محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843041113
7صفر، سالروز شهادت امام حسن مجتبی (علیه السلام)
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: قم؛
7صفر، سالروز شهادت امام حسن مجتبی (علیه السلام)
امام حسن (ع ) فرزند امیرمؤ منان على بن ابیطالب و مادر ایشان سرور زنان عالم حضرت فاطمه زهرا (س)دختر پیامبر خدا (ص ) است.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم؛ امام حسن (ع) فرزند امیرمؤ منان على بن ابیطالب و مادر ایشان سرور زنان عالم حضرت فاطمه زهرا (س) دختر پیامبر خدا (ص) است.
ولادت:
امام حسن (ع ) در شب نیمه ماه رمضان سال سوّم هجرت در مدینه تولد یافت.
وى نخستین پسرى بود كه خداوند متعال به خانواده على و فاطمه عنایت كرد.
رسول اكرم (ص ) بلافاصله پس از ولادتش ، او را گرفت و در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه گفت سپس براى او گوسفندى قربانى كرد، سرش را تراشید و هم وزن موى سرش - كه یك درم و چیزى افزون بود - نقره به مستمندان داد.
پیامبر (ص ) دستور داد تا سرش را عطرآگین كنند و از آن هنگام آیین عقیقه و صدقه دادن به هموزن موى سر نوزاد سنت شد،این نوزاد را حسن نام داد و این نام در جاهلیت سابقه نداشت ،كنیه او را ابومحمّد نهاد و این تنها كنیه اوست.
القاب امام:
لقب هاى حضرت:
سبط، سید، زكى ، مجتبى است كه از همه معروفتر (مجتبى ) مى باشد.پیامبر اكرم (ص ) به حسن و برادرش حسین علاقه خاصى داشت و بارها مى فرمود كه حسن و حسین فرزندان منند و به پاس همین سخن على به سایر فرزندان خود مى فرمود: شما فرزندان من هستید و حسن و حسین فرزندان پیغمبر خدایند.
امام حسن هفت سال و خرده اى زمان جد بزرگوارش را درك نمود و در آغوش مهر آن حضرت بسر برد و پس از رحلت پیامبر (ص ) كه با رحلت حضرت فاطمه دو ماه یا سه ماه بیشتر فاصله نداشت ، تحت تربیت پدر بزرگوار خود قرار گرفت.
امام حسن (ع ) پس از شهادت پدر بزرگوار خود به امر خدا و طبق وصیت آن حضرت ، به امامت رسید و مقام خلافت ظاهرى را نیز اشغال كرد، و نزدیك به شش ماه به اداره امور مسلمین پرداخت .
در این مدت ، معاویه كه دشمن سرسخت على (ع ) و خاندان او بود و سالها به طمع خلافت (در آغاز به بهانه خونخواهى عثمان و در آخر آشكارا به طلب خلافت ) جنگیده بود؛ به عراق كه مقر خلافت امام حسن (ع ) بود لشكر كشید و جنگ آغاز كرد.
ما در این باره كمى بعدتر سخن خواهیم گفت: امام حسن (ع ) از جهت منظر و اخلاق و پیكر و بزرگوارى به رسول اكرم (ص ) بسیار مانند بود.
وصف كنندگان آن حضرت او را چنین توصیف كرده اند:
(داراى رخسارى سفید آمیخته به اندكى سرخى ، چشمانى سیاه ، گونه اى هموار، محاسنى انبوه ، گیسوانى مجعد و پر، گردنى سیمگون ، اندامى متناسب ، شانه ایى عریض ، استخوانى درشت ، میانى باریك ، قدى میانه ، نه چندان بلند و نه چندان كوتاه . سیمایى نمكین و چهره اى در شمار زیباترین و جذاب ترین چهره ها.
كمالات انسانى:
امام حسن (ع ) در كمالات انسانى یادگار پدر و نمونه كامل جدّ بزرگوار خود بود. تا پیغمبر (ص ) زنده بود، او و برادرش حسین در كنار آن حضرت جاى داشتند، گاهى آنان را بر دوش خود سوار مى كرد و مى بوسید و مى بویید.
از پیغمبر اكرم (ص ) روایت كرده اند كه درباره امام حسن و امام حسین (ع ) مى فرمود: این دو فرزند من ، امام هستند خواه برخیزند و خواه بنشینند (كنایه از این كه در هر حال امام و پیشوایند.)
امام حسن (ع ) بیست و پنج بار حج كرد، پیاده ، در حالى كه اسبهاى نجیب را با او یدك مى كشیدند. هرگاه از مرگ یاد مى كرد مى گریست و هرگاه از قبر یاد مى كرد مى گریست ، هرگاه به یاد ایستادن به پاى حساب مى افتاد آن چنان نعره مى زد كه بیهوش مى شد و چون به یاد بهشت و دوزخ مى افتاد؛ همچون مار گزیده به خود مى پیچید.
از خدا طلب بهشت مى كرد و به او از آتش جهنم پناه مى برد. چون وضو مى ساخت و به نماز مى ایستاد بدنش به لرزه مى افتاد و رنگش زرد مى شد، سه نوبت دارائیش را با خدا تقسیم كرد و دو نوبت از تمام مال خود براى خدا گذشت . گفته اند: (امام حسن (ع ) در زمان خودش عابدترین و بى اعتناترین مردم به زیور دنیا بود.)
همسران و فرزندان امام حسن (ع):
دشمنان و تاریخ نویسان خود فروخته و مغرض در مورد تعداد همسران امام حسن (ع ) داستانها پرداخته و حتى دوستان ساده دل سخنانى بهم بافته اند،امّا آنچه تاریخ هاى صحیح نگاشته اند.
همسران امام (ع ) عبارتند از :
(ام الحق ) دختر طلحة بن عبیداللّه - (حفصه ) دختر عبدالرحمن بن ابى بكر - (هند) دختر سهیل بن عمر و (جعده ) دختر اشعث بن قیس.
بیاد نداریم كه تعداد همسران حضرت در طول زندگیش از هشت یا ده به اختلاف دو روایت تجاوز كرده باشند.
با این توجه كه (ام ولد)هایش هم داخل در همین عددند،فرزندان آن حضرت از دختر و پسر 15 نفر بوده اند بنامهاى : زید، حسن ، عمرو، قاسم ، عبداللّه ، عبدالرحمن ، حسن اثرم ، طلحه ، ام الحسن ، ام الحسین ، فاطمه ، ام سلمه ، رقیه ، ام عبداللّه و فاطمه.
نسل او فقط از دو پسرش حسن و زید باقى ماند و از غیر این دو انتساب به آن حضرت درست نیست.
شهادت، تشييع و دفن پيكر امام:
در شهادت امام حسن دو قول وجود دارد، یک قول روز هفت صفر است وقول دیگر روز بيست و هشتم صفر سال 49 هجري است که در سن 47 سالگي به خاطر خوردن زهر و مسموميت ناشي از آن به شهادت رسيد و در قبرستان بقيع به خاك سپرده شد.
«شيخ كليني» از دانشمندان بزرگ شيعي كه كتابهايي در باب معرفي امامان دوازدهگانه شيعه دارد، از «ابوبكر حضرمي» نقل ميكند كه؛ «جعده» دختر «اشعثبن قيس كندي»، امام حسن(ع) را با زهر مسموم كرد و نيز يكي از كنيزان آن حضرت را زهر داد و مسموم كرد، زهر را برگردانيد، ولي آن زهر در درون جان امام حسن(ع) جاي گرفت و مجروح كرد و آن حضرت بر اثر آن، شهيد شد.
هنگامي كه امام حسن(ع) به شهادت رسيد، امام حسين(ع) او را غسل داد و كفن كرد و جنازه او را درون تابوت گذاشت و به محلي كه رسول خدا(ص) در آنجا بر جنازهها نماز ميخواند، حركت داد، و بر جنازه نماز خواند. اما اين اقدامها همراه با فشارهاي افراد منسوب به بنياميه بود، به نحوي كه آنها اجازه ندادند تا امام حسن(ع) در خانه حضرت رسول(ص) دفن شود و جسم پاك او را در قبرستان بقيع به خاك سپردند.
اما اين كار نيز بدون حاشيهها نبود و ايادي دنياطلب معاويه، با شقاوت و بيرحمي اقدام به تيرباران جسد فرزند رسول خدا(ص) كردند؛ در حاليكه خود را مسلمانان واقعي ميناميدند.
با اين حال، تاريخ اسلام گواه است كه يكي از جنايات هولناك معاويه در طول حكومت خود، به شهادت رساندن امام حسن مجتبي(ع) بود و ردپاي اين جنايت هولناك در تاريخ، به طور آشكار ديده ميشود.
جنايت به اين صورت شكل گرفت كه معاويه ضمن توطئهاي خائنانه و با بهرهگيري از دختر «اشعثبن قيس» (همسر امامحسن) او را مسموم و به شهادت رسانيد.
چهره شيطاني و پيمانشكن، و دورويي و نفاق معاويه كه در طول حيات سياسياش فراوان خود را نشان ميداد در ضمن اين جنايت نيز روشنتر از هميشه در معرض ديد همگان قرار گرفت.
تاريخ، اين مطلب را با قوت هرچه بيشتر به اثبات رسانده است، با اين حال افراد متعصبي چون «ابنخلدون» كه از آبشخور آلوده بنياميه سيراب ميشد، جريان را بيپايه و ضعيف قلمداد كرده مينويسد: «آنچه درباره مسموم شدن حسنبن علي(ع) به وسيله معاويه نقل شده، روايتي است كه شيعه آن را ساخته و پرداخته است.» البته اين نظر خاص، ناشي از گرايشات خاص ديني «ابنخلدون» است كه او براي دفاع از چهرهاي مرموز و نامطلوب همچون معاويه مفاد تاريخ اسلام را عوض كرده است.
مظلوميت امام در جريان دفن آن حضرت بيشتر جلب توجه ميكند. هنگامي كه اهل بيت(ع) ميخواستند طبق وصيت آن حضرت، او را كنار قبر پيامبر(ص) دفن كنند، قدارهداران بنياميه به مخالفت برخاستند.
در اين ميان «مروانبن حكم» از ميان آشوبگران فرياد برآورد: «در حالي كه عثمان در دورترين نقطه بقيع به خاك سپرده شد، گمان ميكنيد كه اجازه ميدهم حسنبن علي(ع) در خانه رسول خدا(ص) دفن شود؟!» پيشتاز آشوب، سوار بر مركبي، ادعاي مالكيت خانه را از طريق ارث كرده و ممانعت خود را تا پاي جان از دفن امام در آرامگاه رسول خدا(ص) اعلان داشت ،حتي كار از اين بالاتر گرفت و در نهايت شقاوت و سبعيت، جنازه امام را تيرباران كردند، تا جايي كه كفن آلوده به خون شد و مشايعتكنندگان مجبور به تعويض كفن شدند.
سرانجام پس از اين كشمكشها، شهيد مظلوم را در بقيع به خاك سپردند.
