 بار دانش فنی را در این زمینه خریداری کنیم در صورتی که بارها این دانش فنی خریداری شده است؟ توقع ما از نقشه جامع علمی کشور این است که اسناد سریعا تدوین و راهکارهای اجرایی آن مشخص شود.
*در صحبتهایتان به نقشه جامع علمی کشور اشاره کردید. جایگاه جهاد دانشگاهی در این عرصه چیست؟
یکی از وظایف شورای راهبردی تعیین ماموریت برای جهاد دانشگاهی است که در حوزه توسعه تکنولوژی باید به صورت ماموریت محوری کار کنیم. مقام معظم رهبری تاکید دارند که جهاد دانشگاهی نقش خود را در اجرایی شدن نقشه جامع علمی کشور مشخص کند جهاد دانشگاهی نقش خود را در اجرایی شدن نقشه جامع علمی کشور مشخص و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کرده اما هنوز به تصمیم جدی نرسیده ایم که این تصمیم گیری به عهده معاونت علمی گذاشته شده است تا با مذاکره با دولت به نتیجه نهایی برسد.
ما استراتژی های ثابتی در کشور نداریم. باید سیاسی کاری را از حوزه های علمی جدا کنیم و تعامل با دولت به صورتی باشد که سیاست گذاری و نظارت در اجرا وجود داشته باشد. برای پژوهش بودجه محدودی داریم لذا برای ایجاد شرکت های دانش بنیان باید یک متولی وجود داشته باشد که این متولی می تواند معاونت علمی یا وزارت صنایع و معادن و یا هر دو با هم باشند تا محصولات این شرکت ها خریداری شود. بودجه جهاد دانشگاهی نیز باید در اختیار خودش باشد تا بتواند به درستی تصمیم گیری کند. همچنین باید ساختاری در کشور باشد تا به تولید فناوری و در نهایت به انتقال دانش فنی به کشورهای دیگر برسیم و از محصولات علمی فناورانه حداکثر بهره را ببریم.
* شما در جهاد برای این تولید فناوری چه برنامه هایی دارید؟
در دوره جدید جهاد به پیاده سازی سه استراتژی پرداخته ایم. باید خودمان دنبال کارفرما و دولت باشیم تا بودجه ای به ما اختصاص یابد و در مقابل ما نیز توانمندی خود را ارائه کنیم که اینها در قالب برنامه پنجم توسعه متمرکز شده اند. باید از طریق صحبت با دولت، مجلس و سایر وزارتخانه ها برای اجرایی شدن توسعه واحدهای توانمند، بودجهای به آنها اختصاص پیدا کند تا به اجرایی شدن طرح ها برسیم. همچنین باید با واحدهای توانمندی که پیشرفتی نداشته اند در تعامل باشیم که در این خصوص برنامه ها نوشته شده و فقط به دنبال تامین منابع هستیم تا این طرح ها را در قالب قراردادهای حرفه ای اجرایی کنیم. جهاد دانشگاهی می تواند در برخی از پروژه های تکرار پذیر کشور نقش داشته باشد و انتقال تکنولوژی آنها را انجام دهد.
