واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك كارشناس: پلهاي كشور از استانداردهاي ملي برخوردارند
علمي آموزشي
دبير اجرايي سومين همايش بينالمللي پل گفت پلهايي كه طي ۲۰سال اخير در كشور ساخته شدهاند از استانداردهاي ملي برخوردارند.
دكتر عليرضا رهايي روز سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت پلها شريانهاي حياتي كشور در قبل و بعد از زلزله هستند و ساخت آنها بر اساس استانداردها از اهميت به سزايي برخوردار است.
رييس دانشگاه صنعتي امير كبير با اشاره به سابقه طولاني كشور در ساخت پل گفت بسياري از پلهايي كه در گذشته ساخته شدهاند و هنوز مورد استفاده هستند به ارزيابي عملكرد و مقاومسازي ، نياز دارند.
به گفته رهايي ، پلهاي ساخته شده در ۲۰سال اخير بر اساس استانداردهاي ملي كه بر پايه استانداردهاي جهاني هستند، بنا نهاده شده اند.
وي با اشاره به اينكه روشهاي بهسازي لرزهاي در ايران سابقه چنداني ندارد تاكيد كرد انتقال تجربيات كشورهاي ديگر در قالب كنفرانسها مي تواند براي متخصصان داخلي داراي اهميت باشد.
رهايي ضمن تاكيد بر سابقه ديرينه احداث راههاي ارتباطي به منظور حمل و نقل كالا و مسافر در ايران گفت وجود پلهاي قديمي مانند سي و سه پل و پل خواجو در اصفهان با قدمت چند صد ساله نشانه تبحر معماران قديمي ايران در اجراي پلهاي مستحكم بوده است.
دكتر رهايي اظهار داشت صنعت پلسازي در ۵۰سال اخير رشد قابل ملاحظه اي داشته و انواع پلهاي بزرگ و كوچك در مسير بزرگراهها ،راههاي اصلي و فرعي ساخته شده است.
وي ضرورت برگزاري همايشها و گردهم آييهايي تخصصي را در وجود خطرات اجتناب ناپذير طبيعي موجود در اين صنعت عنوان كرد.
رييس دانشگاه صنعتي اميركبير گفت با توجه به سرمايهگذاري هاي بزرگ اجراي پلها و زلزله خيزي كشور، موضوع اصلي مطرح شده در اين كنفرانس،ارزيابي روشهاي بهسازي لرزهاي پلها خواهد بود.
دكتر رهايي گفت حدود ۲۱۰مقاله به دبيرخانه كنفرانس ارسال شده كه از اين تعداد ۱۲۰مقاله براي ارائه شفاهي و ۳۰مقاله به منظور ارائه پوستري برگزيده شد.
به گفته وي در اين كنفرانس مدعويني از كشورهاي آمريكا،كانادا، استراليا، ايتاليا،پرتغال ، كويت ، نيجريه و ارمنستان نيز به ارائه مقاله مي پردازند.
رييس دانشگاه اميركبير گفت براي پلهاي كه پيش از سال ۶۵ساخته شده اند مطالعات دقيق زلزلهاي انجام نشده است .
وي با اشاره به اينكه كشور از تعداد كافي كادر متخصص بهسازي لرزه اي برخوردار نيست تاكيد كرد برگزاري كنفرانس بينالمللي پل فرصت آشنايي متخصصان را با بهسازي لرزهاي فراهم ميآورد.
رهايي در مورد وضعيت پلهاي كشور گفت متولي اصلي ارائه آمار در مورد وضعيت پلها در كشور وزارت راه و ترابري است و بايد اطلاعات اين وزارت و ديگر ارگانها مانند شهرداري جمع آوري و تدوين شده و آمار دقيق ارائه شود اما متاسفانه هنوز آمار دقيقي از وضعيت پلهاي كشور در دسترس نيست.
با اين حال وي تاكيد كرد پلهايي كه در كشور در خارج از شهرها و همچنين پلهاي درون شهري ساخته ميشوند از استانداردهاي لازم برخوردارند.
سومين كنفرانس بينالمللي پل با عنوان بهسازي لرزهاي پلها از هفتم تا نهم خرداد ماه امسال در دانشگاه صنعتي اميركبير برگزار ميشود.
استانداردها و آيين نامه بارگذاري و اثر زلزله بر پل ها، روشهاي تحليل و طراحي انواع پلهاي فولادي، بتوني و سنگي، ارزيابي آسيب پذيري پلها در شرايط و نوع زلزله، تجهيزات آسيب شناسي و بازرسي فني از جمله محورهايي است كه در اين كنفرانس به آنها پرداخته خواهد شد.
همچنين انواع روشهاي تعمير تقويت و نگهداري راه ، باند- پل و ابنيه فني، سيستمهاي مديريت پل ها، سطوح عملكرد و معيارهاي بهسازي راه -باند،پل و مطالعات ژئو تكنيكي و ژئو هيدروليكي پلها از ديگر موضوعات اين كنفرانس بينالمللي اعلام شده است.
سومين كنفرانس بينالمللي پل به همت دانشگاه صنعتي اميركبير، انجمن مهندسان عمران، پژوهشكده حمل و نقل وزارت راه و ترابري ، دانشگاه رم در ايتاليا، و با حمايت شهرداري تهران ،وزارت راه و ترابري و دانشگاه علم و صنعت ايران برگزار ميشود.
همچنين همزمان با اين كنفرانس بينالمللي نمايشگاهي از توانمنديها و دستاوردهاي شركتها و سازمانهاي فعال در زمينه پل و صنايع وابسته در دانشگاه اميركبير برگزار ميشود.
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]