انتهای پیام/ش
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]
صفحات پیشنهادی
هفتم صفر سالروز شهادت امام حسن مجتبی(ع)
۲۳۳۲۹۲ ۱۳۹۳ ۹ ۸ - ۱۵ ۵۷ هفتم صفر سالروز شهادت امام حسن مجتبی ع طراح مصطفی سعیدی پور اجرا توقف ذخيره تمام تصاوير ۱۳۹۳ ۹ ۸ - ۱۵ ۵۷حجتالاسلام فرحزاد عنوان کرد هفتم صفر، سالروز شهادت امام حسن(ع)/ تقویم رسمی کشور در این زمینه اصلاح شود
حجتالاسلام فرحزاد عنوان کردهفتم صفر سالروز شهادت امام حسن ع تقویم رسمی کشور در این زمینه اصلاح شوداستاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه بسیاری از علما و مراجع تقلید هفتم صفر را به عنوان روز شهادت امام حسن ع عنوان میکنند گفت روز هفتم صفر باید برای مردم به درستی تبیین شده و سالفیلم/ حاج حسن خلج - روضه اسارت امام سجاد علیه السلام
فیلم حاج حسن خلج - روضه اسارت امام سجاد علیه السلام دانلود لینک ۲۸ ۰۸ ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۷هفتم صفر بر اساس قول مشهور سالروز شهادت امام مجتبی(ع) است -
مهر گزارش میدهد هفتم صفر بر اساس قول مشهور سالروز شهادت امام مجتبی ع است شناسه خبر 2432402 تاریخ مخابره یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۹ استانها > قم قم- در تقویم رسمی کشور هفتم صفر به عنوان روز میلاد امام هفتم امام موسی کاظم ع اعلام شده در حالی که بر اساس قول صحیح این روز مبهمناسبت سالروز شهادت امام حسن(ع) دروس مراجع تعطیل شد
یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۷ همزمان با هفتم صفر سالروز شهادت امام حسن مجتبی ع بنابر اقوال مشهور مراجع دروس خود را تعطیل کردند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم براساس سنت مراجع تقلید و به ویژه بنیانگذار حوزه علمیه قم روز هفتم صفر دروس مراجع تعطیل و برخی از آناامام باقر علیه السلام چشمه زلال معرفت و علم
امام باقر علیه السلام چشمه زلال معرفت و علم نام مبارک امام پنجم محمد بود لقب آن حضرت باقر یا باقرالعلوم است بدین جهت که دریای دانش را شکافت و اسرار علوم را آشکارا ساخت القاب دیگری مانند شاکر و صابر و هادی نیز برای آن حضرت ذکر کردهاند که هر یک باز گوینده صفتی از صفات آن امام بنقش امام موسی کاظم علیه السلام در گسترش فرهنگ و تمدن اسلامی -
نقش امام موسی کاظم علیه السلام در گسترش فرهنگ و تمدن اسلامی شناسه خبر 2432169 تاریخ مخابره یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۳ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی این تحقیق نقش امام موسی کاظم ع در گسترش فرهنگ و تمدن اسلامی است منابع اصلی آن الارشاد شیخ مفید مروج الذهب مسعودیورود امام سجاد علیه السلام با کاروان اسرا به شام
ورود به شام ورود امام سجاد علیه السلام با کاروان اسرا به شام رفتم و یکصد درهم به آن نیزه دار دادم که شتاب کند و از بانوان دور شود به این مطلب امتیاز دهید سرویس دینی جام نیوز بیش از چهل سال بود که منطقه شام را خاندان ابوسفیان اداره میکردند یکی از شاخصههای اعدر اقلید صورت گرفت اهدای باغ سیب یک هکتاری به مرکز نیکوکاری امام حسن مجتبی (ع)
در اقلید صورت گرفتاهدای باغ سیب یک هکتاری به مرکز نیکوکاری امام حسن مجتبی ع رئیس هیئت عامل مرکز نیکوکاری امام حسن مجتبی ع اقلید از اهدای باغ سیب یک هکتاری به این مرکز نیکوکاری به خبر داد حسن زینلی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اقلید با اشاره به آغاز فعالیت مرکز نیکوکارمنتقم خون امام حسین(علیه السلام)
منتقم خون امام حسین علیه السلام روز امام حسین علیه السلام عاشورا پلکهای ما را زخم نموده واشکهای ما را روان ساخته وعزیز ما را در سرزمین گرفتاری وبلا به ذلّت انداخته است وباعث شده که ما تا پایان دنیا در اندوه وگرفتاری باقی بمانیم پس گریه کنندگان باید بر مانند حسین علیه السلافرمانده سپاه امام حسن مجتبی (ع): مهمترین موفقیتهای نظام در سایه روحیه بسیجی تحقق یافته است
فرمانده سپاه امام حسن مجتبی ع مهمترین موفقیتهای نظام در سایه روحیه بسیجی تحقق یافته استفرمانده سپاه امام حسن مجتبی ع گفت طی سه دهه اخیر مهمترین موفقیتهای نظام در سایه روحیه بسیج تحقق یافته است سردار علی استادحسینی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرج اظهار داشت پس ازامام جمعه قم عنوان کرد روز هفتم صفر به عنوان شهادت امام حسن(ع) مشخص شود
امام جمعه قم عنوان کردروز هفتم صفر به عنوان شهادت امام حسن ع مشخص شودامام جمعه موقت قم با اشاره به اینکه حوزههای علمیه و درس مراجع در روز هفتم صفر به مناسبت شهادت امام حسن ع تعطیل است گفت این دوگانگی مناسب نیست که تلویزیون در این روز به عنوان روز میلاد برنامه شاد پخش کند بهفرمانده سپاه امام حسن مجتبی (ع) استان البرز: بیعت با ولایت، ایمان، اخلاص و آزادگی مهمترین ویژگیهای بسیج است
فرمانده سپاه امام حسن مجتبی ع استان البرز بیعت با ولایت ایمان اخلاص و آزادگی مهمترین ویژگیهای بسیج استفرمانده سپاه امام حسن مجتبی ع استان البرز گفت بیعت با ولایت ایمان اخلاص و آزادگی مهمترین ویژگیهای بسیج است به گزارش خبرگزاری فارس از کرج سردار علی استاد حسینی ظهرسوم صفر : ولادت امام باقر علیه السلام بنا به روایات
تقویم شیعه سوم صفر ولادت امام باقر علیه السلام بنا به روایات مهمترین وقایع تاریخ شیعه در روز سوم ماه صفر المعظم را در ادامه گزارش بخوانید به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران مهمترین رویدادهای امروز سوم ماه صفر المعظم در تقویم تاریخ هجری قمری به شرح زیر است ولادت حضرت اماولین خواسته شما ازامام زمان علیه السلام چیست؟
ندایی از ملکوت اولین خواسته شما ازامام زمان علیه السلام چیست اگر از عالم ملکوت ندایی بیاید که شما یک دعای مستجاب دارید شما چه می خواهید سرویس جام نیوز اگر از عالم ملکوت ندایی بیاید که شما یک دعای حتما مستجاب دارید شما چه می خواهید و آیا خوشحال می شوید که امام زمافرمانده سپاه امام حسن مجتبی (ع) استان البرز: رزمایش 10 هزار نفری «محرم» در البرز برگزار میشود
فرمانده سپاه امام حسن مجتبی ع استان البرز رزمایش 10 هزار نفری محرم در البرز برگزار میشودفرمانده سپاه امام حسن مجتبی ع استان البرز گفت همزمان با هفته بسیج رزمایش 10 هزار نفری محرم در البرز برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس از کرج علی استادحسینی ظهر امروز در حاشیه برگزاروقتی رسول خدا و امیر المومنین به زائران پیاده امام حسین (علیه السلام) بشارت می دهند
وقتی رسول خدا و امیر المومنین به زائران پیاده امام حسین علیه السلام بشارت می دهند و وقتى زوّار غسل کردند حضرت محمّد صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم ایشان را مورد نداء قرار داده و مى فرماید اى مسافران خدا بشارت باد بر شما که در بهشت با من هستید به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرن-
گوناگون
پربازدیدترینها