واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
در جمع خبرنگاران؛
محسنی اژه ای: در مورد اسیدپاشی قانون شفافی نداریم
معاون اول قوه قضاییه گفت: ما در این زمینه در حال حاضر قانون خیلی شفافی نداریم که اسیدپاش را میتوان به عنوان مفسد فیالارض یا محارب اعدام کرد یا خیر.
به گزارش جام نیوز به نقل از فارس، در ادامه هفتاد و سومین نشست خبری قوه قضاییه خبرنگاری خطاب به محسنی اژهای گفت: آبان ماه سال 91 یک زورگیری اتفاق افتاد که فیلم آن هم منتشر شد و منجر به اعدام دو فرد زورگیر شد و پس از آن آیتالله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در جلسات مسئولان عالی قضایی و در سفری که به استان گلستان داشتند در مورد سلاح سرد و بحث اخافه الناس اظهار کردند که وقتی عملی باعث رعب و وحشت مردم میشود قضات میتوانند آن را در حکم اخافهالناس بگیرند و برای متهم حکم محارب صادر کنند.
این خبرنگار ادامه داد: 2 سال از این اتفاق گذشته و ما امروز شاهدیم که عدهای با اسیدپاشی که دیگر فرقی هم بین زن و مرد ندارد موجب ترس و وحشت مردم شده اند به طوریکه مردم با نگرانی در خیابان راه میروند حالا به نظر شما که معاون اول قوه قضاییه و یک فرد حقوقی هستید آیا در مورد اسیدپاشی هم اخافهالناس و محاربه معنا پیدا میکند یا خیر؟
اژهای در پاسخ گفت: آنچه که آیتالله آملی لاریجانی مطرح کردند این بود که اگر چنانچه کسی چه با سلاح سرد و چه با سلاح گرم اقدامی کند که موجب ترس و وحشت بین مردم شود حکمش محارب است و به عنوان محارب اعدام میشود.
معاون اول دستگاهی قضایی تصریح کرد: فرقی ندارد که سلاح سرد باشد همچون قمه یا چاقو و یا اینکه سلاح گرم باشد مثل اسلحه، در هر صورت فرد محارب است.
سخنگوی دستگاه قضایی تاکید کرد: در مورد اسیدپاشی نقطه نظرات مختلف است، اولین اسیدپاشی در ایران در سال 1334 رخ داد و اولین قانون در مورد اولین پاشی هم در سال 1337 تدوین شد، در آن زمان در قانون پیشبینی شده بود که اگر کسی اسیدپاشی کرد و موجب کشتهشدن فردی شد، فرد اسیدپاش اعدام میشود و اگر چنانچه موجب صدمه بدنی به او شد اما منجر به مرگ نشد برایش حبس با درجات مختلف در نظر گرفته میشود.
حجتالاسلام محسنی اژهای ادامه داد: ما آن موقع قانون قصاص نداشتیم اما بعد از انقلاب قانون قصاص تدوین شد که براساس آن اگر کسی با اسید یا هر وسیلهای دیگر فردی را بکشد قصاص نفس دارد حتی اگر با قصد کشتن یک مشت هم بزند و آن طرف بمیرد قابل قصاص است اما اگر چنانچه باعث مرگ او نشد و موجب صدمه بدنی شد طبق قانون فعلی متهم قصاص عضو میشود به این معنا که اگر با اسید چشم کسی را کور کرد طرف میتواند قصاص چشم کند یا اینکه دیه بگیرد.
سخنگوی قوه قضاییه با تاکید بر اینکه از باب جنبه عمومی جرم هم قاضی میتواند مجازات دیگری در نظر بگیرد، گفت: غیر از این نظریه دو نظریه دیگر هم وجود دارد، برخی میگویند تکرار اسیدپاشی به طوریکه باعث وحشت مردم بشود و اگر کسی عمداً با اسیدپاشی موجبات ترس مردم را فراهم کند محارب و حکمش اعدام است و فرقی بین وسیلهای که موجب ترس و وحشت میشود نیست اما این فتوای همه علما و نظر همه حقوقدانها نیست.
اژهای گفت: برخی دیگر میگویند به عنوان محارب نه اما اگر کسی باشد اقدامی از طریق اسیدپاشی انجام شود که موجب فساد در جامعه شود مفسد فیالارض است و باید اعدام شود.
معاون اول قوه قضاییه گفت: ما در این زمینه در حال حاضر قانون خیلی شفافی نداریم که اسیدپاش را میتوان به عنوان مفسد فیالارض یا محارب اعدام کرد یا خیر ، البته فکر میکنم در ماده 628 قانون مجازات اسلامی عبارتی دارد که از آن عبارت استفاده میکنند و میگویند شامل اسیدپاشی میشود و میتوان متهم را اعدام کرد.
اژهای خاطرنشان کرد: اگر کسانی قائل به همین ماده قانون مجازات اسلامی باشند میتوانند اعدام کنند اگر نه مشکل میشود، در هر صورت اختلاف نظر وجود دارد و آن اختلاف این است آیا اسید میتواند سلاح باشد یا خیر. 29
۱۲/۰۹/۱۳۹۳ - ۰۷:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]