واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هفتمین نشست هماهنگی مقامات ایرانی و عراقی برای مراسم اربعین حسینی نجف - ایرنا - هفتمین نشست هماهنگی ویژه مراسم اربعین حسینی برای زائران ایرانی عازم کربلای معلی، در چارچوب ستاد ویژه اربعین و با هدف ساماندهی زائران، روز یکشنبه در نجف اشرف با حضور سفیر ایران، مسوولان و دست اندرکاران نهادهای ایرانی و مقامات استان نجف برگزار شد.
طی دو هفته اخیر، برای ایجاد تسهیلات سفر زائران ایرانی و رفع مشکلات و موانع حضور هزاران عاشق و دلشیفته حرم حسینی، مقام های ایرانی و عراقی دو نشست در بغداد، دو نشست در کربلا، یک نشست در استان واسط و یک نشست نیز در نجف برگزار کرده اند.
به گزارش خبرنگار ایرنا از نجف، در نشست دیروز (یکشنبه) که با حضور "حسن دانایی فر" سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق و "عباس علیاوی" قائم مقام استانداری نجف و نیز مقامات امنیتی و اجرایی این استان برگزار شد، در خصوص کیفیت و چگونگی همکاری ها و ارتباطات طرفین برای رفع مشکلات در طول مراسم اربعین حسینی بحث و گفت وگو شد.
در این نشست "مصطفی قاسمی" مدیر نمایندگی سازمان حج و زیارت ایران در عراق، حجت الاسلام اباذری رییس رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق، سرکنسول ایران در نجف و نیز جمعی از دیپلمات ها و نمایندگان نهادهای ایرانی حضور داشتند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق، با اعلام اینکه عملیات آماده سازی امکانات زیارتی به صورت شبانه روزی طی 20 روز آینده ادامه خواهد یافت، تاکید کرد: با توجه به پیش بینی ورود 700 هزار زائر ایرانی برای مراسم اربعین حسینی و اینکه اکثر آنها به نجف نیز خواهند آمد، نیاز به هماهنگی و ارتباط شبانه روزی میان مسوولان ایرانی و عراقی ضروری است.
وی با اشاره به اینکه "اربعین امسال با توجه به حوادث عراق، رنگ و بوی دیگری گرفته"، تاکید کرد: ارائه خدمات و انضباط و همکاری ها باید به گونه ای باشد که جلال و جبروت اربعین حسینی بهتر از همیشه به نمایش گذاشته شود.
سپس معاون استاندار نجف، نمایندگان تام الاختیار این استان را به عنوان رابط معرفی کرد تا در صورت بروز مشکلات احتمالی، هماهنگی های لازم بصورت فوق العاده انجام شود.
در نشست روز یکشنبه، اقدامات انجام شده درخصوص اسکان زائران، حمل و نقل، خدمات رفاهی و پزشکی و نیز موضوع مفقودین و میزان پیشرفت کار در این زمینه ها مورد بررسی قرار گرفت.
در این نشست طرف ایرانی یک به یک موارد توافق شده جلسات قبلی را پیگیری و بر آماده سازی به موقع امکانات یاد شده، بویژه اسکان و سرویس های بهداشتی آن و همچنین حمل و نقل زائران تاکید کرد.
معاون استاندار نجف نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی درباره اقدامات انجام شده از سوی دوایر و دستگاههای دولتی استان در خصوص تصمیمات نشست قبل، گفت: این استان با دو چالش در ارتباط مراسم اربعین حسینی امسال روبه روست.
وی افزود: یک چالش اینکه بیش از 70 هزار آواره در نجف حضور دارند که بخش عمده خدمات رفاهی و امنیتی استان را به خود اختصاص داده و نکته دیگر فقدان بودجه کافی دولتی برای این مسایل است.
علیاوی اضافه کرد که استان نجف با امکانات داخلی خود و همکاری افراد خیر، این چالش ها را مدیریت می کند.
وی در عین حال خطاب به هیات ایرانی تاکید کرد که استان نجف برای زائران ایرانی خدمات مورد نیاز را به هر صورت ممکن ارایه خواهد کرد.
در این نشست، طرف ایرانی با اعلام اینکه کشتارگاه فعلی نجف وضعیت مناسبی ندارد، برای سرمایه گذاری جهت ساخت یک کشتارگاه مناسب و مدرن، درصورت در اختیار قرار دادن زمین آن، اعلام آمادگی کرد که مسوولان استان نجف از آن استقبال کرده و قرار شد این پیشنهاد را مورد بررسی قرار دهند.
همچنین در خصوص اختلالات امنیتی از جمله مسایل مربوط به ویزای زائران، قرار شد از طریق خط تماس های فوق العاده میان نمایندگان تام الاختیار هماهنگی های لازم صورت بگیرد.
پس از این نشست، جلسه دیگری با حضور سفیر ایران و نمایندگان نهادهای مختلف ایرانی از جمله حج و زیارت، وزارت بهداشت، صنایع و حمل و نقل برگزار شد.
در جلسه دوم، ضمن بحث در خصوص اختصاص زمین برای ایجاد فضای اقامتی موقت، اعلام شد که تا روز جمعه بخش قابل توجهی از فضای اسکان زائران در کربلا و نیز سه مرکز خدمات پزشکی ایران با بکارگیری 25 دستگاه آمبولانس در مسیر نجف به کربلا آماده بهره برداری خواهد شد.
همچنین اعلام شد که 15 نقطه در کربلا و حومه این شهر به وسعت 30 هزار متر جهت برپایی امکانات موقت اقامتی در نظر گرفته شده و داربست ها ، چادرها و نیز تجهیزات مربوط به سرویس های بهداشتی برای دستکم 50 چشمه از ایران وارد شده است که سفیر ایران این میزان را ناکافی دانست و خواستار پیگیری برای افزایش آن شد.
همچنین پیگیری ها برای ورود 250 دستگاه اتوبوس از ایران برای خدمات رسانی به زائران تا ساعت پایانی یکشنبه شب ادامه یافت که در این خصوص قرار است 271 راننده به عراق عزیمت کنند.
از جمله مهمترین نتایج بدست آمده از دل سلسله نشست های مقام های ایرانی با مقامات عراقی، در خصوص موضوع اربعین حسینی، حل مساله ویزا بود که دولت عراق مقرر کرد ویزا را در مرزهای هوایی و زمینی برای زائران ایرانی صادر کند تا ضمن سرعت بخشیدن به امر صدور ویزا، از ایجاد صف و ازدحام در مقابل نمایندگی های عراق در ایران جلوگیری شود.
آخرین تصمیمات در پی هماهنگی ها و جلسات برگزار شده، اعلام دولت عراق مبنی بر صدور ویزای مجانی (تنها یک دلار برای هر زائر اربعین حسینی) بود که یکشنبه شب یک مقام مسوول در وزارت کشور عراق به خبرنگار ایرنا اطلاع داد.
در حال حاضر می توان گفت که "ویزا" به عنوان یکی از مهمترین مشکلات سفر زیارتی ایرانیان در ایام اربعین، بطور کامل حل شده است و دیگر نیازی به اقدام غیر قانونی ورود غیر مجاز به خاک عراق وجود ندارد.
با اینحال برغم تمام تلاش های صورت گرفته از سوی دو کشور جهت ایجاد امکانات و تسهیلات رفاهی، خدماتی، پزشکی و حمل و نقل، امکانات کربلا برای پذیرایی مناسب از زائران در اربعین حسینی بسیار اندک است و امکانات تدارک دیده شده، تنها می تواند پاسخگوی 10 تا 15 درصد ایرانیانی باشد که وارد کربلا می شوند.
خاورم*1*1770*1275
10/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]