به عنوان مثال باید سازمانی در کشور متولی در امر آب شیرین کن و حمل و نقل ریلی شود تا مهمترین امتیاز انتقال دانش را در کشور داشته باشند. جهاد دانشگاهی می تواند به صورت ماموریت محوری چند مسئولیت را برعهده گیرد و در نهایت هم متعهد به حل آن تا مرحله تجاری سازی باشد. اگر سازمانی ایجاد شود تا در آن پژوهشگران به پژوهش و تحقیقات در آن بپردازند می توان به پیشرفت رسید که جهاد دانشگاهی می تواند این مسئولیت را برعهده گیرد و در حوزه های سرطان، زیست فناوری، کشت بافت، تولید داروهای حوزه های منتخب، کشاورزی، صنعت چای، آب شیرین کن و علوم انسانی چنین سازمانی را ایجاد کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
در دانشگاه باید گفتمان سیاسی علمی مطرح شود |اخبار ایران و جهان
در دانشگاه باید گفتمان سیاسی علمی مطرح شود کد خبر ۴۵۴۱۸۹ تاریخ انتشار ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۹ - 01 December 2014 نماینده پیشین مجلس گفت از وزیر علوم انتظار میرود در عزل و نصبها براساس شایستهسالاری و نگاه نخبهپروری عمل کند و به فضای علمی احترام بگذارد به گزارش خبرگزاری خانه ملتواکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس |اخبار ایران و جهان
واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس کد خبر ۴۵۳۶۹۸ تاریخ انتشار ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۴ ۰۴ - 30 November 2014 سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به بیانیه صد و سی و سومین اجلاس وزاری خارجه شورای همکاری خلیج فارس جزایر ابوموسی تنب بزرگ و تنب کوچک را بخش جدایی ناپذیر سرزمین ایرارابطه ی بیکاری با کاهش جمعیت |اخبار ایران و جهان
رابطه ی بیکاری با کاهش جمعیت معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت نبود اشتغال و افزایش طلاق سبب کاهش جمعیت است کد خبر ۴۵۱۵۵۴ تاریخ انتشار ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲ ۱۷ - 22 November 2014 معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت نبود اشتغالدنبال فضاي كاري سالم برويم نه حذف زنان |اخبار ایران و جهان
دنبال فضاي كاري سالم برويم نه حذف زنان در قانون مجازات اسلامي كه در سال ٩٢ براي اجرا نهايي و ابلاغ شد اشاره دارد به بحث افساد في الارض با شرايطي كه براي اين عمل مجرمانه از نظر عنصر مادي معنوي و قانوني قايل هستيم به نظر ميرسد به راحتي قابل تطبيق است کد خبر ۴۵۱۹۶۶ تاریخ انتشارمنظور از توافق کلی سیاسی در مذاکرات هستهای چیست؟ |اخبار ایران و جهان
منظور از توافق کلی سیاسی در مذاکرات هستهای چیست یک روز مانده به پایان مهلت تعیین شده برای رسیدن به توافق جامع هستهای و در حالی که رسیدن به توافق جامع توافق بر سر چارچوب آن و یا تمدید مذاکرات گزینههای مطرح برای مذاکرات اعلام میشد اکنون محتملترین نتیجه رایزنیهای فشرده یک سدانش آموز بروجردی معلم خود را با چاقو کشت |اخبار ایران و جهان
دانش آموز بروجردی معلم خود را با چاقو کشت فرمانده انتظامی لرستان گفت معلم بروجردی که در یکی از دبیرستانهای این شهرستان توسط دانشآموز سال اول متوسطه با ضربه چاقو مجروح شده بود فوت کرد کد خبر ۴۵۱۷۶۵ تاریخ انتشار ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۶ - 23 November 2014 فرمانده انتظامی لرستان گکمکاریهای فدراسیون و بار سنگینی که «بهداد» به دوش میکشد |اخبار ایران و جهان
کمکاریهای فدراسیون و بار سنگینی که بهداد به دوش میکشد بیشک حسین رضازاده اگر سر خود را کمی خلوتتر کند و از جلسات مختلف شورای شهرش بزند میتواند از همین ارتباطاتی که در این مدت فقط از طریق همین شورا کسب کرده اسپانسرهای فراوانی را به لیگ وزنهبرداری وارد کند و علاوه بر روحیهسیاسی: حکم مدیرعاملیام باید به تایید وزیر میرسید |اخبار ایران و جهان
سیاسی حکم مدیرعاملیام باید به تایید وزیر میرسید کد خبر ۴۵۲۵۱۷ تاریخ انتشار ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۲ - 25 November 2014 مدیرعامل جدید باشگاه پرسپولیس میگوید باید حکمش به تایید وزیر ورزش و جوانان میرسید حمیدرضا سیاسی در گفتوگو با ایسنا درباره انتخابش به عنوان مدیرعامل باشگاه پرسیاسی: آقای گل آلبانی به تمرینات ما میآید |اخبار ایران و جهان
سیاسی آقای گل آلبانی به تمرینات ما میآید کد خبر ۴۵۴۴۲۷ تاریخ انتشار ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۴ - 02 December 2014 مدیرعامل باشگاه پرسپولیس از حضور یک مهاجم خارجی که موفق شده در آلبانی آقای گل شود در تمرینات سرخپوشان تهرانی خبر داد حمیدرضا سیاسی در گفتوگو با تسنیم با اعلام منتفی شداولین دیدار پوتین با معلم از زمان بحران سوریه |اخبار ایران و جهان
اولین دیدار پوتین با معلم از زمان بحران سوریه رییسجمهوری روسیه برای اولین بار از زمان آغاز درگیریها در سوریه با ولید معلم دیدار کرد کد خبر ۴۵۳۰۵۴ تاریخ انتشار ۰۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۳ - 27 November 2014 رییسجمهوری روسیه برای اولین بار از زمان آغاز درگیریها در سوریه با ولید معلمهافبک استقلال خواهان جدایی از جمع آبیپوشان شد |اخبار ایران و جهان
هافبک استقلال خواهان جدایی از جمع آبیپوشان شد کد خبر ۴۵۲۸۵۱ تاریخ انتشار ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۳ - 26 November 2014 هافبک تیم فوتبال استقلال خواهان جدایی از جمع آبیپوشان شد به گزارش فارس پژمان نوری هافبک تیم استقلال بعد از پایان بازی با پرسپولیس در گفت و گویی که با سرمربی استقلاجدال صدرنشینها در رشت |اخبار ایران و جهان
جدال صدرنشینها در رشت کد خبر ۴۵۰۵۹۳ تاریخ انتشار ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۲ - 19 November 2014 دو تیم صدرنشین حفاری اهواز و سپیدرود رشت در هفته نهم لیگ برتر فوتسال رودرروی هم قرار خواهند گرفت به گزارش خبرگزاری فارس هفته نهم لیگ برتر فوتسال بانوان روز جمعه در شهرهای مختلف پیگیری خوادرخشش دانشوران ایرانی در کهکشان علم |اخبار ایران و جهان
درخشش دانشوران ایرانی در کهکشان علم پروفسور علی خادم حسینی استاد ایرانی دانشگاه هاروارد اواسط مهر ماه به عنوان برنده جایزه محقق جوان شاخه مهندسی و علوم نانو مؤسسه مهندسی شیمی امریکا در سال 2014 انتخاب شد کد خبر ۴۵۱۶۰۲ تاریخ انتشار ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۶ - 23 November 2014 امسال سنامه سرگشادۀ علمای عرب به سرکرده داعش |اخبار ایران و جهان
نامه سرگشادۀ علمای عرب به سرکرده داعش بیش از 126 روحانی پژوهشگر و فقیه مسلمان با ارسال نامهای به سرکرده گروهک تروریستی داعش از تفسیر به رأی آیات قرآن مطابق با منافع این گروه انتقاد کردند کد خبر ۴۵۲۹۷۳ تاریخ انتشار ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۵۰ - 26 November 2014 بیش از 126 روحسیاسی: زورشان به پرسپولیس میرسد |اخبار ایران و جهان
سیاسی زورشان به پرسپولیس میرسد کد خبر ۴۵۳۹۴۴ تاریخ انتشار ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۴ - 30 November 2014 حمیدرضا سیاسی مدیرعامل باشگاه پرسپولیس نسبت به اعلام آرای کمیته انضباطی در مورد اتفاقات دربی ۷۹ واکنش نشان داد حمیدرضا سیاسی در گفتوگو با تسنیم در واکنش به اعلام آرای کمیته انضدولت راهکاری برای اشتغال جوانان تحصیلکرده بیکار بیاندیشد |اخبار ایران و جهان
دولت راهکاری برای اشتغال جوانان تحصیلکرده بیکار بیاندیشد کد خبر ۴۵۲۹۰۹ تاریخ انتشار ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۴ - 26 November 2014 نایبرئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه بیکاری جوانان تحصیلکرده در حوزه انتخابیهام دغدغه اصلی مردم و اینجانب است از دولت خواست راهکاری برایاخراج کارمندان به دلیل همکاری با هیأت مجلس |اخبار ایران و جهان
اخراج کارمندان به دلیل همکاری با هیأت مجلس رئیس هیأت تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت صنعت معدن و تجارت در مجلس اعلام کرد کارمندان این وزارتخانه به دلیل همکاری با هیأت تحقیق و تفحص اخراج شدند کد خبر ۴۵۲۰۲۶ تاریخ انتشار ۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۹ - 24 November 2014 رئیس هیأت تحقیق و تفحص-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها