واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۱۰ق.ظ)
رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت در آستانه روز جهاني ايدز: عدم توجه به تغيير الگوي انتقال ايدز، شيب ابتلا به آن را تندتر مي کند دکتر صداقت گفت: شيب ابتلا به ايدز در ايران سرعت بالايي ندارد، ولي؛ اگر تغيير الگوي انتقال ايدز، جدي گرفته نشود، تا سال هاي ديگر اين شيب بسيار تندتر خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري موج، رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت، در آستانه روز جهاني ايدز (10 آذرماه)، در خصوص آخرين آمار ابتلا به ايدز در ايران گفت: حدود 28 هزار و 600 مورد مبتلا به ايدز تا پايان تابستان سال جاري ثبت و گزارش شده است.
دکتر عباس صداقت با اشاره به اين که 38 درصد موارد ابتلا به ايدز در سال 92، اين بيماري را از طريق روابط جنسي پرخطر و محافظت نشده دريافت کرده اند، خاطرنشان کرد: از اين ميزان 30 درصد مبتلايان زنان هستند.
وي با بيان اين که اين روند يک هشدار براي ابتلاي نوزادان به بيماري ايدز است، ادامه داد: ما همچنان تأکيد مي کنيم که بايد با آموزش، اطلاع رساني و آگاه سازي جامعه، رفتارهاي پرخطر را به مردم گوش زد کنيم. چون 46 درصد مردم بين گروه سني 25 تا 34 سال قرار دارند و با توجه به جوان بودن جمعيت کشور وضعيت ابتلا به ايدز نگران کننده تر است.
دکتر صداقت در ادامه افزود: پيش بيني کارشناسان بر اين است که امسال چيزي حدود 90 هزار مورد ابتلا به ايدز در کشور وجود داشته باشد که از اين تعداد 28 هزار مورد ثبت و گزارش شده است؛ يعني تقريبا 60 هزار نفر از مبتلايان هنوز از اين بيماري اطلاعي ندارند. بنابراين اگر مداخله جدي در اين حوزه صورت نگيرد، اين رقم تا سه سال آينده، اين رقم به 120 هزار مورد ابتلا نيز خواهد رسيد.
رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت در خصوص سازمان هايي که به نوعي مي توانند شريک برنامه هاي وزارت بهداشت در پيشگيري از ايدز باشند، بيان داشت: در اين راستا تمامي ارگان ها رسالتي را به عهده دارند و بايد جدي تر وارد عمل شوند. آموزش و پرورش بايد توجه بيشتري براي آگاه سازي نوجوانان نسبت به خطر ابتلا به ايدز کند. همچنين از پتانسيل هاي وزارت علوم و هلال احمر مي توان در امر پيشگيري به خوبي استفاده کرد.
وي با اشاره به اين که شيب ابتلا به ايدز در ايران روند با سرعت بالايي ندارد، ادامه داد: با اين حال اين شيب با سرعت مشخصي پيش مي رود. ولي نکته نگران کننده تر تغيير الگوي انتقال ايدز است که اگر جدي گرفته نشود، تا سال هاي ديگر اين شيب بسيار تندتر خواهد شد.
به گفته دکتر صداقت، ايران به عنوان منطقه اي در شمال آفريقا و شرق مديترانه متاسفانه با اين که در بسياري از شاخص هاي سلامت، بهترين الگو است، ولي؛ به دليل همسايگي با کشورهاي آسياي ميانه، آسياي جنوب شرقي و اروپاي شرقي از نظر ابتلا به ايدز وضعيت خوشبينانه اي ندارد و اگر مداخلات پيشگيري در اين مناطق نيز به خوبي دنبال نشود، به دليل مسافرت ايراني ها به کشورهاي ذکر شده، موج سوم ايدز و شيوع اين بيماري در جمعيت عمومي خيلي دور از ذهن نيست.
وي در پايان تأکيد کرد: توصيه ما به همه مردم اين است که آگاه باشند و از تزريق مشترک و روابط جنسي غير ايمن پرهيز کنند. در ضمن اگر مردم به براي سفر به کشورهايي مي روند که فضاي آنها با الگوهاي اعتقادي کشور ما متفاوت است، اين هشدارها بايد جدي تر گرفته شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]