واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور: مدافع احداث کتابخانه در کنار تخت جمشید هستیم خبرگزاری پانا: رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور گفت: مدافع احداث کتابخانه در کنار تخت جمشید هستیم اما این موضوع فراتر از اختیارات سازمان اسناد است.
۱۳۹۳ سه شنبه ۱۱ آذر ساعت 11:58
به گزارش خبرگزاری پانا، سید رضا صالحی امیری صبح امروز در حاشیه بازدید از کتابخانه ملی شیراز اظهار داشت: استان فارس نگینی درخشان در تاریخ ایران اسلامی است.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور ابراز داشت: جغرافیای فارس در فرهنگ و تمدن ایران اسلامی نقشی بی بدیل دارد و از جمله مناطقی است که هر ایرانی به آن افتخار می کند.
وی گفت: وجود آستان مقدس احمدی (ع) و دیگر امامزادگان واجب التکریم از یک سو و وجود آثار تاریخی ارزشمندی همچون تخت جمشید ، حافظ ، سعدی و ....گواه این ادعا است.
صالحی امیری افزود: وجودی تاریخی درخشان که در آن بیش از هفتاد و دو ملت و فرهنگ بدون مناقشه در کنار یکدیگر در این جغرافیا جمع می شدند نمونه ای از حکومتی است که پس از دوران هخامنشی در دیگر کشورهای دنیا تکرار نشد.
وی تصریح کرد: شاید به این دلیل است که بزرگانی همچون علامه طباطبایی و شهید مطهری ذوالقرنین بودن کوروش را محتمل می دانند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور در ادامه با اشاره به اهمیت سازمان ثبت اسناد و کتابخانه ملی خاطر نشان کرد: برای اداره این سازمان از بدو ورود هشت استراتژیک تعریف کرده ایم تا این سازمان بتواند به جایگاه واقعی خود دست یابد.
وی ادامه داد: بازگشت سازمان به جایگاه اصلی خود یکی از مهمترین استراتژی در دوران جدید است.
صالحی امیری بیان کرد: در تمام دنیا کتابخانه ها یکی از مهمترین مراکز تولید دانش است و در کشور ما نیز باید این اتفاق بیافتد.
وی یاداور شد: استراتژی دوم ما سهولت و دسترسی همگان به ذخائر و منابع ملی موجود در سازمان و کتابخانه هاست.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور اضافه کرد: کتاب ها ، نشریات ، نسخ خطی ، فیلم ، عکس، آلبوم های عکس و موارد ارزشمند دیگری وجود دارد که باید در اختیار مردم قرار بگیرد تا با آشنایی از گذشته خود آینده ای بهتر رقم بزند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف دیگر ما تبدیل سازمان و کتابخانه ها به یک مرکز فرهنگی به منظور تولید فرهنگ و بازتولید فرهنگ است.
کتابخانه ها باید سرای اهل فرهنگ و قلم باشند
صالحی امیری در ادامه با بیان اینکه کتابخانه ها باید سرای اهل فرهنگ و قلم باشند، افزود: در این راستا در تهران اندیشگاه فرهنگ راه اندازی شده است و همچنین در نظر داریم دومین اندیشگاه را در استان فارس راه اندازی کنیم.
وی بیان کرد: توجه ویژه به پژوهش و محور قرار دادن کتابخانه ها برای پژوهش های بنیادی از استراتژی های دیگر سازمان است که در این راستا دانشنامه بزرگ فرهنگ معاصر ، دانشنامه اسناد و دانشنامه کتابداری در دست تدوین است.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور گفت: یکی دیگر از استراتژی های سازمان توجه جدی به تاریخ شفاهی و مکتوب کردن این تاریخ به عنوان یک میراث گرانقدر برای آیندگان است.
وی اظهار داشت: تقویت روابط با سازمان هایی همچون یونسکو، شورای عالی کتابخانه های جهانی و شورای بین المللی آرشیو جهانی از اهداف دیگر سازمان می باشد.
این مقام مسئول فرهنگی تاکید کرد: یکی از استراتژی های مهم سازمان برنامه ریزی برای استقبال از گردشگران خارجی و بازدید آنها از کتابخانه ها و مراکز اسناد به منظور معرفی فرهنگ غنی ایران اسلامی است.
صالحی امیری در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر رتبه چهارم جهانی در حافظه جهانی را در اختیار داریم و ایران به عنوان یکی از 3 سرمایه بزرگ تمدن و فرهنگ جهان جایگاهی بالا دارد یادآور شد: تمام استان ها باید سریعا به دنبال ثبت میراث خود باشند.
وی ابراز داشت: فارس دارای میراثی بسیار ارزشمند و گرانقدر است و کتابخانه ملی شیراز در اصل بدل کتابخانه ملی تهران است و باید تلاش شود تا آثار مهم این استان ثبت و بدنبال ثبت جهانی این آثار باشیم.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور تصریح کرد: فارس یکی از استان هایی است که می تواند در این عرصه بسیار بدرخشد و وجود نسخ خطی ارزشمند و آثاری همچون تابلوی کمال الملک از جمله این افتخارات است.
خبرنگار: مهدی سوداگران
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]