واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جمشيدي: احمدينژاد 2 ساعت براي سران قوا وقت بگذارد
سخنگوي قوه قضائيه تصريح كرد: اقدام رئيسجمهور در جلسه با دانشجويان كار پسنديدهاي است، اما اميدواريم با همين اهتمام جلسه سران سه قوه را برگزار كند و دو سه ساعتي براي جلسه سران سه قوه وقت بگذارد.
سخنگوي قوه قضائيه از اختصاص صندوقي در وزارت دادگستري براي حمايت از كساني كه قربانيان جرم هستند به خصوص در جرايم عمدي كه منجر به از كار افتادگي ميشود، خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر عليرضا جمشيدي در نشست هفتگي در جمع خبرنگاران به تصويب لايحه اصلاح تشكيلات قضايي در قوه قضائيه اشاره كرد و گفت: در اين هفته لايحهاي در 80 ماده كه شامل دادگاهها و دادسراها، در قوه قضائيه به تصويب نهايي رسيد و براي طي مراحل قانوني به مجلس ارجاع شد.
وي افزايش انسجام و كارايي تشكيلات قضايي، كاهش اطاله دادرسي، تراكم پروندهها، افزايش استحكام آراي قضايي و رفع خلاهاي قانوني را از اهداف اين لايحه بر شمرد.
سخنگوي قوه قضائيه خاطرنشان كرد: در اين لايحه ايجاد واحد بررسي در دادگاههاي حقوقي، ايجاد دادگاههاي تجاري با حضور تجار، توسعه تعدد قاضي، تشكيل دادگاه جنايي در حوزههاي قضايي شهرستانها، حضور هيأت منصفه در جرايم مهم كه مجازات آن اعدام و قصاص نفس است، تخصصي شدن دادسراها و دادگاهها، سخت كردن شرايط پذيرش قضات و زمان بندي كردن براي رسيدگي به پروندهها، پيش بيني شده است.
جمشيدي همچنين به لايحه حمايت از بزهديدگان اشاره كرد و گفت: در اين لايحه اختصاص صندوقي در وزارت دادگستري براي كساني كه قربانيان جرم هستند به خصوص در جرايم عمدي كه منجر به از كار افتادگي ميشود، پيش بيني شده است.
وي تصريح كرد: اين لايحه نيز در قوه قضائيه نهايي شده و جهت تصويب نهايي به مجلس شوراي اسلامي ارجاع شده است.
سخنگوي قوه قضائيه همچنين به لايحه جرم سياسي و انتقادهاي مطرح شده در ارتباط با اين لايحه اشاره كرد و گفت: بر اساس قانون اساسي موظف هستيم جرم سياسي را تعريف و مصاديق آن را مشخص كنيم كه در اينجا بايد بگوييم ضمن احترام به تمامي نظرات حقوقدانان از صاحب نظران امر دعوت ميكنيم در يك نشست علمي مناظرهاي انجام شود تا اين لايحه را مفصل مورد بحث و بررسي قرار دهيم.
جمشيدي گفت: طي دورههاي مختلف لايحه جرم سياسي مورد بحثهايي بسياري قرار گرفته اما به نتايج نهايي نرسيده است. كاري كه در اين لايحه انجام دادهايم اين است كه مصاديق را بصورت عيني آورديم تا جرم سياسي از ساير جرايم تفكيك شود و رفتارهاي مجرمانه را در آن بر شمرديم.
وي در ارتباط با اينكه مصاديق عمل دانشجويان نيز جرم سياسي محسوب ميشود يا خير، گفت: با توجه به اينكه جرم سياسي را تاكنون در قوانين نداشته ايم بنابراين مصاديق جرم سياسي بايد تعريف شود تا مشخص گردد كه عمل دانشجويان سياسي است يا خير كه اين امر با تصويب قانون مشخص خواهد شد.
وي گفت: ايراد ديگري در ارتباط با محدود كردن آزاديها بر اساس اين لايحه مطرح شده كه بايد گفت اين لايحه آزادي را محدود نميكند.
سخنگوي قوه قضائيه تاكيد كرد: اين لايحه بسيار جامع و دقيق خواهد شد البته از نظر منتقدان نيز استفاده خواهيم كرد.
خبرنگاري در ارتباط با ادامه اجراي طرح افزايش امنيت اجتماعي كه مختص به رسيدگي به شركتهاي خصوصي است پرسيد كه جمشيدي در پاسخ گفت: شركتهاي خصوصي امكان عمومي محسوب نميشوند بنابراين مفهوم جرم مشهود را در شركتهاي خصوصي نداريم .
وي تصريح كرد: اگر جرمي گزارش شود بر اساس دستور قاضي پليس ميتواند وارد عمل شود.
سخنگوي قوه قضائيه همچنين در ارتباط با راي ديوان عدالت اداري در خصوص افزايش پلكاني حقوق كاركنان دولت، گفت: آنچه مهم است فرهنگ قانونمداري به جاي قانون گريزي است و بايد گفت راي قضات به عنوان آخرين مرجعي كه اين حق بر اساس قانون داده شده به خصوص در ارتباط با تصميمات دولت، بايد فصل الخطاب باشد.
جمشيدي تصريح كرد: در اين مورد از معاون حقوقي رئيس جمهور دعوت شد تا در جلسه هيئت عمومي شركت كند اما متاسفانه ايشان در اين جلسه شركت نكردند.
وي گفت: به جاي اينكه بعد از صدور راي توضيحاتي را ارائه كنيم و مطلبي را در انظار مردم اعلام شود، بايد در جايگاه خود آن مسئله را مطرح نمود.
سخنگوي قوه قضائيه گفت: اميدواريم رويه قانونمداري در كشور ما جا افتاده شود و همه موظف در اطاعت از قانون و راي قاضي خود رامكلف بدانيم .
خبرنگاري در ارتباط با مسائل مطرح شده در خصوص دانشگاه آزاد سئوال كرد و جمشيدي گفت: اگر گزارشي از شيوه اداره و عملكرد مسئولان دانشگاه آزاد و يا هر دانشگاه ديگري ارائه شود طبعا سيستمهاي نظارتي و قضايي ميتوانند وارد عمل گردند.
وي تصريح كرد: اگر شكايت به صورت عام باشد مدعي العموم ميتواند وارد عمل شود و اگر بر اساس شكايت افراد باشد اين امر نيز مورد پيگيري قرار خواهد گرفت.
سخنگوي قوه قضائيه گفت: شكايتي در ارتباط با دانشگاه آزاد مطرح شده كه در مراحل اوليه است و بايد رسيدگي به آن ادامه پيدا كند.
خبرنگاري در خصوص اظهارات سليمي نمين در مورد رئيس دانشگاه آزاد پرسيد كه وي گفت: پيشنهاد ما به آقاي سليمي نمين اين است كه اگر مستنداتي دارند قبل از افشا در اختيار دادستان جهت رسيدگي قرار دهند.
جمشيدي درخصوص مسئله تحقيق و تفحص مجلس از قوه قضائيه، گفت: تحقيق و تفحص حق مجلس است و ما نيز مكلف هستيم به سئوالات آنان پاسخ دهيم كه اين امر انجام شده است.
وي تصريح كرد: منتظر هستيم گزارش تحقيق و تفحص قرائت شود تا پاسخ لازم را ارائه كنيم .
سخنگوي قوه قضائيه در ارتباط با وضعيت جسماني عماد الدين باقي، گفت: بر اساس گزارش زندانها عماد الدين باقي با خانواده ملاقات داشته و پيش از اين نيز دو ماه در مرخصي استعلاجي در بيمارستان خارج از زندان به سر ميبرده است.
جمشيدي گفت: اگر وضعيت جسماني آن به گونهاي نامناسب باشد مجدد به آن مرخصي استعلاجي داده خواهد شد.
خبرنگاري در خصوص برگزاري جلسهاي با حضور دانشجويان و رئيس جمهور و همچنين برگزاري چنين جلسهاي با حضور رئيس قوه قضائيه پرسيد كه وي در پاسخ گفت: ماهيت كار قضايي متفاوت است آنچه در بحث رسيدگي قضايي مهم است رسيدگي به موقع و سريع در بحث جرايم اقتصادي است كه در نشستهاي دانشجويي قابل بيان نيست. بيان چنين موضوعاتي جز در محكمه علني قابل مطرح نشدن نيست.
سخنگوي قوه قضائيه تصريح كرد: اقدام رئيسجمهور در جلسه با دانشجويان كار پسنديدهاي است، اما اميدواريم با همين اهتمام جلسه سران سه قوه را برگزار كند و دو سه ساعتي براي جلسه سران سه قوه وقت بگذارد.
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]