واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۲:۲۲ب.ظ)
يک سوم شهرک هاي صنعتي ايلام غيرفعال هستند معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت صنايع و معادن استان ايلام گفت: 21 شهرک صنعتي در کل استان وجود دارد و از اين تعداد 7 واحد غيرفعال بوده که 14 واحد فعال از 100 درصد ظرفيت خود استفاده نميکنند.
به گزارش خبرگزاري موج، جميل شوهاني با اشاره به ظرفيتهاي اقتصادي اين شهرستان مرزي گفت: عوامل متعددي در توسعه همهجانبه نقش دارند که از جمله اين عوامل توليد و توسعه صادرات است چون صادرات به توليد بستگي دارد و توليد بايد صادرات گرا باشد.
وي افزود: دهلران بهواسطه ظرفيتهاي متنوع اقتصادي و از طرفي نزديکي به بازار عراق يکي از قطبهاي اقتصادي استان ايلام محسوب ميشود.
معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت صنايع و معادن استان بر لزوم برنامهريزي براي شکوفايي استعدادهاي اقتصادي در اين شهرستان تأکيد کرد و افزود: بايد از ظرفيتهاي اقتصادي دهلران براي توسعه استان و شهرستان بهره گرفت.
شوهاني بازارچه مرزي دهلران را يکي از ظرفيتهاي مهم توسعه اقتصادي شهرستان برشمرد و گفت: از طرف وزارت صنايع و معادن در خصوص تأمين و تخصيص سهميههاي ارزي بازارچه مرزي دهلران پيشبينيهاي لازم در بودجه صورت گرفته است و بايستي پيگيري و مکاتبات نهايي از سوي وزارت کشور و امور خارجه ايران و دولت مرکزي عراق انجام گيرد.
وي افزود: در تفاهمنامه چندگانه ايي که با استاندار واسط عراق به امضا رسيد اولين بند آن تسريع در تصويب مرز رسمي و راهاندازي بازارچه مرزي منطقه چم سري و شرهاني توسط دو استان و اخذ مجوزهاي لازم از دولت عراق، است.
معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت صنايع و معادن استان به مشکلات کارخانه سيمان دهلران اشاره داشت و گفت: بانک عامل کارخانه سيمان دهلران، بانک ملت است که تا الان مبلغ 450 ميليارد ريال تسهيلات ريالي و 40 ميليون دلار تسهيلات ارزي دريافت نموده است و داراي 77 درصد پيشرفت است.
وي با اشاره به درخواست 800 ميليارد ريال تسهيلات از طرف مجري اين طرح افزود: اين طرح در اوايل داراي توجيه اقتصادي بوده، ولي؛ با گذشت حدود 12 سال از عمليات اجرايي و با توجه به اين نکته که هزينه توليد در حال حاضر نسبت به آن زمان افزايشيافته است، اين عوامل سبب کندي روند اجرايي شده است.
شوهاني با بيان اينکه 21 شهرک صنعتي در کل استان وجود دارد و از اين تعداد 7 واحد غيرفعال بوده که 14 واحد فعال از 100 درصد ظرفيت خود استفاده نميکنند، به نامگذاري سال از طرف مقام معظم رهبري به سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي اشاره و تصريح کرد: اقتصاد و فرهنگ استراتژي نظام هستند که رهبر آن را مشخص کرده است و در واقع عزم ملي و مديريت جهادي دو راهبرد براي دستيابي به اين استراتژي است.
معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت صنايع و معادن استان از افزايش صادرات 43 درصدي مرز مهران نسبت به هفتماهه سال گذشته خبر داد و گفت: در هفتماهه سال جاري 377 ميليون دلار از محل گمرک مهران صادرات داشتهايم که با احتساب خروجي ساير گمرکات از مرز مهران مبلغي در حدود 650 ميليون دلار در هفتماهه گذشته محقق شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]