تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر پنج خصلت نبود، همه مردم جزوِ صالحان مى شدند: قانع بودن به نادانى، حرص به دنيا، بخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842240677




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حکایت زنان مجلس؛ بر شاخه نشسته بن می‌برد است


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: حکایت زنان مجلس؛ "بر شاخه نشسته بن می‌برد" است
امانی درباره نقش زنان حاضر در مجلس می‌گوید: متاسفانه می‌بینیم طرح‌هایی ارائه می‌شود که در بسیاری مواقع خانم‌هایی که در مجلس حضور دارند یا خود طراح این طرح‌ها هستند و یا اینکه پای این طرح‌ها را امضا کرده‌اند. طرح‌هایی که حقوق شهروندی را نقض می‌کنند و نادیده گرفتن فصل سوم قانون اساسی به خصوص در حوزه زنان است. معمولا این طرح ها محدود کننده حقوق زنان در جامعه و نادیده گرفتن پنجاه درصد سرمایه اجتماعی مخصوصا دختران دانش آموخته این کشور است.
آفتاب- سرویس سیاسی: شهربانو امانی، درباره تضییع حقوق زنان در مجلس به «آفتاب» می‌گوید: رفتار خانم‌های مجلس از اندیشه و تفکر آنها نشات می‌گیرد. به دلیل آن بخش از آسیب‌ها و مشکلات متعدد حوزه اجتماعی و فرهنگی که در کشور می‌‌بینند، خود داوطلبانه‌تر از آقایان در مجلس انگشت اتهام را به سمت زنان و دختران جامعه می‌گیرند.
 
 امانی درباره مجلس نهم می‌گوید: اعضای مجلس نهم در دولت قبل هم یک سال و اندی کار کرده‌اند. همچنین بیش از یک سوم اعضای دور نهم همان نماینده‌های دور هشتم هستند.


 این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره وظایف نمایندگان مجلس می‌گوید: از وظایف مهم نماینده مجلس یکی تدوین و تصویب قانون و دیگری نظارت بر حسن اجرای قانون است.


نماینده دور پنجم و ششم مجلس ادامه می‌دهد: فکر می‌کنم با گذشت سه سال از دور نهم مجلس، این نهاد بسیار مهم فراگیر و ملی که خانه ملت است، باید پژواک صدای مردم و موکلان باشد. این مجلس باید نسبت به بخشی‌نگری و جزیی‌نگری نسبت به ادوار گذشته تکامل داشته باشد.


امانی ادامه می‌دهد: وظیفه نماینده اجرایی نیست. در انتخابات ریاست جمهوری برای کاندیداها در واقع دغدغه‌های کلان ملی در همه بخش‌ها وجود دارد. اما علي‌رغم اینکه ایفای وظیفه و تکلیف نماینده یک وظیفه ملی است اما می‌بینیم که شعارها و وعده‌های آنها عملیاتی و اجرایی است و این وضعیت در همه دوره‌ها وجود داشته است.


او درباره کارآمد بودن مجالس توضیح می‌دهد: من معتقدم با توجه به شرایط مجالس هفتم به بعد و هم راستایی مجلس با دولت به خصوص با توجه به درآمد افسانه‌ای دولت گذشته مجلس باید در بعد کلان فعال باشد. هر چند که در بحث روند تشکیل مجلس زیرساخت‌های آن محکم نیست.


امانی کارآمدی مجلس را بسته به زیرساخت‌های آن که تشکیل نهادهای سیاسی و احزاب است می‌داند و در این‌باره می‌گوید: در واقع زیرساخت‌های تشکیل یک مجلس کارآمد نهادهای سیاسی و احزاب است. متاسفانه این موارد هنوز در کشور ما نهادینه نشده و مانیفست هر کاندیدا نظری است که خود می‌دهد و بعضا ممکن است از مشاوران مورد اعتماد استفاده کند. وعده‌های ملی می‌دهد در حالی که نگاه ریز و جزیی دارد.


نماینده دور پنجم و ششم مجلس وظایف در میان نمایندگان دور نهم را به هم ریخته می‌خواند و عنوان می‌کند: یکی از وظایف مجلس نظارت بر اعمال قانون است که نظارت کمی و کیفی آن تفریغ بودجه است. اما می بینیم که در تصویب بودجه امسال نمایندگان بودجه‌ای را از دولت گرفته‌اند که با نظر خود آنها در حوزه انتخابیه مورد استفاده قرار می‌گیرد. من چنین موضوعی را تا به حال ندیده‌ام.


او همچنین درباره طرح‌های ارائه شده در مجلس توضیح می‌دهد: یکی از مشکلاتی که در این مجلس زیاد می‌بینیم این است که اکثر طرح‌هایی که تقدیم هیات رییسه می‌شود، طرح‌های محدود کننده حقوق شهروندی هستند. در این کشور همه تریبون دارند و مجلس هم تریبون ملت است. اما چون ما در کشور احزاب توانمند نداریم کسی هم پاسخگو نیست.


امانی درباره نقش زنان حاضر در مجلس می‌گوید: متاسفانه می‌بینیم طرح‌هایی ارائه می‌شود که در بسیاری مواقع خانم‌هایی که در مجلس حضور دارند یا خود طراح این طرح‌ها هستند و یا اینکه پای این طرح‌ها را امضا کرده‌اند. طرح‌هایی که حقوق شهروندی را نقض می‌کنند و نادیده گرفتن فصل سوم قانون اساسی به خصوص در حوزه زنان است. معمولا این طرح ها محدود کننده حقوق زنان در جامعه و نادیده گرفتن پنجاه درصد سرمایه اجتماعی مخصوصا دختران دانش آموخته این کشور است.


او می‌افزاید: متاسف هستم که بگویم این خانم‌های نماینده خود پروسه تحصیل، اشتغال تا نمایندگی را طی کرده‌اند اما به جای اینکه علت را ببینند با معلول مبارزه می‌کنند.


این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این سوال که آیا انفعال زنان در مجلس به دلیل در اقلیت بودن آنها است، می‌گوید: یک نماینده مانند آیت الله مدرس یا آقای مطهری است. آزادی نماینده چیز دیگری است. یک نماینده این قدرت را دارد تحقیق و تفحص یا سوال کند. این یک نماینده می‌تواند نماینده زن باشد. ما در حال حاضر 9 خانم در مجلس داریم. به نظر من خانم‌ها باید بیشتر فعال باشند.


امانی ادامه می‌دهد: در مجلس هم وظیفه زنان فقط فعالیت‌های زنانه نیست و این موضوع هم تقسیم بندی نشده است. زنان در جامعه ما نشان داده اند که می توانند از عهده وظایف متعدد و متکثر زندگی برآیند و خیلی هم فعال هستند.


نماینده سابق مجلس درباره عملکرد زنان مجلس تاکید می‌کند: خانم‌های مجلس جدای از وظایف نمایندگی خود به عهد و پیمانی که با مردم بسته اند بازگردند. چطور رای زنان را به خود جلب کرده‌اند، قول داده‌اند که در عرصه زنان فعال باشند. ما می‌دانیم که زنان در بسیاری موارد زد و بند ندارند اما می‌توانند مردها را پشت سر خود بکشند.


او درباره تضییع حقوق زنان مطرح می‌کند: در مواردی ما می‌بینیم که خانم‌های مجلس حکایت "برشاخه نشسته بن می برد" را دارند. رفتار این خانم ها از اندیشه و تفکر آنها نشات می گیرد. به دلیل آن بخش از آسیب ها و مشکلات متعدد حوزه اجتماعی و فرهنگی که در کشور می بینند خود خانم ها داوطلبانه تر از آقایان در مجلس انگشت اتهام را به سمت زنان و دختران جامعه می گیرند. همان طور که گفتم معلول را می‌بینند، علت اجتماعی که چرا چنین اتفاقی روی داده را بررسی و واکاوی نمی‌کنند. حتی می توان گفت که خانم‌ها در مجلس جلوتر از آقایان در تضییع حقوق زنان پیشدستی می‌کنند.


او ادامه می‌دهد: این خانم‌ها زنان کشور را باور ندارند. احتمالا در عرصه مسائل زنان هم فعال نبوده اند. 6 نفر از این خانم‌ها لیستی وارد مجلس شده اند. آن هم همان ویترینی است که جریانات سیاسی سال‌های سال است که در لیست 30 نفره تهران قرار می‌دهند.


نماینده ادوار مجلس دلیل به وجود آمدن شرایط حال حاضر در مجلس را خروج رقبای قوی از عرصه انتخابات عنوان و توضیح می‌دهد: در روند شکل گیری انتخابات و معرفی کاندیداها زمانی شرایطی به وجود می آید که رقبای قوی به دلایلی از عرصه خارج می شوند. شرایط رقابت قوی، سالم و قانومند آنگونه که برای تشکیل یک مجلس کارامد لازم است از بین می رود. این باعث کاهش درصد شرکت کنندگان در انتخابات و در نتیجه کم  شدن درصد آرای راه یافتگان می شود. در این شرایط شرکت در انتخابات امکان حضور همه واجدان شرایط حضور در انتخابات را به وجود نمی آورد. به دلیل اینکه کاندیداهایی که بتواند همه جریانات کشور را نمایندگی کند، ندارند. این به تضعیف نهاد مجلس منجر می شود.


امانی نیاز به تشکل‌های حزبی و نهادهای سیاسی در کشور را الزامی می‌داند و تاکید می‌کند:‌ ای کاش در کشور ما هم یک حزب یا نهادهای سیاسی قوی وجود داشت که هم رقبا و هم مردم بر عملکرد قاعده مند اکثریت مجلس نظارت می‌کردند.


این فعال اصلاح‌طلب درباره اشاره رییس‌جمهور به تشکیلات حزبی می‌گوید: صرف این که دولت درباره تقویت نهادهای حزبی صحبت کند، ملاک نیست. تا امروز که با شما صحبت می کنم رفتار عملیاتی از وزارت کشور دولت آقای  روحانی در این خصوص ندیده ام. دولتی که مردم در 24 خرداد 92 به آن رای داده‌اند و یک فرصت جدید را به وجود آورده‌اند. با توجه به شرایط کشور ما نیاز است که دولت حمایت همه‌جانبه از نهادهای سیاسی و حزبی داشته باشد.



مطالب مرتبط
منصوری: مجلس آینده باید برآیند تمام نگاه‌ها سیاسی و مطالباتی کشور باشد
کولایی: مجلس نهم کم‌تحرکی بی‌سابقه‌ای در قبال مسائل زنان داشته است


تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن