تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سزاوار است هر يك از شما در دهان و بينى زياد آب بچرخاند، چرا كه اين كار، مايه آمرزش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842283477




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جایگزین آیت الله مهدوی کنی کیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اصولگرایان در پی حل بحران رهبری جناح خود جایگزین آیت الله مهدوی کنی کیست؟ تهران - ایرنا - سایت خبری خبر آنلاین نوشت :در ایامی که مرحوم آیت الله مهدوی کنی در بستر بیماری بسر می برد، جریان اصولگرایان سنتی با سوالی جدی روبرو بود.


پرسش این بود: در صورت فوت آیت الله، شرایط در این جریان ریشه دار سیاسی به چه شکل خواهد شد؟
اصولگرایان در هیچ زمان دیگری، با چنین بحران رهبری روبه رو نبودند و در مقاطع مختلف زعامت خود را به دست نیروی شناخته شده ای سپرده بودند. اما درگذشت آیت الله مهدوی کنی و پیش تر حبیب الله عسگر اولادی، مقوله رهبری آنها را بیش از پیش در هاله ای از ابهام فرو برد. این در حالی بود که اصولگرایان حتی در دوران حیات این دو شخصیت برجسته، از عدم وحدت آسیب های بسیاری دیده بودند که نمونه بارز آن در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم بود.
در آن ایام با وجود اینکه مرحوم آیت الله مهدوی کنی تلاش های بسیاری برای ایجاد وحدت در میان اصولگرایان انجام داد اما اختلافات عمیق میان اعضای این جریان موجب شکست در این مسیر شد. تکثر نامزدهای اصولگرای حاضر در این انتخابات و عدم اجماع آنان بر سر نامزد واحد، نشان داد که بحران رهبری واحد به آسانی قابل حل نیست. علاوه بر اختلاف کلی در جریان اصولگرایی، به طور اخص جبهه پیروان نیز نتوانست بر سر نامزد واحد در انتخابات 92 به وحدت نظر برسد، علی اکبر ولایتی و محمدباقر قالیباف هریک بخشی از رای این جبهه را به خود اختصاص می دادند و همین اختلاف نظر مانع اعلام رسمی حمایت از نامزد واحد شد.
از سوی دیگر ظهور اصولگرایان جوان و تلاش برای به دست گرفتن قدرت نیز، در کمرنگ ترشدن نقش سنتی های این جریان موثر بوده است. راست های جوان تلاش دارند تا پرچم اصولگرایی را از دست رهبران پیشین خود بگیرند . آنها بر این باور هستند که اصولگرایان سنتی با «محافظه کاری» و با دست شستن از «آرمان ها» این جریان سیاسی را تضعیف کرده اند. یکی از این احزاب جوان جبهه پایداری است که شروع فعالیتش به سال 84 باز می گردد و آیت الله مصباح یزدی را به عنوان پدر معنوی خود می داند که در سال های اخیر، نقش پررنگ تری نسبت به دیگر رهبران جریان اصولگرا چون «آیت الله مهدوی کنی» و «آیت الله یزدی» ایفا کرده است و اکنون نام وی به عنوان یکی از گزینه های احتمالی برای رهبری جریان اصولگرایان مطرح است.
با این حال طبق گفته محسن کوهکن عضو هیات رئیسه جبهه پیروان، که از مهمترین و تاثیرگذارترین تشکیلات جریان اصولگرایی است، این جبهه، جامعتین را ملاک و مبنا، برای همگرایی و نزدیک شدن دیدگاه ها، می داند و پشت سر آنها حرکت می کند. لذا این احتمال تقویت می شود که دبیر کل جامعه روحانیت مبارز رهبری این جریان را به عهده خواهد گرفت.
با توجه به اظهارات اخیر مهدی هاشمی، عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی، در حال حاضر نام شخصیت های زیادی برای این جایگاه مطرح هستند، افرادی چون آقایان ناطق نوری، سیدمهدی طباطبایی، موحدی کرمانی و محمدرضا تقوی و آیت الله مصباح یزدی و...
اما چه کسی می تواند پس از مرحوم آیت الله مهدوی کنی بحران رهبری در میان جریان اصولگرایی را رفع کند؟ علی اکبر ناطق نوری؟ طباطبایی؟ موحدی کرمانی؟ تقوی؟ یا مصباح یزدی؟!
آیت الله موحدی کرمانی ، احتمالی قوی
آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی، از موسسین و چهره های برجسته جامعه روحانیت مبارز که هم اکنون قائم مقام و دبیرکل موقت جامعه روحانیت است، اخیرا در خصوص رهبری جریان اصولگرایی اعلام کرده است که در این زمینه هنوز بحثی نشده و شخصی معین نشده اما احتمالا دو سه نفری وجود دارند که می توانند با هم رهبری اصولگرایان را بر عهده بگیرند. نکته قابل توجه در مورد موحدی کرمانی این است که اخیرا خبر هایی مبنی بر جلسه سه جانبه آیت الله مصباح یزدی، آیت الله محمد یزدی و وی مطرح شده که هنوز تائید یا تکذیب نشده است. اما به هرحال موحدی کرمانی را می توان گزینه ای با احتمال بالای موفقیت در این انتخابات دانست.
حجت الاسلام سید مهدی طباطبایی، احتمالی بعید
سید مهدی طباطبایی از پیشگامان مبازرات ضداستعماری و ضداستبدادی و از یاران سید ابوالقاسم کاشانی در نهضت ملی شدن صنعت نفت، از همکفران و یاران سیدمجتبی نواب صفوی و گروه فداییان اسلام و از قدیمی ترین شاگردان و یاران امام(ره) است. که علاوه بر نزدیکی با هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی اختلافات عمیق با مصباح یزدی دارد بطوری که طی گفت وگویی در فروردین 1393 گفت: ضمن تجلیل از آقای مصباح به لحاظ علمیت و حوزویت، ایشان را فارغ از رفتارهای سیاسی می دانم؛ چون هیچ گاه در سیاست و در نهضت ها و انقلاب حضور نداشتند و هر جا هم حضور داشتند در حاشیه بودند. ایشان را از لحاظ علمی و فلسفی قبول دارم؛ ولی از لحاظ سیاسی نه. ایشان انسان خوبی هستند؛ ولی آشنایی سیاسی ندارند؛ بنابراین وقتی وارد این مسائل می شوند برای خود مشکلاتی ایجاد می کنند. به هرحال با توجه به دلایل فوق احتمال انتخاب وی کاملا بعید است
ناطق نوری، احتمالی ضعیف اما استوار
رئیس سابق قوه مقننه که این روزها همچنان به عنوان رئیس دفتر بازرسی ویژه رهبری به فعالیت خود ادامه می دهد، به همراه اکبر هاشمی رفسنجانی، سید محمد خاتمی و سید حسن خمینی در انتخابات ریاست جمهوری دور یازدهم از حسن روحانی حمایت کرد. وی یکی از باسابقه ترین و تاثیر گذارترین چهره های میانه رو در جریان اصولگرا است که در میان جریان اصلاح طلبی نیز مورد احترام و اعتماد است و شیخوخیت لازم برای رهبری این جریان را دارد. اماتاکیدات مکرر او برای کناره گیری از فضای جناحها پذیرش این جایگاه از سوی شخص او را در هاله ای از ابهام برده است.
مصباح یزدی گزینه رویایی تندروها
آیت ا..مصباح یزدی که از ابتدا وارد متن کارهای نظام و انقلاب نشد و بیشتر به فعالیت های حوزوی و علمی پرداخت، از سال 76 به بعد، به طور جدی و علنی وارد بحث های سیاسی شد و در سال 84 نیز حمایت های شدید از احمدی نژاد داشت بطوریکه می توان آن دولت 8 ساله را منسوب به جریان وی دانست. همچنین در چند سال اخیر اتفاقاتی به وقوع پیوست که در بررسی های نهایی اثراتی از حضور نزدیکان مصباح یزدی در آن به چشم می خورد که یکی از آنها واقعه 22 بهمن قم بود.
هرچند اعضای جبهه پایداری در آرزوی رهبری وی بر جریان اصولگرا هستند اما قطعا بخش میانه رو و عقلای این جریان به هیچ عنوان با انتخاب وی موافق نخواهند کرد.
روحانی، گزینه ای مطلوب اما...
هرچند در لیست افراد مطرح شده نامی از حسن روحانی به چشم نمی خورد اما دعوت دوباره وی برای حضور در جلسات جامعه روحانیت مبارز این شائبه را به بوجود آورد که شاید وی نیز از گزینه های احتمالی باشد. ولی باید توجه داشت که در دوران انتخابات ریاست جمهوری یازدهم بسیاری از اعضای جریان اصولگرایی حمایت خود را از نامزدهایی نظیر محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی و حتی حداد عادل اعلام کردند و تنها بخش اصولگرایان میانه رو (سنتی) از حسن روحانی و علی اکبر ولایتی حمایت کردند. اما پس از پیروزی وی در انتخابات، به بهانه اینکه وی عضو جامعه روحانیت است( حتی با وجود اینکه در جلسات حضور نداشت) تلاش کردند شکست در این رقابت را به یک پیروزی تبدیل کنند. در شرایط فعلی شاید بخشی از جامعه روحانیت مبارز تمایل داشته باشد که رئیس جمهور را به عنوان دبیر کل این جریان معرفی کند. اما آیا دیگر اصولگرایان نیز حاضر به تبعیت از آنها هستند؟
سخن آخر...
امیر محبیان، از تئوری پردازهای جریان اصولگرایی است معتقد است: اصولگرایان از فکر وحدت بیرون بیایند. زیرا شرایط فعلی واقعا به گونه ای نیست که بتوانند به این هدف دست یابند. با توجه به اختلافات شدیدی که در این جریان پیش آمده است، آنها نمی توانند به سمت یکپارچگی بروند.لذا باید نوعی از هماهنگی یا نهایتا عدم تنازع را در میان خود ایجاد کنند.آنها نیاز دارند که رویکردی را ایجاد کنند که در بستر آن هماهنگی و همگرایی صورت بگیرد و بتوانند یک مدیریت کارآمد را به نمایش بگذارند.
منبع/ خبر آنلاین
اول **


10/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن