واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چرا برخی در عراق از عملیات الحشد الشعبی عراق ناراحت هستند بغداد - ایرنا - این روزها موج تازه ای علیه نیروهای "الحشد الشعبی" به معنای " نیروهای محبوب مردمی" در عراق و رسانه های منطقه به راه افتاده که به عقیده شهروندان این کشور، هدف اصلی آن متوقف کردن پیشروی های ارتش و نیروهای مردمی عراق در نبرد با "داعش" است.
نیروهای مردمی با کمک ارتش و نیروهای امنیتی، در حالی که جهان و به ویژه مقامات آمریکا ادعا می کردند، سرکوب داعش سالها و حتی 30 سال طول می کشد، طی ماههای اخیر مناطق وسیعی از شمال، شرق و غرب عراق را از وجود تروریستها پاکسازی کرده و شهرهای مهمی مانند "آمرلی"، "جرف الصخر"، "جلولا" و "السعدیه" را آزاد کرده اند.
حملات تبلیغاتی علیه گروههای مردمی عراق در حالی صورت می گیرد که مقامات آمریکایی همچنان از ضعف ارتش و نیروهای مسلح عراق در برابر داعش سخن گفته و حتی در بحبوحه پیروزی های اخیر در استان دیالی بر داعش، "روب ویتمن" عضو کمیته نیروهای مسلح کنگره آمریکا خواستار ارسال نیروهای زمینی کشورهای عربی به عراق و سوریه می شود.
این حملات واکنش هایی را نیز در عراق به دنبال داشته است، بطوری که نمایندگان مرجعیت عالی در شهرهای "نجف"، "کربلا"، "بغداد" و "کاظمین" در خطبه های نماز جمعه گذشته خواستار حمایت از نیروهای الحشد الشعبی شدند.
در همین ارتباط خبرگزاری "المسله" نیز در مطلب مفصلی به این حملات اعتراض و بکار بردن اصطلاحاتی همچون "میلیشیا" یا گروههای مسلح فرقه ای را برای نیروهای داوطلب مردمی، "ظالمانه" توصیف کرد.
در این مطلب، از مخالفان الحشد الشعبی با عنوان "سیاستمداران داعشی" یاد شده و آمده است : در شرایطی که نیروهای الحشد الشعبی آماده شرکت در طرح امنیتی ویژه اربعین می شوند، این جریان ها که عملا متحد داعش هستند، دست بکار شده و به حملات خود به صورت مخفیانه و علنی افزوده اند و بر طبل تحریکات طایفه ای می کوبند.
در این مطلب، عملکرد این جریان ها "شرم آور" توصیف و اضافه شده که برخی سیاستمداران "شن بر چشم ها می پاشند" و تروریست ها را با "مجاهدین میهن پرست" مقایسه می کنند، چنانچه "اصحاب فتنه" چنین می کنند.
در این مقاله که با عنوان "الحشد الشعبی فقط برای جنگ نیست"، اشاره دارد به اینکه این گروه آماده کار در زمان صلح هم هست و در کنار مسایل امنیتی، در سازندگی ، خدمات و امداد رسانی به مردم نیز حضور خواهد داشت و همانگونه که داعش را درهم کوبیده و فراری داده اند، بزودی سیاستمداران داعشی را هم ساقط می کنند.
جریان حمله این روزهای سازمان دهی شده به نیروهای داوطلب مردمی، علامت سوال های زیادی را مقابل افکار عمومی و تحلیلگران قرار داده است، آن هم در زمانی که با انتشار گسترده خبری مبنی بر اینکه یک "جمهوری خواهان" کنگره آمریکا خواستار ورود کشورهای عربی به عراق شده، مقارن می شود.
در همین روزها شاهدیم که یک پایگاه خبری اسراییلی (میدل نیوز) با عنوان "ایران شیعه 4- عرب سنی صفر" سعی دارد جنگ علیه داعش در عراق را جنگی طایفه ای القا کند و ماهیت اصلی این جنگ را که نبرد علیه تروریسم است، پاک نماید.
سیاستمداران و جریان هایی که به قول محافل سیاسی عراق، "جریان های سیاسی داعشی" هستند، در تمام هفت ماه گذشته تحرکات خود را حول بستن دست و پای مردم عراق در نبرد با تروریسم متمرکز کردند، بطوری که در روزهای آغازین بحران در 20 تا 25 خرداد ماه، در حالی که داعش قصد ورود به بغداد را داشت، پا در یک کفش کردند که المالکی نخست وزیر وقت، باید کنار برود.
جنجال سیاسی که برپا شده بود، این تصور را دامن می زد که مقصر بحران های امنیتی تنها مالکی است، حال آنکه پس از کناره گیری وی، به رغم داشتن بیشترین کرسی های پارلمان، کارشکنی ها تمام نشد و جالب اینکه بسیاری از شخصیت های منتسب به این جریان های سیاسی، همچنان از نام بردن صریح داعش به عنوان گروهی تروریستی، ابا دارند.
این جریان ها در حالی که از آمریکا و کشورهای عرب درخواست کمک نظامی و اعزام نیروی نظامی می کنند، در ماههای اخیر به شدت در مقابل ورود نیروهای الحشد الشعبی به برخی مناطق تحت کنترل داعش از جمله "موصل" و "الانبار" مخالفت کرده و همزمان با تشدید حملات روزهای اخیر به الحشد الشعبی، مقامات محلی الانبار فاش کردند که بدون هماهنگی با دولت مرکزی عراق، با مقامات آمریکایی در قبال دریافت سلاح و تجهیزات مذاکره کرده اند .
"صالح کرحوت" رییس شورای استان الانبار جمعه گذشته اعلام کرد که هیاتی از الانبار منتظر مجوز سفر به نیویورک برای دریافت این کمک ها است. گویا سفیر آمریکا به آنان قول اختصاص 24 میلیون دلار اسلحه و تجهیزات را داده است.
آمریکایی ها هم در حالی درصدد تسلیح گروههای قومی از جمله کردها و سنی ها به صورت مستقل هستند که از انجام تعهدات خود در قبال دولت قانونی عراق طفره می روند.
اکنون در شرایطی که پیروزی های ارتش و داوطلبان مردمی به مراحل حساس خود نزدیک می شود، فشارها بر نیروهای الحشد الشعبی تشدید شده که این امر نشان می دهد، برخی از متلاشی شدن داعش در ماههای آینده بطور جدی به وحشت افتاده اند.
خاورم*2*1770**1651
09/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]