واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: « ایزنکوت» از نظریه ضاحیه تا جنگ سرد بیروت – ایرنا - سرتیپ « گادی ایزنکوت» بجای « بنی گانتس» به عنوان رییس جدید ستاد ارتش صهیونیستی درچارچوب یک تغییر وتحول عادی اما درشرایطی غیرعادی تعیین شد.
به گزارش ایرنا، « یحیی دبوق» کارشناس امور رژیم صهیونیستی در گزارشی که در شماره روز دوشنبه روزنامه لبنانی الاخبار منتشر شده است، افزود: بنی گانتس به « دشمن عاقل» شهرت یافته بود زیرا با تمام وجودش در جریان جنگ 33 روزه سال 2006 به عنوان یک فرمانده قدرت ارتش صهیونیستی و توان پاسخ و واکنش حزب الله لبنان را درک کرده بود و خطوط قرمز را بخوبی می شناخت.
ادامه گزارش یحیی دبوق در پی می آید:
همین شناخت و آگاهی گانتش را وادار کرد تا برای حفظ وضعیت موجود با لبنان تلاش و از درگیری های وسیع در سال های گذشته دوری کند اما آیا تعیین ایزنکوت صاحب نظریه« ضاحیه و قتل شهروندان در لبنان» بسرعت اجرای نظریه خود را شروع و در شعله ور کردن آتش جنگ علیه لبنان شتاب خواهد کرد؟
نظریه ضاحیه بدین معناست که برای رژیم صهیونیستی در جنگ آینده همه جای لبنان مانند ضاحیه جنوبی بیروت خواهد بود و هیچ نقطه ای در لبنان از حملات جنگنده ها و موشک های ارتش صهیونیستی در امان نخواهد بود.
ایزنکوت از دایره تفکرهای گانتس فاصله ندارد زیرا به عنوان معاون رییس ستاد ارتش در تصمیم گیری های او اعم از هجومی و دفاعی شریک بوده است.
از ایزنکوت انتظار نمی رود که صاحب تفکری مغایر با گانتس باشد بویژه اینکه شاگرد مدرسه « گابی اشکنازی» رییس اسبق ستاد مشترک ارتش صهیونیستی است و تجریه ثابت کرده است که این مدرسه از برخی از دستگاه های سیاسی رژیم صهیونیستی عاقلانه تر رفتار کرده است.
مدرسه گابی اشکنازی معتقد است تنها در زمانی که هیچ گزینه ای بجز استفاده از زور وجود ندارد نباید سراغ آن رفت و این هم نتیجه هزینه هایی است که در جنگ سال 2006 رژیم صهیونیستی پرداخته است.
با این پیشینه، ایزنکوت هم ماموریت خود را بطور کامل مانند گانتس ادامه خواهد داد و آن دوری جستن از ایران است زیرا هیچ گزینه نظامی ممکنی وجود ندارد هر چند استفاده از این گزینه برای ایجاد ترس و وحشت همچنان بر جای خود باقی است.
وضعیت در خصوص فلسطینی ها هم به همین نحو می باشد.
رییس جدید ستاد ارتش صهیونیستی هرگز برای درگیری های گسترده با فلسطینی ها شتاب نخواهد کرد بویژه اینکه درجنگ 51 روز اخیر ثابت شد نمی توانند آنها را به تسلیم شدن وادار کنند.
اما در جبهه شمالی فلسطین اشغالی در دو حوزه لبنانی و سوری، برای هر ژنرال صهیونیست که رییس ستاد ارتش این رژیم می شود، اوضاع بسیار پیچیده است زیرا در اینجا باید محاسبه هزینه ها در خصوص هرگونه درگیری احتمالی را بخوبی انجام دهد.
رسانه های صهیونیستی می توانند سرگرم نظریه های هجومی ایزنکوت که معروفترین آنها نظریه ضاحیه و حمله به شهروندان در لبنان است، باشند.
این نظریه تنها تهدیدی بود که وی در سال 2008 علیه لبنان و حزب الله مطرح کرد اما بین دیروز و امروز تا چه رسد به فردا، اوضاع تفاوت بسیار زیادی کرده است و می کند.
ایزنکوت با طرح نظریه ضاحیه بزعم خود قصد داشت تا قدرت بازدارندگی و هوشیاری رژیم صهیونیستی را در مقابل حزب الله بویژه بعداز جنگ سال 2006 بالاببرد تا این شکست تکرار نشود.
او هنگامی که رییس بخش عملیات در ارتش صهیونیستی در جنگ سال 2006 علیه لبنان بود اعتراف کرد که اسراییل در دو حوزه شکست خورده است ، اول اینکه نتوانست جنگ با حزب الله را بیش از 33 روز ادامه دهد و دوم اینکه بمباران عمق سرزمین های اشغالی تا آخرین روز جنگ ادامه یافت.
صاحب نظریه ضاحیه که بسیار از آن به عنوان راه حل مشکل حزب الله سخن می گفت، در چند سال گذشته آن را بکلی فراموش کرده و به معادله جدید « جنگ سرد» و « پاسخ متقابل» برای مواجهه با حزب الله رسیده بود.
ایزنکوت در دیداری با مقامات محلی رژیم صهیونیستی در شمال سرزمین های اشغالی در سال 2010 تاکید کرده است که « روش های حزب الله یادآور جنگ سردی است که در اروپا شاهد بوده ایم» و « پاسخ متقابل بحرانی بزرگ را بدنبال خواهد داشت».
صحبت از جنگ سرد و پاسخ متقابل تعبیری از حقیقت تحولات در موازنه قدرت بین ارتش صهیونیستی و حزب الله بین سال های 2008 و 2010 میلادی است و اکنون این سئوال مطرح می شود که تحولات تا سال 2014 به کجا انجامیده است.
اجرای نظریه ضاحیه امکان پذیر است و شاید در جبهه ای مانند نوارغزه زیرا اسراییل می تواند نابود کند، شهروندان عادی را بکشد و همه قوانین و معیارهای بین المللی را زیر پا بگذارد و هیچ چیز بجز گروه های فلسطینی در مقابل آن قرار ندارد اما در قبال لبنان این نظریه سال هاست که دفن شده و تنها در جنگ روانی و نه بیشتر کاربرد دارد.
معادله ایزنکوت ، لبنانی ها را مطمئن می سازد، هنگامی که او به کشتار جمعی تهدید می کند،می داند که در صورت شروع جنگ باید ویرانی و ترس را در صهیونیست ها نظاره کند و به همین دلیل ایزنکوت تهدید را در سرلوحه کار خود قرار داده تا طرف لبنانی را از تهدید کردن باز دارد.
رییس جدید ستاد ارتش صهیونیستی درک می کند که پاسخ متقابل به معنای به تاخیر انداختن جنگ است.
براین اساس و با توجه به نظریه جنگ سرد و پاسخ متقابل، انتظار نمی رود در معادله موجود بین لبنان و رژیم صهیونیستی تغییری صورت گیرد و ایزنکوت همان راه و روش بنی گانتس را در پیش خواهد گرفت.
همچنین انتظار نمی رود یک جنگ گسترده شروع شود و دو طرف هم در این برهه از زمان خواستار آن نیستند و تنها اشتباه در محاسبات است که می تواند زمینه ساز جنگ باشد و به نظر می رسد ایزنکوت تلاش می کند تا از این اشتباه کشنده که نتیجه آن جنگی است که رژیم صهیونیستی نمی خواهد، پرهیز کند بویژه اینکه این رژیم قادر نیست پیامدهای آن را تحمل نماید.
خاورم ** 1324
10/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]