واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ آذر ۱۳۹۳ (۹:۵۶ق.ظ)
داروهاي ضد سرفه در درمان سرماخوردگي کودکان توصيه نمي شوند سرماخوردگي، سرفه و عفونت هاي تنفسي فوقاني، بيماري هاي شايع دوران کودکي مي باشد و به طور متوسط هر کودک 10 -5 بار در سال دچار سرماخوردگي مي شود و سير سرماخوردگي 14 -10 روز طول مي کشد.
به گزارش خبرگزاري موج، فوق تخصص کودکان شاغل در بيمارستان حکيم نيشابور گفت: آنتي بيوتيک ها در اطفال مبتلا به سرماخوردگي نقشي ندارند و موجب پيشگيري از عفونت ميکروبي ثانويه نمي گردند و چه بسا ممکن است موجب عوارض سوء گرديده و در افزايش مقاومت ميکروبي به آنتي بيوتيک سهيم باشند.
از آنتي بيوتيک ها بايد براي درمان ميکروبي ثانويه مثل عفونت گوش مياني ميکروبي و سينوزيت و عفونت ريه استفاده گردد.
دکتر عليرضا اسدي در اين ارتباط گفت: در موارد احساس ناراحتي ناشي از تب در چند روز اول سرماخوردگي توصيه مي گردد که از استامينوفن (در کودکان با سن بيش از 3 ماه) يا ايبوپروفن (در کودکان با سن بالاتر از 6 ماه) استفاده شود که در اين خصوص ضداحتقان هاي خوراکي به طور معمولي استفاده مي گردند و شامل پسودوافدرين و فنيل افرين است عوارض سوء آنها شامل افزايش فشار خون دياستوليک و افزايش ضربان قلب است.
اين فوق تخصص کودکان ضمن اشاره به اينکه هيچگونه مطالعه اي موثر بودن داروهاي ضد احتقان موضعي و خوراکي را در کودکان کمتر از 12 سال نشان نداده است، افزود: در بررسي کنترل شده اتفاقي مشخصي نگرديده که آنتي هيستامين ها (مانند ديفن هيدرامين، کلرفنيرآمين، هيدروکسي زين و بروموفنيرامين) در تسکين علائم کودکان مبتلا به عفونت هاي تنفسي چه به تنهايي و چه توأم با ضد احتقان ها موثر باشند.
وي ادامه داد: موثر بودن خلط آورها (مانند گايافنزين) و موکوليتيک (مانند استيل سيستئين) در اطفال به اثبات نرسيده است و عوارض سوء آنها شامل اختلال گوارشي، انقباض برونش و تب است.
دکتر اسدي درباره اقدامات حمايتي چند توصيه به والدين کودکان سرماخورده داشت:
خوردن مايعات کافي، خوردن مايعات گرم (به عنوان مثال سوپ جو و چايي) تميز کردن بيني و قرار دادن در وضعيت upright (براي شيرخواران) و سالين يا اسپري (براي کودکان بزرگتر) است.
سازمان بهداشت جهاني استفاده از دستگاه هاي بخار آب مرطوب و سرد و گرم را در درمان سرماخوردگي توصيه نمي کند.
مصرف روي (Zn) همراه با کاهش طول مدت و شدت علائم سرماخوردگي بوده است.
وي بهترين راه پيشگيري در خصوص انتقال سرماخوردگي را شستشوي مکرر دستها و اجتناب از تماس با بيني و چشم ها دانست و استفاده از تميز کننده هاي حاول الکل و از بين برنده هاي ويروسي را موثر عنوان نمود
اين فوق تخصص کودکان خاطر نشان کرد : هيچگونه مطالعه اي ، موثر بودن ترکيبات ضد سرفه و سرماخوردگي را در اين گونه بيماري ها را ثابت نکرده است و داروهاي ضدسرفه و داروهاي سرماخوردگي همراه با مسموميت مرگبار در اطفال کمتر از 2 سال بوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]