محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842245285
آیت الله مدرس؛ فریادگر استقلال و آزادی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیت الله مدرس؛ فریادگر استقلال و آزادی تهران- ایرنا- دهم آذر سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس، روز مجلس نام گذاری شد، روحانی سیاست مداری که با جسارت و شجاعت بی نظیر در مجلس به دفاع از حقوق ملت در برابر حکومت استبدادی پرداخت و توانست در راه استقلال کشور گام های موثری در سنگر مجلس بردارد.
سید حسن مدرس در 1249 هجری خورشیدی در روستای سرابه واقع در اردستان و از توابع اصفهان دیده به جهان گشود. پدرش، او را در 6 سالگی به شهررضا(قمشه) نزد پدر بزرگش میر عبدالباقی فرستاد و در این دوره با آموزش های پدربزرگ گام در راه علم و تقوا نهاد و تحصیلات ابتدایی را در شهر خود گذراند.
آیت الله مدرس در 16 سالگی و برپایه وصیت پدربزرگش برای ادامه ی تحصیل به حوزه علمیه علوم اسلامی اصفهان رفت و 13 سال در اصفهان به تحصیل همت گماشت.
او در اصفهان نزد از محضر استادانی مانند میرزا عبدالعلی هرندی، ملا محمد کاشی، میرزا جهانگیرخان قشقایی و... بهره برد و برای ادامه ی تحصیل به نجف اشرف و نزد آیت الله میرزای شیرازی رفت و تا درجه ی اجتهاد به تحصیل ادامه داد.
آیت الله مدرس در نجف با سید محمد صادق طباطبایی، شیخ عبدالکریم حائری و سید مصطفی کاشانی ارتباط نزدیکی داشت و پس از هفت سال زندگی در نجف و تحصیل علم به اصفهان بازگشت.
آغاز فعالیت سیاسی آیت الله مدرس هم زمان با نهضت مشروطه در ایران و عضویت در انجمن ایالتی اصفهان بود، او در 1289 هجری خورشیدی، برای دوره ی دوم مجلس قانون گذاری انتخاب و بیش از پیش به عنوان یک چهره ی سیاسی در میان مردم شناخته شد.
آیت الله سید حسن مدرس در فعالیت های سیاسی و به ویژه نمایندگی مردم در مجلس همواره در راه حفظ استقلال کشور و جاری ساختن مبانی ناب اسلامی در کشور تلاش کرد و به مخالفت با قرارداد ننگین 1919 میان وثوق الدوله و انگلیس برخاست و اجازه نداد ایران میان کشورهای بیگانه تقسیم شود.
او همراه با بسیاری از مبارزان آزادی خواه، پس از کودتای رضاخان در سوم اسفند 1299 هجری خورشیدی،تا پایان کابینه ی سیاه سید ضیاالدین طباطبایی زندانی بود و با آزادی از زندان در مجلس چهارم به عنوان نماینده ی مردم تهران انتخاب شد، در این دوره، او نایب رییس و رهبر اکثریت مجلس بود.
هم زمان با تغییر سلسله ی قاجاریه، دوره ی پنجم مجلس در 1302 هجری خورشیدی گشایش یافت، آیت الله مدرس رهبری اقلیت را در این دوره بر عهده گرفت و به استیضاح رضاخان وزیر سردار سپه پرداخت. اما رضا خان در نهایت توانست با فریب و نیرنگ به حکومت برسد.
هنگامی که آیت الله مدرس در هفتم آبان 1305 هجری خورشیدی از کوچه ای در تهران عبور می کرد. ماموران دولتی به طرف او گلوله شلیک و وی را زخمی کردند.
رضاخان از روشنگری ها و مبارزه های آیت الله مدرس به ستوه آمده بود. ابتدا وی را خانه نشین و سپس در شانزدهم مهر 1307 هجری خورشیدی او را دستگیر و به دامغان، مشهد و سپس به خواف تبعید کرد.
سرانجام به دستور رضاخان، آیت الله مدرس در دهم آذر 1316 هجری خورشیدی به شهادت رسید و پیکر او را مخفیانه به خاک سپردند. پس از خروج رضاخان از ایران در 1320 هجری خورشیدی، قبر مدرس شناسایی شد، آرامگاه او اکنون در شهر کاشمر واقع است.
مجلس شورای اسلامی در بیست و سوم تیر 1372 هجری خورشیدی، به مناسبت سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس، دهم آذر ماه را «روز مجلس» نام گذاری کرد.
امام خمینی درباره شخصیت مدرس و مبارزات او فرمود:«...در واقع شهید بزرگ ما مرحوم مدرس که القاب برای او کوتاه و کوچک است، ستاره درخشانی بود بر تارک کشوری که از ظلم و جور رضاشاهی تاریک می نمود و تا کسی آن زمان را درک نکرده باشد ارزش این شخصیت عالی مقام را نمی تواند درک کند. ملت ما مرهون خدمات و فداکاری های او است و اینک با سربلندی از بین ما رفته، بر ما است که ابعاد روحی و بینش سیاسی – اعتقادی او را هر چه بهتر بشناسیم ...»
پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس و روز مجلس به گفتگو با حشمت الله فلاحت پیشه نماینده ی سابق مجلس شورای اسلامی و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی پرداخته است.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی درباره ی شکل گیری مجلس در ایران گفت: یکی از دلایلی که شهید مدرس را نماد مجلس آزاد و سالم در ایران می دانند، شجاعت و تعهد وی در ایفای وظیفه ی خطیر نمایندگی است. ایرانی ها در بیشتر مسایل فکری و علمی نقش پیش قراول را در منطقه داشتند. در عرصه ی پارلمانی نیز با نهضت مشروطه و مجلس شورای ملی این موضوع را نشان دادند که نخستین مجلس در میان کشورهای منطقه بود.
وی در ادامه بیان داشت: مجلس پس از شکل گیری و به تدریج در کوران تحولات و با توجه به شرایط منطقه، جهان و بلوغ سیاسی که ایرانی ها داشتند به نماد آزادی طلبی مردم و مشروطه خواهی تبدیل شد.
حشمت الله فلاحت پیشه درباره ی شخصیت آیت الله مدرس یادآور شد: نماینده هایی که از توان و عزم و اراده ی بیشتری بهره مند بودند، به عنوان ملجا آزادی ها و خواسته های به حق مردم معرفی شدند. شهید مدرس هم کسی بود که در این قالب عمل کرد و در مقابل زر و زور ایستادگی کرد و وظیفه ی نمایندگی خود را در تحول های مختلف انجام داد. مشروطه کردن هر چه بیشتر نظام قاجاری، تلاش برای محدود کردن قدرتی که با عنوان جمهوری شکل گرفته بود. او در زمان انتقال حکومت از دوره ی قاجاری به پهلوی، سعی کرد اگر در گذشته با نظام شاهی از راه مشروطه طلبی مبارزه کرده، در این دوره نیز در برابر نظام جدید که یک نظام استبدادی بود، ایستادگی کند.
این کارشناس مسایل سیاسی ضمن اشاره به رفتار و گفتار شهید مدرس تصریح کرد: با توجه به رفتار و گفتار شهید مدرس چند موضوع اصلی و مهم به ویژه در مجلس بر روی آن تاکید شده است. ایجاد آسایش و رفاه برای مردم کشور، ایجاد عدالت در جامعه، توجه به عمران و آبادی در کشور، حفظ یکپارچگی سرزمینی(تمامیت ارضی) ایران، اهمیت جایگاه اسلام در کشور و در مجلس، موضوع حاکمیت و استقلال کشور، تدوین سیاست خارجی کشور بر اساس منافع ملی از یک طرف و بر پایه ی دیانت اسلامی از طرف دیگر، مبارزه با بیگانه در صورت تعدی به کشور، تاکید بر روابط حسنه با تمامی کشورهای دنیا با توجه به نفی سلطه و مداخله نکردن در امور داخلی ایران است.
نماینده ی سابق مجلس شورای اسلامی درباره ی اهمیت جایگاه مجلس در ایران بیان کرد: بر پایه روح قانون اساسی و بیانات امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب و دیگر مسوولان، مجلس در صدر همه ی امور است. جایگاه نماینده ی مجلس، نماد استقلال محسوب می شود، نمایندگان می توانند در همه ی امور مملکت نظر بدهند. در قبال مسایل کشور، قانون های عادی را به عنوان طرح بیان یا در قالب لوایح به عنوان پیشنهاد نظر خود را اعلام کنند. سوال از وزیران و رییس جمهوری درباره ی مسایل اساسی کشور، نظارت بر حسن اجرای قانون بر عهده ی مجلس است.
من اعتقاد دارم که یک مجلس سالم و قوی به معنای یک کشور سالم و قوی است. چون در کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران که در زمینه های مختلف دوره ی انتقال را می گذراند، نظارت به ویژه در حوزه های مدیریتی، اقتصادی و فرهنگی یک بحث اساسی است، مجلس سالم باید به جای قانون های دست و پاگیر، قوانین تسهیل کننده ی روند توسعه ی کشور تدوین کند. به جای نظارت سلیقه ای، یک نظام نظارتی قوی و پایدار و مقدس را شکل دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به وجود جناح بندی ها در مجلس و اهمیت منافع ملی تاکید کرد: در دنیا حزب و دموکراسی همزاد هستند. حزب ممکن است در یک کشور به معنای حزب و در ایران به معنای جناح باشد. ارتباط حزب و تکثرگرایی با منافع ملی باید رابطه ی وحدت در عین کثرت باشد. وحدت به منافع و امنیت ملی کشور برمی گردد یعنی هرگونه تکثری نباید امنیت و منافع ملی را در معرض خطر قرار دهد. کثرت به فعالیت سیاسی گفته می شود، به معنای اینکه سیاست مداران در داخل کشور بتوانند برنامه های خود را در قالب تشکل ها و احزاب با مردم در میان بگذرانند و حتی گاهی دیدگاه های متفاوت را نیز در جامعه داشته باشیم. این وحدت در عین کثرت هم موجب پیشبرد دموکراسی در کشور و هم به پیشبرد امنیت و منافع ملی منجر می شود.
حشمت الله فلاحت پیشه درباره ی همکاری و هماهنگی دولت و مجلس در پیشرفت کشور بیان کرد:من به تجمیع انتخابات اعتقاد دارم. باید همه ی انتخابات ها هر چهار سال یک بار انجام شود تا با توجه به شرایط، سلیقه هایی که در کشور شکل می گیرند، بتوانند سامانه مدیریت را به دست بگیرند. یکی از مشکلاتی که وجود داشته، این است که گاهی اکثریت در مجلس و دولت با هم متفاوت هستند، این موضوع باعث می شود که بخش عمده ای از انرژی در مجلس و دولت هدر برود و همکاری میان این 2 نهاد کاهش یابد. در شرایط کنونی دولت و مجلس دارای سلیقه ی متفاوتی هستند ولی با این حال همکاری خوبی با هم دارند، در حال حاضر با توجه به سلیقه ی متفاوت دولت و مجلس، رابطه ی خوبی در این دوره وجود دارد. دلیل این موضوع را می توان به اجماع نخبگان در صدر دولت و مجلس اشاره کرد که تعامل خوبی را مشاهده می کنیم. به طور کلی می توان گفت با یک انتخاب تجمیع شده، همکاری دولت و مجلس به مراتب افزایش می یابد. استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به جایگاه اعتدال و میانه روی در برابر افراط و تفریط اظهار داشت: اعتدال لازمه ی توسعه در کشور یعنی پرهیز از افراط و تفریط است. ما در گذشته آسیب های زیادی را از موضوع افراط و تفریط چه در داخل و چه در خارج خوردیم، در این زمینه نیز باید به قانون به عنوان مهم ترین شاخص اعتدال مراجعه کرد.
در پایان این استاد دانشگاه با اشاره به شخصیت شهید مدرس و ویژگی های یک نماینده گفت: نمایندگی نیازمند منطق و دقت در قانون نویسی و انعطاف در نظارت است. ما قوانین زیادی داریم ولی متاسفانه گاهی نوعی تباین و تلاقی در این قوانین مشاهده می شود. بیشتر مشکلاتی که برای مردم به وجود می آید ناشی از همین قوانین متکثر است. انعطاف در حوزه ی نظارت شرط اساسی و مهم است. هدف نظارت باید پیشبرد منافع ملی کشور باشد.
