تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833975377
مطالعه دیجیتال یا کاغذی؛ کدام سودمندتر است؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
مطالعه دیجیتال یا کاغذی؛ کدام سودمندتر است؟
با اینکه هدف از قرار دادن لینکهای متعدد در بسیاری از کتابهای الکترونیک دانشگاهی، کمک به خواننده برای درک هر چه بهتر مفاهیم مطرح شده است، اما این مساله ممکن است موجب برهم خوردن تمرکز فرد برای درک روند کلی مفاهیم موجود شود.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، وقتی لپتاپی در جلویتان قرار دارد و به اینترنت هم متصل هستید، ممکن است وسوسه شوید که سری به ایمیل یا شبکههای اجتماعی بزنید. تردیدی نیست که این مساله (یعنی انجام همزمان چند کار) موجب کاهش عملکرد مفید شما و حتی کسانی که در اطرافتان هستند و چشمشان به نمایشگر لپتاپتان میافتد خواهد شد.
البته مساله پرت شدن حواس فقط به کلاسهای درس دانشگاه محدود نمیشود. حتی برخی مطالعات نشان میدهد که مطالعه متون مختلف روی دستگاههای دیجیتال، بازدهی کمتری نسبت به مطالعه همان متن به صورت کاغذی دارد. برای نمونه هنگام خواندن یک رمان روی تبلت، شاید وسوسه شوید که سری به شبکههای اجتماعی هم بزنید. حتی برخی کتابها درون خود یک سری لینک یا فیلم دارند که همه آنها موجب برهم خوردن تمرکز خواننده میشود.
با اینکه هدف از قرار دادن لینکهای متعدد در بسیاری از کتابهای الکترونیک دانشگاهی، کمک به خواننده برای درک هر چه بهتر مفاهیم مطرح شده است، اما این مساله ممکن است موجب برهم خوردن تمرکز فرد برای درک روند کلی مفاهیم موجود شود.
اما شاید دلیل درک کمتر مطالب در حین مطالعه متن روی صفحات نمایشگر فقط به دلیل وجود عوامل مختلف مختلکننده تمرکز نباشد. چند سال پیش که خبری از نمایشگرهای ال.سی.دی و ال.ای.دی نبود، میشد این مشکل را به حساب کیفیت پایین نمایشگرها و خسته شدن چشم گذاشت. اما اکنون نمایشگرهای موجود در لپتاپها یا تبلتها وضوحی به مراتب بالاتر از کاغذ چاپی دارند و حتی میتوان اندازه کلمات را نیز به دلخواه تغییر داد. با این حال، برخی افراد وجود نور پسزمینه را در این دستگاهها دلیل این کاهش تمرکز میدانند. اما در دستگاههای کتابخوان دیجیتال که به فناوری «جوهر الکترونیک» (e-ink) مجهز هستند، صفحه نمایش از جهات بسیاری شبیه به کاغذ معمولی است. اما باز هم خواندن کتاب کاغذی موجب درک بهتر میشود. اما چرا؟
پژوهشگران نروژی بتازگی در پژوهشی از چند داوطلب خواستند داستانی را روی یک دستگاه کتابخوان (با فناوری جوهر الکترونیکی) و همینطور در قالب کتاب معمولی کاغذی بخوانند. نتیجه این مطالعه جالب بود. افرادی که کتاب کاغذی را خوانده بودند پس از مطالعه آن بهتر از گروه دوم میتوانستند جزئیات داستان را به یاد آورند. از این افراد خواسته شد تا ترتیب 14 رویداد مهم داستان را تعیین کنند. گروهی که داستان را از روی کتاب کاغذی خوانده بودند، دو برابر بهتر از گروهی که کتاب الکترونیکی را مطالعه کرده بودند توانستند این کار را با موفقیت به انجام برسانند.
چرا مطالعه روی کتاب کاغذی بهتر به خاطر سپرده میشود؟
پژوهشگران فکر میکنند شاید یکی از دلایل این موضوع، به خاطرسپاری موقعیت مطالب مختلفی است که میخوانیم. پس از خواندن یک کتاب و مجله کاغذی، میتوانیم به یاد بیاوریم که مثلا فلان مطلب را در یکسوم اول کتاب و در آخرین پاراگراف صفحه سمت راست خواندیم. حال آن که هنگام مطالعه کتاب الکترونیک، هیچ گونه ادراک جسمی از جای مطالب در کتاب و میزان صفحاتی که خواندهایم و همین طور مقداری که باقی مانده نداریم. از آنجا که موقعیت متون معمولا ثابت نیست، نمیتوانیم از این موقعیت به عنوان یک سرنخ برای یادآوری مطالب خوانده شده استفاده کنیم.
اما این یافتههای علمی چقدر اهمیت دارند؟ برخی بر این باورند که خواندن داستان فقط وابسته به درگیری احساسی با آن است و یادآوری داستان پس از خواندن آن ارزش چندانی ندارد. مطالعات هم نشان داده که هیچ تفاوتی در درگیری احساسی در هنگام خواندن کتاب کاغذی یا کتاب الکترونیک وجود ندارد. اما یک پژوهش دیگر، جنبهای دیگر از هیجانات مربوط به کتاب خواندن را نشان میدهد. در این مطالعه از 145 دانشجو خواسته شد تا داستانی غمانگیز را روی کاغذ یا تبلت مطالعه کنند. وقتی به این افراد گفته شد که این داستان واقعی بود، کسانی که آن را روی تبلت خوانده بودند احساس «همدلی» کمتری از خود نشان میدادند.
این پژوهش در کنار سایر مطالعات انجام شده نشان میدهد که انسان، بهره بیشتری از محتوای موجود روی کاغذ میبرد. با این حال شاید درست نباشد که بر مبنای این پژوهشهای محدود، یک نتیجه کلی در مورد قالب مطالعه گرفت. در واقع بهتر است به این پرسش پاسخ دهیم که آیا خواندن مکرر مطالب مختلف روی نمایشگر میتواند سبب تغییر عادتهای خواندن ما شود یا خیر.بسیاری از مردم نگران هستند که رویکرد فعلی مطالعه آنلاین که فرد در آن با انبوهی از تبلیغات و عکسها در کناره تصویر روبهروست و در متن نیز با لینکهای متعددی روبهرو میشود، میتواند توانایی ما را برای تمرکز لازم هنگام مطالعه عمیق تضعیف کند. این نگرانی موجب ایجاد حرکتی به نام «مطالعه آرام و کمسرعت» (slow reading) شده است.
همچنین نگرانیهایی وجود دارد که تایپ کردن به جای نوشتن میتواند موجب تغییر شیوه یادآوری اطلاعات شود. شاید بهتر باشد پرسشمان را این گونه مطرح کنیم که «آیا تغییر روند خواندن و نوشتن میتواند به تغییر شیوه تفکر انسان هم بینجامد؟»
به نظر میرسد که پاسخ این سوال حداقل برای کودکان «بله» باشد. آموزش نوشتن حروف الفبا با دست به ایجاد تغییرات قابل سنجشی در فعالیت مغزی میانجامد که این میزان در کودکانی که تایپ کردن را میآموزند کمتر است. با این حال میزان تاثیر تایپ و نیز خواندن روی نمایشگر بر نوجوانان و بزرگسالان هنوز مشخص نیست.
پرسشهای دشوار زیادی وجود دارد که باید پاسخی برای آنها یافت و پیشرفت سریع فناوری هم بر دشواری قضیه میافزاید. از آنجا که برخی از مدیران نظامهای آموزشی در کشورهای مختلف خیلی دوست دارند آخرین فناوریهای دیجیتال را به کلاسهای درس ببرند یا برخی نیز تمایل به ممنوع کردن بردن لپتاپ به کلاسهای دانشگاه دارند، لزوم یافتن پاسخهایی به این پرسشها جدی به نظر میرسد.
اکنون گروهی از پژوهشگران با حمایت اتحادیه اروپا قصد انجام یک پژوهش چهار ساله با عنوان «تکامل خواندن در عصر دیجیتال» یا به طور خلاصه E-READ را دارند. در این طرح پژوهشگرانی از 25 کشور شرکت خواهند داشت.
از طرف دیگر، این نکته مهم را هم باید به یاد داشته باشیم که تغییرات حاصل از خواندن و نوشتن دیجیتال به خاطر چیزی فراتر از جنبه فیزیکی خواندن روی نمایشگر یا تایپ روی صفحهکلید صورت میگیرد. برای نمونه در سال 2011 پژوهشگران دانشگاه کلمبیا نشان دادند افرادی که میدانند بعدا میتوانند مطلب مشخصی را در وبسایت یا فایلی خاص بیابند، نمیتوانند مطلب مذکور را بخوبی به یاد آورند. یکی از نکات جالب پژوهش این بود که این افراد بیش از اینکه بتوانند مطلب را به یاد آورند، شیوه یافتن آن مطلب را به خاطر میآورند.
دکتر نوامی بارون که بتازگی کتابی با عنوان «واژگان بر روی صفحه نمایش: سرنوشت خواندن در دنیای دیجیتال» نوشته میگوید: «درک ما نسبت به آنچه دانشآموزان باید در مدرسه بیاموزند تغییر کرده است، زیرا فناوریهای نوین به ما این امکان را میدهند که هر وقت خواستیم، مطالب مد نظر خود را به شکلی بسیار سریع پیدا کنیم. اما اگر توفانی روی دهد و برق خانهها به مدت چند ساعت قطع شود، آن وقت دیگر نمیتوانیم از رایانه استفاده کنیم یا گوشی و تبلت را شارژ کنیم. در این صورت آیا باز هم چیزی میدانیم؟»
حدود 2500 سال پیش، سقراط نسبت به فراگیر شدن نوشتن و خط هشدار داده بود و گفته بود که این امر در نهایت به تضعیف حافظه انسان میانجامد و فقط این تصور باطل را به انسان میبخشد که از دانش برخوردار است، در حالی که با نوشتن، هیچ چیزی را نخواهد آموخت. از زمان سقراط تاکنون، انسانها توانستهاند دانش خود را با نوشتن به دیگران منتقل کنند و البته برخلاف پیشبینی سقراط، رشد علمی بشر هم متوقف نشد.
در دوران حاضر، فناوریهای دیجیتالی بیش از هر زمان دیگری در زندگی ما حضور دارد. آیا براستی این فناوریها در نهایت به کاهش تواناییهای ذهنی ما انسانها میانجامد؟
شاید برای پاسخگویی به این پرسش کمی زود باشد، اما در این میان یک چیز روشن است و آن هم اینکه در هر صورت، ساختار دانش بشری یک بار دیگر در حال تغییر است.
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]
صفحات پیشنهادی
کدام جملات مایلی کهن او را روانه زندان کرد؟
دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۶ با گذشت 48 ساعت از آزادی محمد مایلیکهن از زندان هنوز هیچکس نه میداند جرم او دقیقاً چیست و نه مشخص شده که او به خاطر کدام جملات محکوم شده است به گزارش ایسنا عصر ایران در ادامه آورده است هرچند مصاحبه محمد مایلی کهن که سبب شکایت علی دایی شده بود توسمدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی: کاشمر الگوی مناسب مطالعه برای سایر شهرستانهاست
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی کاشمر الگوی مناسب مطالعه برای سایر شهرستانهاستمدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی گفت این شهرستان با کسب عناوین برتر در این حوزه میتواند به الگویی مناسب و تأثیرگذار در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و کتابخانهسازی برای سایر شهرستانها تبپیگرینی: آخر فصل میبینیم کدام تیم بهتر بوده
پیگرینی آخر فصل میبینیم کدام تیم بهتر بودهسرمربی منچسترسیتی معتقد است که هنوز راه زیادی تا پایان فصل باقی مانده و اکنون زمان مناسبی برای تحلیل اتفاقات رخ داده در لیگ برتر نیست به گزارش خبرگزاری فارس مانوئل پیگرینی با وجود شروع آهسته تیمش در این فصل از رقابت برای قهرمانی انصرافرهنگ مطالعه، مشکلی که همچنان به قوت خود باقی است
پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۹ یک نویسنده کودک قلت کتابفروشیها توزیع نامناسب و تبلیغ نشدن کتابها را از مهمترین مسائل بنیادی نشدن فرهنگ مطالعه در جامعه دانست به گزارش خبرنگار ادبیات ایسنا مژگان شیخی در مراسم رونمایی دو عنوان از کتابهای خود در محل انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودفرماندار اندیمشک در ترویج فرهنگ مطالعه در استان خوزستان برتر شناخته شد
فرماندار اندیمشک در ترویج فرهنگ مطالعه در استان خوزستان برتر شناخته شد دزفول - ایرنا - رییس اداره کتابخانه های عمومی اندیمشک گفت فرماندار این شهرستان به عنوان یکی از فرمانداران برتر استان خوزستان در زمینه ترویج فرهنگ مطالعه معرفی و تجلیل شد فریبا لطفی بافنده روز پنجشنبه به خبرمیانگین سرانه مطالعه در لرستان 74 دقیقه
پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۸ مدیرکل کتابخانههای عمومی لرستان گفت میانگین سرانه مطالعه در استان 74 دقیقه است امیر فرزامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان افزود سرانه مطالعه در استان بر اساس آخرین تحقیقاتی که انجام شده بین 20 تا 74 دقیقه اسچه کسانی به کدام کتابفروشی ها می روند؟
چه کسانی به کدام کتابفروشی ها می روند تهران - ایرنا - احمد مسجدجامعی فراخوان داد اصحاب قلم و فرهنگ اجابت کردند یکشنبه 25 آبان رئیس سابق شورای اسلامی شهر تهران طی فراخوانی از مردم و اهالی فرهنگ خواست که روز پنجشنبه به کتابفروشی ها بیایند اهالی فرهنگ بسرعت به این درخواست واکنکدام گوشی ها بهترین باتری را دارند؟
کدام گوشی ها بهترین باتری را دارند یکی از معیارهای اساسی که در هنگام خرید گوشی همراه مدنظر میگیریم و در انتخاب ما تاثیرگذار است مدت زمان دوام باتری آن است همچنین مدت زمان بیش از حد شارژ گوشی همراه نیز باعث کلافگی کاربر می گردد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس علمی جامکدام مقامات و نهادها صلاحیت لغو تحریمهای ایران را دارا هستند؟
کدام مقامات و نهادها صلاحیت لغو تحریمهای ایران را دارا هستند این پژوهش در صدد است تا در فارغ از هیاهو های بوجود آمده ناشی از موضوع توافق به یکی از اصلی ترین مسائل چالش بر انگیز یعنی موضوع تحریم ها و انواع مختلف آن و هم چنین امکان لغو و مقام یا نهاد دارای صلاحیت باری این امر بپردکدام ظروف آشپزی سالمترند؟
پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۰ ۲۰ یک کارشناس فروش گفت بر اساس آخرین تحقیقات تفلون یک ماده سرطانزاست که احتمال بروز بیماری صعب العلاج را افزایش میدهد اما در ظروف آشپزخانه جدید از پوشش سراتونیوم سیلیک و سرامیک و در ظروف جدیدتر از کربن و الماس صنعتی استفاده شده است میثم ولی خانی دسرانه پایین مطالعه در کشور ربطی به مشکلات اقتصادی ندارد -
مسجد جامعی در گفتگو با مهر سرانه پایین مطالعه در کشور ربطی به مشکلات اقتصادی ندارد به گفته عضو شورای شهر تهران سرانه پایین مطالعه در کشور ما حتی ربط چندانی به مشکلات اقتصادی ندارد مساله اساسی و بنیادین فرهنگ است بسیارند خانوادهها و کسانی که وضع مالی خوبی دارند اما کتاب نمیخجمع آوری داوطلبانه ماهواره 150 خانواده اصفهانی و تعویض با گیرنده دیجیتال -
مقواساز خبر داد جمع آوری داوطلبانه ماهواره 150 خانواده اصفهانی و تعویض با گیرنده دیجیتال اصفهان – خبرگزاری مهر فرمانده بسیج ناحیه امام صادق ع گفت با اجرای طرح جمع آوری داوطلبانه ماهواره و تحویل گیرنده دیجیتال با اقناع سازی خانواده ها تنها در یک مرحله 150 خانواده اصفهانی برایرئیس اداره کتابخانه عمومی آبیک: مطالعه کتاب سبب انتقال تجربه اهل اندیشه به انسان میشود
رئیس اداره کتابخانه عمومی آبیک مطالعه کتاب سبب انتقال تجربه اهل اندیشه به انسان میشودرئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان آبیک گفت مطالعه کتاب سبب انتقال تفکر و تجربه اهل اندیشه به انسان میشود محمدرضا آقااحمدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در آبیک اظهار کرد کتاب حاصل تجرکدام گناهان باعث عذاب ابدى مىشوند؟
کدام گناهان باعث عذاب ابدى مىشوند گناهى كه نابخشودنى است حق الناس است یعنى ظلم بندگان نسبت به همدیگر كه بدون رضایت مظلوم بخشیده نمى شود تعیین این كه چه چیزی گناه است و چه چیزی ثواب از طریق كتاب و سنت مقدور است زیرا در بسیاری از موارد گناه بودن عملی قابل تشخیص عقلانی نیست وخشنترین لیگ اروپایی را کدام کشورها دارند؟
خشنترین لیگ اروپایی را کدام کشورها دارند هر رشته ورزشی برای حفظ سلامت و امنیت بازیکنان دارای قوانین مخصوصی است که به موجب آن ورزشکاران خطاکار در خور شرایط پیش آمده کارت زرد و یا قرمز دریافت میکنند فوتبال هم از این قاعده مستثنی نیست به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران بهسرانه مطالعه ما متناسب با فرهنگ قالب اسلامی نیست
پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۰ مدیرکل دفتر هماهنگی امور استانهای وزارت ارشاد گفت با تمام این سوابق تاریخی اما جوامع اسلامی و حتی ایران میزان گرایش به کتاب و مطالعه آنها هیچ تناسبی با فرهنگ قالب اسلام ندارد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کویر محمدمهدی احمدی پیشاشاعه فرهنگ مطالعه در استان مرکزی نیازمند نقشه راه هدفمند است
معاون استاندار مرکزی اشاعه فرهنگ مطالعه در استان مرکزی نیازمند نقشه راه هدفمند است اراک - ایرنا - معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت اشاعه فرهنگ کتابخوانی در این استان نیازمند شتاب بخشی به تدوین سند توسعه فرهنگ مطالعه استان به عنوان نقشه راه هدفمند است شکرالله ح-
گوناگون
پربازدیدترینها