واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گزینه های زیادی روی میز است تهران- ایرنا- «گزینه های زیادی روی میز است»عنوان سرمقاله روزنامه «سیاست روز» به قلم «سیاوش کاویانی» است که در آن می خوانیم: حماقت های سران کشورهای عربی منطقه پایانی ندارد. سران مرتجع این کشورها که مدت ها است تحت فشار خواسته های مردم خود هستند، هیچگاه نتوانستند، رابطه ای ماندگار، پایدار و بی چالش و تنش را با جمهوری اسلامی ایران برقرار کنند.
این روزنامه افزوده است: جمهوری اسلامی ایران همواره سیاست حسن همجواری را با کشورهای عربی منطقه در پیش گرفته است و سعی داشته تا بتواند با آنها روابطی دوستانه برقرار کند، اما طرف مقابل هیچگاه در این مسیر گام برنداشته و در شرایط گوناگون و در بیشتر مواقع، با ایران به دشمنی پرداخته اند.
دشمنی های سران این کشورها در زمان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به اوج خود رسیده بود به گونه ای که رژیم صدام از حمایت های آنها بهره می برد. حتی مزدورانی از این کشورها در جبهه های جنگ علیه ایران حضور داشتند.
پایان دفاع مقدس با اتفاقات و تحولاتی در منطقه همراه شد که مهمترین آن سرنگونی صدام و اعدام فلاکت بار او بود. اما این اتفاق هم درس عبرتی برای سران کشورهای عربی منطقه خلیج فارس نشد.
گرچه به ظاهر اکنون آنها در ایران سفارتخانه دارند و روابط دیپلماتیک میان ایران و کشورهای مرتجع عربی منطقه برقرار است، اما این روابط همواره شرایط ویژه و حساسی را داشته است.
همراهی سران این کشورها با آمریکا و پذیرش سناریوی ایران هراسی از سوی آنها که آمریکا این سیاست را در منطقه دنبال می کند، ظرفیت بالای منطقه را به سود آمریکا و رژیم صهیونیستی رقم زده است.
غفلت سران کشورهای عربی از موضوع اصلی جهان اسلام باعث شده است تا رژیم صهیونیستی، با حمایت های مستقیم آمریکا به حاشیه برود. در حالی که دشمن اصلی جهان اسلام و مسلمانان، این رژیم جعلی و جنایتکار است. تشکیل شورای همکاری خلیج فارس از سوی کشورهای این حوزه هم در راستای مقابله با جمهوری اسلامی ایران بود.
طرح ادعاهای پوچ و بی اساس از سوی آنها و حمایت از ادعاهای امارات در مالکیت جزایر ایرانی در خلیج فارس از همان دست اقدامات دشمنانه علیه ایران است. این کشورها تلاش های بسیاری کردند تا بتوانند، نام تاریخی خلیج فارس را که حتی پیش از پیدایش جغرافیایی آنها، خلیج فارس بود، تغییر دهند و نام خلیج عربی را بر آن بگذارند که البته تاکنون موفق نشده و نخواهند شد.
اکنون هم پروژه کثیف کاهش قیمت نفت را دنبال می کنند تا شاید بتوانند، در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران در حال گفت وگو با 1+5 درباره مسائل هسته ای خود است، ضربه اقتصادی به ایران وارد کنند.
نفتی که تا چند ماه پیش و در فصل گرما بیش از 100 دلار در هر بشکه فروش می رفت اکنون و در زمستان به 60 دلار رسیده است و احتمال می رود که از این هم ارزان تر شود. سردمدار این اقدام آل سعود است. او هم در کشور خود باچالش های جدی اجتماعی و سیاسی
روبه رو است که تاکنون با سرکوب شدید مردم توانسته است به حیات نباتی خود ادامه دهد.
در تازه ترین اقدامی که این کشورهای عربی، علیه ایران انجام داده اند، تشکیل فرماندهی نظامی مشترک عربی برای مقابله با ایران است که فرماندهی دریایی آن در بحرین و فرماندهی هوایی آن در عربستان سعودی خواهد بود.
وزیر خارجه بحرین که کشورش با موج گسترده مخالفت های مردمی همراه است و چند سال است که به سرکوب و کشتار و شکنجه انقلابیون مشغول است با اعلام این سیاست، گفته است، این فرماندهی مشترک که نهایتاً می تواند چند صد هزار نیرو داشته باشد، پس از اجلاس شورای همکاری خلیج فارس که در ماه جاری میلادی در قطر برگزار می شود، آغاز به کار خواهد کرد.
این اقدام کشورهای حاشیه خلیج فارس را می توان یک اعلان جنگ با جمهوری اسلامی ایران تلقی کرد. ارتش های این کشورها پیاده نظام های آمریکا و رژیم صهیونیستی تلقی می شوند. حال آن که سلاح های آنها باید به سوی رژیمی باشد که سال هاست پاره تن اسلام را اشغال کرده است. بیش از 60 سال است که فلسطین در چنگ صهیونیست ها است و اگر چنین اقداماتی که علیه ایران انجام می شود، در این سال ها علیه اسرائیل انجام می شد، فلسطین به آغوش جهان اسلام باز می گشت.
چنین سیاستی از سوی سران کشورهای مرتجع عربی ابعاد دیگر هم دارد، آنها به عنوان کشورهایی که بیشترین خریدهای تسلیحاتی را از آمریکا و دیگر کشورهای غربی و اروپایی دارند، شناخته می شوند. در واقع تشکیل چنین فرماندهی مشترکی علیه ایران، با خریدهای تجهیزات نظامی همراه خواهد بود که رونق کارخانه های تولید سلاح آمریکا و اروپا را در پی خواهد داشت.
علاوه بر آن همچنان بر حضور نیروهای خارجی به ویژه آمریکایی در منطقه خلیج فارس صحه می گذارند. هر یک از کشورهای حاشیه خلیج فارس اکنون پایگاه های نظامی آمریکا و انگلیس است و نیروهای نظامی آنها در این کشورها جولان می دهند.
با این اوصاف، آیا امیدی به بهبود روابط و گسترش آن با کشورهای عربی منطقه وجود دارد؟ آنها فریب خورده اند آن هم یک فریب بزرگ که با حماقت و بلاهت کامل همراه گشته است.
این کشورها باید متوجه باشند که امنیت منطقه بدون ایران امکان پذیر نخواهد بود و اگر اکنون در خلیج فارس امنیتی برقرار است، به خاطر حضور و وجود ایران است وگرنه، کشورهای منطقه خلیج فارس آن ظرفیت لازم را نخواهند داشت که بتوانند حتی از خود دفاع کنند چه رسد به ایجاد امنیت!
این کشورها باید توجه داشته باشند که صبر و شکیبایی و سعه صدر جمهوری اسلامی ایران اندازه ای دارد و اگر چنین اقداماتی علیه ایران ادامه پیدا کند و عملیاتی شود، این صبر هم لبریز خواهد شد. حتی قطع روابط دیپلماتیک با این کشورها خسارت های جبران ناپذیری را به آنها تحمیل خواهد کرد که در پی آن ضررهای اقتصادی هم خواهد آمد. گزینه های زیادی روی میز است.
منبع: سیاست روز
اول**1368**
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]