از: مجتبی شفیعی
گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**م.ش**9131
10/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]
صفحات پیشنهادی
آیتالله لاریجانی: شیعه هراسی بخشی از توطئه غرب برای تفرقه افکنی در جهان اسلام/ عقب نشینی از حقوق هستهای عقب
آیتالله لاریجانی شیعه هراسی بخشی از توطئه غرب برای تفرقه افکنی در جهان اسلام عقب نشینی از حقوق هستهای عقب نشینی از عزت و استقلال ایران است آیتالله آملی لاریجانی گفت عقب نشینی از حقوق هستهای ملت در واقع عقب نشینی از عزت و استقلال ملت است و کاستن از تعداد سانتریفیوژها در واقآیتالله آملی لاریجانی: عقبنشینی از حقوق هستهای عقبنشینی از عزت و استقلال است
آیتالله آملی لاریجانی عقبنشینی از حقوق هستهای عقبنشینی از عزت و استقلال استتاریخ انتشار چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۴ ۳۲ آیتالله آملی لاریجانی گفت عقبنشینی از حقوق هستهای ملت در واقع عقبنشینی از عزت و استقلال ملت است و کاستن از تعداد سانتریفیوژها درتظاهرات برای آزادی آیت الله نمر در استرالیا
تظاهرات برای آزادی آیت الله نمر در استرالیا شرکتکنندگان در این تظاهرات اعلام کردند نظام سعودی و استکبار جهانی و ابزارهای دست آنان یعنی گروهکهای تروریستی در پی فتنهانگیزی در جهان اسلام هستند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز شمار زیادی از اقلیت مسلمآیتالله جنتی: مجلس استقلال خود را نشان داد |اخبار ایران و جهان
آیتالله جنتی مجلس استقلال خود را نشان داد جنتی با طرح این پرسش که فتنه و فتنهگر کیست که امروز در وضعیت فعلی در حال جولان دادن است خاطرنشان کرد اینها که امتحان خود را پس دادهاند و همه فهمیدهاند که از عمال بیگانه هستند دیگران نیز کف و سوت زدهاند و تحسینشان کردند و به آنهآیتالله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی: شیعه هراسی بخشی از توطئه غرب برای تفرقه افکنی در جهان اسلام
آیتالله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی شیعه هراسی بخشی از توطئه غرب برای تفرقه افکنی در جهان اسلام عقب نشینی از حقوق هستهای در واقع عقب نشینی از عزت و استقلال ملت ایران استآیتالله آملی لاریجانی گفت عقب نشینی از حقوق هستهای ملت در واقع عقب نشینی از عزت و استقلال ملنماینده آیتالله سیستانی خطاب به وزیر اطلاعات: هر اختلافنظری را دشمنی ندانیم
نماینده آیتالله سیستانی خطاب به وزیر اطلاعات هر اختلافنظری را دشمنی ندانیم نماینده تامالاختیار آیتالله سیستانی در ایران با بیان اینکه هر اختلافنظری را نباید دشمنی بدانیم تاکید کرد اختلافنظر سبب تکامل جامعه است به گزارش نامه نیوز آیتالله سیدجواد شهرستانی ظهر امروز در دآیت الله مقتدایی: بقای دین با تلاش و ایثار عالمان دینی میسر است
آیت الله مقتدایی بقای دین با تلاش و ایثار عالمان دینی میسر است قم - ایرنا - دبیر شورای عالی حوزه های علمیه گفت بقای دین با فعالیت تلاش و ایثار عالمان دینی میسر است زیرا آنها در هر عصری از انحراف در دین جلوگیری کرده اند آیت الله مرتضی مقتدایی روز پنجشنبه در کنگره بررسی شخصیتبیانیه جامعه روحانیت مبارز به مناسبت چهلمین روز ارتحال آیت الله مهدوی کنی
بیانیه جامعه روحانیت مبارز به مناسبت چهلمین روز ارتحال آیت الله مهدوی کنی جامعه روحانیت مبارز به مناسبت چهلمین روز از ارتحال آیت الله حاج شیخ محمدرضا مهدوی کنی دبیر کل جامعه روحانیت مبارز بیانیهای صادر کرد به گزارش نامه نیوز متن این بیانیه به شرح زیر است بسمه تعالی اذا مات ابا حضور مسئولان صورت گرفت افتتاح درمانگاه بیمارستان آیتالله کاشانی جیرفت
با حضور مسئولان صورت گرفتافتتاح درمانگاه بیمارستان آیتالله کاشانی جیرفتدرمانگاه بیمارستان آیتالله کاشانی جیرفت با حضور مسئولان این شهرستان افتتاح شد به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت لیلا عارفی رئیس بیمارستان آیتالله کاشانی جیرفت ظهر امروز در آیین افتتاح درمانگاه ویژه زنان و زآیتالله علمالهدی: خبرگان ناظر به عملکرد رهبری نیستند / ایجاد فضای دفاع از رهبری باید به هر نحوی شکل گیرد
آیتالله علمالهدی خبرگان ناظر به عملکرد رهبری نیستند ایجاد فضای دفاع از رهبری باید به هر نحوی شکل گیردعضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مجلس خبرگان وظیفه مراقبت از شرایط رهبری را دارد نه نظارت بر ایشان گفت ایجاد فضای دفاع از رهبری باید به هر نحوی شکل گیرد به گزارش خبرگزارآیت الله موسوی اردبیلی: دانشگاه آزاد به قطب مهم علمی کشور و منطقه تبدیل شده است
آیت الله موسوی اردبیلی دانشگاه آزاد به قطب مهم علمی کشور و منطقه تبدیل شده است قم - ایرنا - آیت الله عبدالکریم موسوی اردبیلی از مراجع تقلید گفت امروز دانشگاه آزاد اسلامی به قطب مهم علمی کشور و منطقه تبدیل شده است امیدوارم که این دانشگاه بتواند در جهان به خدمات خود ادامه دهدوزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با آیت الله گرامی دیدار کرد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با آیت الله گرامی دیدار کرد قم - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز پنجشنبه با آیت الله محمدعلی گرامی از اساتید برجسته حوزه علمیه در قم دیدار و گفت و گو کرد به گزارش ایرنا علی جنتی در این دیدار هدف از سفر به قم را دیدار با مراجع عظام تقلید و علما عبمنظور برپایی کنگره جریانهای تکفیری از دیدگاه علمای اسلام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از آیتالله مکارم شیرازی
بمنظور برپایی کنگره جریانهای تکفیری از دیدگاه علمای اسلامجامعه مدرسین حوزه علمیه قم از آیتالله مکارم شیرازی تقدیر کردرئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم طی پیامی از تلاشهای مجدانه آیتالله مکارم شیرازی دامت برکاته در برپایی کنگره جهانی جریان های افراطی و تکفیری از دیدگتقدیر جامعه مدرسین از آیتالله مکارمشیرازی
پنجشنبه ۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۸ جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در نامهای از تلاشهای مجدانه آیتالله مکارمشیرازی از مراجع تقلید در راستای برگزاری کنگره جهانی جریانهای تکفیری از دیدگاه علمای اسلام تقدیر کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم در این نامه آمده است باآیت الله جمی شخصیتی ماندگار است/ششمین سالگرد امام جمعه فقید آبادان برگزار می شود -
گزارش خبری آیت الله جمی شخصیتی ماندگار است ششمین سالگرد امام جمعه فقید آبادان برگزار می شود آبادان- خبرگزاری مهر ششمین سالگرد ارتحال آیت الله غلامحسن جمی امام جمعه فقید آبادان که در طول هشت سال جنگ تحمیلی هیچگاه از این شهر خارج نشد در شهرش برگزار می شود به گزارش خبرنگار مهرروزنامه نگارترک: آیت الله خامنه ای سناریوی به آشوب کشیدن منطقه از سوی داعش را افشا کرد
روزنامه نگارترک آیت الله خامنه ای سناریوی به آشوب کشیدن منطقه از سوی داعش را افشا کرد آنکارا- ارسلان بولوت روزنامه نگار ترک و نویسنده روزنامه ینی چاغ نوشت در حالی که طرح به آشوب کشیدن سوریه عراق ترکیه و ایران به وسیله داعش اجرا می شود آیت الله خامنه ای پشت پرده این سنارآیت الله مکارم شیرازی:جامعیت علمی از ویژگی های آیت الله آصفی است
آیت الله مکارم شیرازی جامعیت علمی از ویژگی های آیت الله آصفی است قم - ایرنا - آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید در پیامی جامعیت علمی را از ویژگی های آیت الله آصفی دانست و گفت به اذعان بسیاری از اساتید تالیفات آیت الله آصفی هم فقهی و تفسیری و هم ولایی و اخلاقی است به-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها