پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849791255
سقوط آزاد نفت با سیگنال منفی اوپک
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سقوط آزاد نفت با سیگنال منفی اوپک تهران - ایرنا - روزنامه دنیای اقتصاد نوشت :روز گذشته در شرایطی قیمت نفت با شکستن مهم ترین کف قیمتی خود در هفته های اخیر (رقم 70 دلار) به رقم 68 دلار در هر بشکه رسید که نشست 166 اوپک بر پاشنه تصمیم کشورهای عربستان، کویت و امارات چرخید و سقف تولید اوپک ثابت ماند؛ اتفاقی که پیش از این نیز «دنیای اقتصاد» پیش بینی کرده بود.
به این ترتیب قیمت نفت آمریکا با افت 5 دلاری پس از پایان نشست اخیر به رقم 68 دلار رسید. نفت برنت نیز در قیمت 72 دلار تثبیت شد. کارشناسان معتقدند عربستان و البته کشورهای همپیمان آن با دو نگرانی در رابطه با کاهش سقف تولید نفت روبه رو هستند؛ نخست اینکه تصمیم کشورهای غیرعضو اوپک از منظر کاهش سطح تولید همپای اعضای اوپک مبهم است، همان طور که مسوولان نفتی این کشورها با ابراز تردید در رابطه با اقدام بعدی کشورهای غیرعضو به خصوص روسیه، کاهش سقف تولید اوپک را واگذاری بازار به این کشورها تلقی کرده اند. مساله دوم ضرورت عقب نشینی تولید نفت شیل کشورهایی از جمله آمریکا با پایین آمدن سطح قیمت ها است که به زعم برخی کشورها همچون عربستان زیان کوتاه مدت کشورهای عضو اوپک بهتر از چرخش بازارها به سمت نفت شیل در بلندمدت خواهد بود. این دو استدلال یکصد شصت و ششمین نشست اوپک را با تثبیت سقف تولید به پایان رساند.
نسیم علایی: بالاخره نشست اوپک برگزار شد و انتظار فعالان بازار برای نتیجه این نشست به پایان رسید. اوپک در مهم ترین نشست چند سال اخیر خود حفظ سهمش در بازار را به قیمت بالای نفت ترجیح داد و کشورهای عضو به سقف تولید 30 میلیون بشکهای این سازمان رای دادند. این در حالی است که همان طور که «دنیای اقتصاد» پیش از این پیش بینی کرده بود عربستان در کنار برخی کشورهای عضو از جمله قطر و امارات مانع از برنامه سایر اعضا برای کاهش سقف تولید شد.
النعیمی، وزیر نفت عربستان پیش از شروع اجلاس اعلام کرد که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، جی سی سی تصمیم به تثبیت سطح تولید اوپک گرفته اند.
در پی این تصمیم اوپک بهای نفت نسبت به روز چهارشنبه، یک روز قبل از نشست 166 اوپک، با افت 5 دلاری مواجه شده و بیشترین افت هفتگی قیمت طی 3 سال گذشته را رقم زد. بر این اساس روز گذشته بهای نفت خام آمریکا به 68 دلار به ازای هر بشکه رسید و کف 70 دلاری هفته های اخیر را شکست. نفت برنت نیز با افتی مشابه به زیر 72 دلار رسید. این در حالی است که بر اساس آخرین به روز رسانی سایت اوپک سبد نفتی این سازمان روز پنج شنبه با افت 3 دلاری نسبت به روز پیش از آن به مرز 70 دلار رسید.
روز پنج شنبه ساعت 12:30 به وقت تهران، صد و شصت وششمین نشست اوپک در وین، پایتخت اتریش با حضور 12 وزیر نفت کشورهای عضو این سازمان پشت درهای بسته برگزار شد. کشورهای عضو این سازمان تصمیم گرفتند سقف 30 میلیون بشکه ای اوپک را برای ششمین سال پیاپی حفظ کنند.
بهای نفت برنت از 29 خرداد سال جاری که به پیک 115 دلاری خود رسیده بود تا کنون نزدیک به 45 دلار از ارزش خود را از دست داده است. تحلیلگران بر این باورند که دلیل این کاهش قیمت، مازاد عرضه در سال جاری میلادی است که به شکل قابل توجهی در سال 2015 افزایش خواهد یافت.
افزایش عرضه در حالی است که رشد تقاضا با کاهش مواجه شده است، در حال حاضر دو اقتصاد بزرگ اروپا و ژاپن در رکود به سر می برند و چین نیز به عنوان دومین مصرف کننده نفت جهان با کاهش رشد اقتصادی مواجه شده است. تضعیف سمت تقاضا موجب شده که مازاد عرضه تاثیر بیشتری بر افت قیمت ها بگذارد.
بر همین اساس پیش از این انتظار می رفت اوپک به عنوان سازمانی که به شکل سنتی مامور حفظ قیمت ها و جلوگیری از نوسانات شدید بهای نفت است با کاهش عرضه خود از قیمت ها حمایت کرده و موجب افزایش آن شود؛ اما کشورهای عضو با این استدلال که مازاد عرضه موجود در بازار به دلیل افزایش عرضه کشورهای اوپکی نیست به کاهش سطح تولید و کوچک شدن سهم خود از بازار تن ندادند. در واقع اوپکی ها معتقدند با این سیاست نه تنها بازار خود را از دست نمیدهند بلکه قیمت های کنونی موجب کاهش سرعت تولید شیل اویل ها شده و در آینده قیمت ها افزایش می یابند.
البته در این میان بین اعضای اوپک بر سر این مساله یکصدایی و اتفاق نظر وجود نداشت چراکه شرایط اقتصادی اعضای اوپک با هم متفاوت بوده و تمامی اعضا به یک اندازه از کاهش قیمت نفت آسیب ندیده اند. بر همین اساس برخی از کشورها موافق کاهش سطح تولید اوپک و حمایت از قیمت ها بودند.
به عنوان مثال رافائل رامیرز، وزیر امور خارجه ونزوئلا پیش از آغاز اجلاس از ارائه پیشنهاد کاهش 2 میلیون بشکه ای تولید نفت اوپک از سوی این کشور و اکوادور خبر داده بود. گفته می شود در پی اجماع بر تثبیت سطح تولید کنونی، رامیرز نشست اوپک را ترک کرد.
ونزوئلا که نه تنها از بعد اجتماعی به دلیل یارانه های ارزانی که در جهان بی همتاست تحت فشار است بلکه برخی منابع حداقل نفت 160 دلاری را برای این کشور در جهت تحقق برنامه های اقتصادی خود لازم دانسته اند. اکوادور نیز با وجود اینکه کوچک ترین عضو کنونی اوپک است به قیمت های بالای نفت نیاز دارد.
اما موضع وزیر نفت کشورمان در قبال افت قیمت و تصمیم اوپک قابل توجه است و در مجموع عملکرد زنگنه در این مدت را می توان مثبت ارزیابی کرد. زنگنه با توجه به رایزنی هایی که در یک ماه اخیر با برخی کشورهای عضو داشته است، احتمالا این تصمیم اوپک -عدم توافق بر سر کاهش سطح تولید- را پیش بینی کرده بود چرا که در بدو ورود به وین بدون اشاره به کاهش سطح تولید اوپک اعلام کرد «بسیار واضح است که اوپک تصمیم می گیرد سقف تولید خود را نقض نکند».
وزیر نفت پس از پایان نشست با بیان اینکه نتیجه نشست امروز آنچه ما می خواستیم، نبود، گفت: از تصمیم اوپک ناراحت نیستم. زنگنه ادامه داد: مطلب مهمی که بازار اوپک برآن تاکید کرد این بود که به یقین برای نزدیک تر کردن دیدگاه هایمان به مشورت های بیشتر نیاز داریم. در حال حاضر از آنجا که کشور در شرایط تحریم به سر می برد امکان افزایش در آمد از محل افزایش صادرات موجود نیست و کاهش قیمت نفت در شرایط محدودیت صادرات یک میلیون بشکه ای به افت درآمدهای ارزی کشور منتهی می شود. در واقع بیژن زنگنه با نشان دادن اینکه ایران با تصمیم اوپک همراه است از احتمال وجود اختلاف بین اعضا که می توانست به کاهش بیشتر قیمت نفت منجر شود جلوگیری کرد.
وزیر نفت همچنین با اتخاذ چنین موضعی از ضعیف نشان دادن جایگاه ایران در اوپک جلوگیری کرد. تضعیف جایگاه ایران در اوپک اتفاقی است که در چند سال اخیر در پی کاهش سطح تولید و متعاقبا کاهش صادرات به دلیل تحریم ها رخ داده است. این در حالی است که نقش مدیریت ضعیف در دولت های نهم و دهم را که به تعویض چندین وزیر نفت در مدت کوتاهی منجر شد نمی توان در این میان نادیده گرفت.
ضرر کوتاه مدت و سود بلند مدت اوپک
با توجه به برخی پیش بینی ها، بازار نفت در حال حاضر در مازاد شدید عرضه روبه رو است. حتی برخی تحلیل ها بر وجود حباب منفی در قیمت نفت دلالت می کنند. بر همین اساس ممکن است پیش بینی کاهش قیمت نفت حتی تا سطح 60 دلار در واکنش به خبر تثبیت سطح تولید اوپک دور از انتظار نباشد اما به نظر می رسد قیمت نفت در آینده با کاهش سطح تولید شیل اویل ها دوباره صعودی می شود. هرچند این تصمیم به ضرر کشورهای اوپک و کاهش درآمدهای نفتی کنونی این کشورها تمام می شود، اما این تصمیم در نهایت تولید نفت های شیل را نشانه می رود. در این بین به گزارش «دنیای اقتصاد»، با افزایش سرعت افت بهای نفت برخی گزارش های جهت دار مبنی بر افت بهای نفت به سطح 60 دلار در صورت عدم کاهش سطح تولید اوپک از سوی برخی خبرگزاری های خارجی قوت گرفت؛ به نظر می رسد این افت قیمت بیشتر از آنچه گزارش می شود به تولیدات شیل فشار آورده است.
در این راستا رئیس شرکت لوک اویل، دومین شرکت بزرگ نفتی روسیه از این تصمیم اوپک به «سقوط نفت شیل» یاد کرده و افزوده است این تصمیم اوپک مستقیم تولید نفت شیل را نشانه رفته است. به اعتقاد وی در حال حاضر تولید شیل اویل با سودهای قبلی که در زمان قیمت های بالا نصیب شرکت های فعال در این میادین کرده اند به فعالیت خود ادامه می دهد؛ مادامی که این سودها به اتمام برسد تولید شیل ها به شدت کاهش یافته و قیمت نفت دوباره افزایش می یابد. به اعتقاد وی از سال 2016 روند صعودی بهای نفت شروع می شود.
سیگنال دیگری که به افزایش قیمت نفت در آینده دلالت دارد از چین می رسد. بر اساس گزارش بلومبرگ، چین که طبق یک برنامه بلند مدت در حال ذخیره سازی نفت است برای اولین بار اعلام کرد فاز اول این طرح به اتمام رسیده و حجم ذخایر این کشور به 91 میلیون بشکه رسیده است. بر اساس تحلیل بلومبرگ، چین تقریبا دو برابر برنامه ذخیره سازی خود نفت ذخیره کرده است. بر همین اساس می توان نتیجه گرفت از آنجا که چین یکی از بزرگ ترین وارد کنندگان نفت جهان است با در نظر گرفتن قیمت های کنونی و احتمال افزایش قیمت در آینده با سرعت بیشتری به ذخیره سازی نفت پرداخته است.
در مجموع می توان گفت هرچند با افت قیمت نفت کشورهای عضو اوپک که کشورهایی وابسته به نفت هستند از این شرایط متضرر خواهند شد و با کمبود بودجه مواجه می شوند اما در بلند مدت این تصمیم به سود کشورهای عضو است. چراکه دورانی که اوپک به تنهایی بار کاهش قیمت نفت را به دوش کشد و با کاهش تولید باعث افزایش قیمت نفت شود، گذشته است. در واقع برخی تولید کنندگان غیر اوپکی از جمله تولیدکنندگان نفت شیل و روسیه منتظر بودند که اوپک کاهش تولید دهد و آنها از قیمت های بالا سود ببرند. در واقع روسیه، بزرگ ترین تولید کننده نفت در جهان اخیرا در نشستی با عربستان، بزرگ ترین صادر کننده نفت جهان اعلام کرد این کشور قادر نیست تولید نفت خود را کاهش دهد.
از طرفی هرچند که کشورهای عضو از قیمت های بالای نفت سود می برند اما قسمتی از سهم خود را از دست می دهند چرا که با افزایش تولید، کشورهای غیر اوپکی جای اوپک را در بازار گرفته و از طرفی به صرفه بودن تولید نفت شیل در قیمت های بالا دوباره موجب افزایش عرضه نفت و افت دوباره بهای نفت می شود. این درحالی است که به اعتقاد بسیاری از اقتصاددانان کاهش درآمدهای نفتی فرصتی برای کشورهای تولید کننده است که وابستگی خود به درآمدهای نفتی را کاهش دهند.
وزیر نفت نیجریه رئیس اوپک شد
در این بین خبری که در میان اخبار کاهش قیمت از نظر پنهان مانده است، خبر ریاست وزیر نفت نیجریه بر اوپک است. دای زانی الیسون مادوئک، وزیر نفت نیجریه در اجلاس 166 اوپک به عنوان نخستین زن رئیس کشورهای صادرکننده نفت انتخاب شد.
خانم الیسون جایگزین رئیس پیشین اوپک، معاون نخست وزیر لیبی به نام عبدالرحمن اتاهار الاهاریش شد. ریاست سازمان اوپک یک ساله و براساس حروف الفبا انتخاب می شود. در همین حین سالم البدری، دبیر کل لیبیایی کنونی اوپک برای 6 ماه دیگر در این جایگاه ابقا شد و تا دسامبر سال 2015 دبیر کل اوپک باقی می ماند.
منبع: دنیای اقتصاد
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
روزنما : سیاسیت عربها؛ علت سقوط قیمت نفت اوپک |اخبار ایران و جهان
روزنما سیاسیت عربها علت سقوط قیمت نفت اوپک کد خبر ۴۵۳۲۲۱ تاریخ انتشار ۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۵۳ - 28 November 2014 گزارش مصور داخلی یکصدو شصت و ششمین اجلاس اوپک با حضور تمام وزیران نفت کشورهای صادر کننده نفت و هیاتهای همراه درحالی آغاز شده که بازار نفت در انتظار حرکت اوپک پروزنما : سیاست عربها؛ علت سقوط قیمت نفت اوپک |اخبار ایران و جهان
روزنما سیاست عربها علت سقوط قیمت نفت اوپک کد خبر ۴۵۳۲۲۱ تاریخ انتشار ۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۵۳ - 28 November 2014 گزارش مصور داخلی یکصدو شصت و ششمین اجلاس اوپک با حضور تمام وزیران نفت کشورهای صادر کننده نفت و هیاتهای همراه درحالی آغاز شده که بازار نفت در انتظار حرکت اوپک پستصمیم دشوار اوپک برای کاهش تولید نفت / تغییر نکردن تولید باعث سقوط قیمت ها می شود
یک کارشناس اقتصادی تاکید کرد تصمیم دشوار اوپک برای کاهش تولید نفت تغییر نکردن تولید باعث سقوط قیمت ها می شود مشاور ارشد اقتصادی شرکت نفتی استات اویل تاکید کرد سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک در نشست آینده خود با تصمیم دشواری برای کاهش تولید خود روبرو خواهد بود به گزارش گرواوپکیها توافق نکنند قیمت نفت به 60 دلار سقوط میکند -
رویترز گزارش داد اوپکیها توافق نکنند قیمت نفت به 60 دلار سقوط میکند رویترز در گزارشی پیش بینی کرد اگر اعضای اوپک با کاهش معنادار تولید موافقت نکنند قیمت نفت تا 60 دلار هم سقوط خواهد کرد به گزارش خبرنگار مهر رویترز در آستانه برگزاری نشست سالانه اوپک که پنج شنبه هفته جاری درنفت اوپک به 73 دلار سقوط کرد/ 37 دلار کمتر از بالاترین قیمت امسال
نفت اوپک به 73 دلار سقوط کرد 37 دلار کمتر از بالاترین قیمت امسالقیمت سبد نفتی اوپک بار دیگر رکورد کمترین رقم خود در سال جاری میلادی را شکست و 73 47 دلار معامله شد که نسبت به بالاترین قیمت این کالای اساسی در سال جاری 37 دلار کمتر است به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارسفارس گزارش میدهد اوپک بر سر دو راهی؛ حفظ بازار یا کنترل قیمت/ خطر سقوط نفت به ۶۰ دلار
فارس گزارش میدهداوپک بر سر دو راهی حفظ بازار یا کنترل قیمت خطر سقوط نفت به ۶۰ دلاربرخی تحلیلگران انرژی معتقدند اوپک کارایی سابق خود را از دست داده و در نشست آینده نیز توافقی در خصوص کاهش تولید بین اعضا صورت نخواهد گرفت که در نهایت این موضوع موجب کاهش قیمت نفت به 60 دلار خواهدرویترز: اعضا اوپک توافق نکنند قیمت نفت به 60 دلار سقوط میکند
رویترز اعضا اوپک توافق نکنند قیمت نفت به 60 دلار سقوط میکند رویترز در گزارشی پیش بینی کرد اگر اعضای اوپک با کاهش معنادار تولید موافقت نکنند قیمت نفت تا 60 دلار هم سقوط خواهد کرد به گزارش نامه نیوز رویترز در آستانه برگزاری نشست سالانه اوپک که پنج شنبه هفته جاری در وین برگزارنفت اوپک به 73 دلار سقوط کرد
نفت اوپک به 73 دلار سقوط کرد خبرگزاری پانا قیمت سبد نفتی اوپک بار دیگر رکورد کمترین رقم خود در سال جاری میلادی را شکست و 73 47 دلار معامله شد که نسبت به بالاترین قیمت این کالای اساسی در سال جاری 37 دلار کمتر است ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۷ آبان ساعت 08 27 به گزارش خبرگزاری پانا سازمان کشوسقف تولید نفت اوپک ثابت ماند/ احتمال سقوط دوباره طلای سیاه -
رویای کاهش تولید نفت ناکام ماند سقف تولید نفت اوپک ثابت ماند احتمال سقوط دوباره طلای سیاه شناسهی خبر 2431175 تاریخ مخابره پنجشنبه ۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹ ۰۵ اقتصاد > انرژی با وجود رایزنی گسترده برخی از کشورهای عضو اوپک همچون ایران و ونزوئلا برای کاهش سقف تولید نفت اوپک اما در پاسقوط قیمت نفت با تصمیم جدید اوپک برای تولید
سقف تولید اوپک ثابت ماند سقوط قیمت نفت با تصمیم جدید اوپک برای تولید اندکی بعد از اعلام رسمی اوپک مبنی بر ثابت ماندن سقف تولید روزانه آن سازمان در حد ۳۰ میلیون بشکه قیمتهای جهانی نفت سقوط کرد و به کمترین سطح در چهار سال اخیر رسید به گزارش سرویس بین الملل جام نیوروزنما : عربها علت سقوط قیمت نفت اوپک |اخبار ایران و جهان
روزنما عربها علت سقوط قیمت نفت اوپک کد خبر ۴۵۳۲۲۱ تاریخ انتشار ۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۵۳ - 28 November 2014 گزارش مصور داخلی یکصدو شصت و ششمین اجلاس اوپک با حضور تمام وزیران نفت کشورهای صادر کننده نفت و هیاتهای همراه درحالی آغاز شده که بازار نفت در انتظار حرکت اوپک پس از مدتسقوط بی سابقه قیمت نفت در 4 سال اخیر
سقوط بی سابقه قیمت نفت در 4 سال اخیر قیمت نفت در آستانه برگزاری نشست امروز اعضای اوپک در اخرین معاملات پایان روز چهارشنبه پنجم آذرماه در واکنش به اظهارات متناقض وزیران نفت کشورهای عضو اوپک پائین آمد خبرگزاری ایسنا قیمت نفت در آستانه برگزاری نشست امروز اعضای اوپک در اخرین معاکشورهای عرب صادر کننده نفت خام حوزه خلیج فارس کاهش تولید اوپک را نمی پذیرند
تحلیلگران معتقدند کشورهای عرب صادر کننده نفت خام حوزه خلیج فارس کاهش تولید اوپک را نمی پذیرند تحلیلگران می گویند کشورهای عرب صادر کننده نفت خام در حوزه خلیج فارس احتمالا در نشست هفته آینده اوپک کاهش تولید این سازمان را رد خواهند کرد مگر اینکه سهم آنها در بازار تضمین شود به گزارسقوط آزاد ازقله کوه
در این فیلم کوتاه بیننده شاهد لحظات هیجان آور سقوط آزاد یک ماجراجو از قله کوه و فرودش با چتر نجات خواهد بود دانلود لینک را کپی کنید دانلودیکشنبه 2 آذر 1393 08 00بهاي نفت خام آمريکا سقوط کرد
۷ آذر ۱۳۹۳ ۹ ۱۴ق ظ گزارش موج از بازار جهاني انرژي بهاي نفت خام آمريکا سقوط کرد در آخرين روز کاري هفته ميلادي بهاي نفت خام کاهش يافت اين درحالي است که بهاي نفت خام آمريکا 5 دلار کاهش را تجربه مي کند به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از رويترز هر بشکه نفت برنتسقف تولید نفت اوپک ثابت ماند |اخبار ایران و جهان
سقف تولید نفت اوپک ثابت ماند با وجود رایزنی گسترده برخی از کشورهای عضو اوپک همچون ایران و ونزوئلا برای کاهش سقف تولید نفت اوپک اما در پایان یکصد و شصت و ششمین نشست این سازمان در وین اعضا تصمیم گرفتند سقف تولید روزانه 30 میلیون بشکهای اوپک را تثبیت کنند کد خبر ۴۵۳۲۵۷ تاریخ انوزیر نفت نیجریه رئیس اوپک شد
وزیر نفت نیجریه رئیس اوپک شد خبرگزاری پانا در یکصد و شصت و ششمین اجلاس اوپک وزیر نفت نیجریه به عنوان نخستین زن رئیس اوپک انتخاب شد ۱۳۹۳ جمعه ۷ آذر ساعت 09 21 به گزارش خبرگزاری پانا وزیر نفت نیجریه "دای زانی الیسون مادوئک" امروز در اجلاس اوپک به عنوان نخستین زن رئیس ک-