واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ آذر ۱۳۹۳ (۱۹:۲۶ب.ظ)
عضو هيئت علمي جامعة المصطفي : ذات امام سجاد(ع) حکم مي کند که در هر شرايط نقش آفرين باشد عضو هيئت علمي جامعة المصطفي گفت: ذات امامت حکم مي کند که در هر شرايطي نقش آفريني داشته و دنيا را از اين معارف سيراب کند و به همين دليل است که به رغم اين که امام سجاد(ع) کمترين شاگرد را داشتند، ولي ادعيه ايشان بيش از هزار سال است که شاگردان بزرگي را هر روز مي پروراند.
به گزارش خبرگزاري موج ازقم، حجتالاسلام والمسلمين ناصر رفيعي در نشست امام سجاد و صحيفه سجاديه اظهارداشت: چند دوره در سير تتبعات دعايي و انتشار اين آثار اهل بيت(ع) در شيعه وجود داشته است که نخستين عالمي که در اين راه مجاهدت کرد و اين آثار را منتشر کرد، شيخ طوسي بود و بعد از ايشان سيدبن طاووس و کفعمي و شيخ عباس قمي اين راه را ادامه دادند و اين معارف به ما رسيد که همه ما امروز ميهمان اين سفره با عظمت هستيم.
عضو هيئت علمي جامعة المصطفي با اشاره به مشقات امام سجاد(ع) در دوران امامت، گفت: ايشان از هرجهت تحت نظر بودند و حکومت اموي به شدت ايشان را تحت فشار قرار داده بود.
وي افزود: ذات امامت حکم مي کند که در هر شرايطي نقش آفريني داشته و دنيا را از اين معارف سيراب کند و به همين دليل است که به رغم اين که امام در طول سي و پنج سال امامت تنها 170شاگرد داشتند، ولي ادعيه ايشان بيش از هزار سال است که شاگردان بزرگي را هر روز مي پروراند.
حجت الاسلام والمسلمين رفيعي خاطرنشان کرد: ياران امام به شدت کم بودند و اجازه حرکت اجتماعي و سياسي را نمي داد البته اين ياران شايد در ظاهر کم نبودند ولي در باطن بسيار کم بودند.
وي گفت: وضعيت اسف باري در زمان ايشان حاکم بود و به همين دليل بود که امام سجاد(ع) حتي يک نماز جمعه نيز نرفتند و حتي يک بار هم نتوانستند يک کلاس درس ايجاد کنند و شاگردان هر يک با يک شيوه خاص از امام بهره مي گرفتند.
حجت الاسلام والمسلمين رفيعي با ذکر اين مطلب که امام سجاد(ع) در مدت امامت خود چهارماموريت بزرگ داشتند، اظهارکرد: زنده نگاه داشتن واستمرار ياد شهداي عاشورا اولين وظيفه مهم ايشان بود که با اينکه ايشان اجازه راه انداختن مجالس روضه را نداشتند و به شدت فضا در اختناق بود ولي ايشان به هر بهانه تا آخر عمرشان از کربلا ياد مي کردند و با هر شيوه اي ياد شهداي کربلا را زنده نگاه مي داشتند.
وي گفت: حضرت امام سجاد(ع) هميشه از داغ حمزه و جعفرابن ابيطالب و شهادت امام حسين(ع) به عنوان سه داغ جگر سوز براي اهل بيت(ع) ياد مي کردند و بر اين داغ اشک مي ريختند.
حجت الاسلام والمسلمين رفيعي آموزش و تربيت مردم به خصوص طبقات پايين دست جامعه و به طور اخص بردگان را دومين کار بزرگ امام سجاد(ع) ذکر کرد و افود: ايشان معمولا در ماه شوال چندين برده را ميخريدند و پس از يک سال آموزش کامل آنها با معارف دين و قرآن، وقتي اين افراد به کمال ميرسيدند با يک بهانه بسيار کوچک و زيبا آنها را در شب عيد فطر آزاد ميکردند.
وي خاطرنشان کرد: صحيفه سجاديه سومين کار بزرگ حضرت بود که ايشان با راهبرد دعا اين معارف را ابدي و ماندگار کردند و به دنيا عرضه کردند و تمام نقشه هاي دشمنان اهل بيت را براي دفن اين معارف به گور بردند.
کارشناس اين نشست علمي، چهارمين رسالت ايشان نيز موضع گيري در مقابل حاکمان وقت و مروانيان ذکر کرد و گفت: ايشان به شدت از آنها اعلام بيزاري ميکردند تا نشان دهند که هيچگاه حاضر نيستند فريب رياکاري آنها را بخورند و راه شيعه از آنها جداست و ايشان بارها مي فرمودند که من آماده شهادت هستم، ولي اين را بدانيد که يزيد دنيا را از پدرم گرفت و پدرم آخرت را از او شما بازستاند و ببينيد که در آخر چه کسي پيروزشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]